Pegla na paru vs bez pare

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.872
Danas žene kao da ne mogu bez pegle na paru.
Idem na letovanje pa mi je pažnju privukla pegla koja je potpuno rasklopiva i koja nije na paru.
Da li pegle na paru peglaju takođe kako treba, obzirom da je moja baba imala bugarsku peglu iz doba Todora Živkova i da niko nije išao zarozan iako je bila bez pare.

Danas žene kao da ne mogu bez pegle na paru.
Idem na letovanje pa mi je pažnju privukla pegla koja je potpuno rasklopiva i koja nije na paru.
Da li pegle na paru peglaju takođe kako treba, obzirom da je moja baba imala bugarsku peglu iz doba Todora Živkova i da niko nije išao zarozan iako je bila bez pare.
Ne možemo jer bez pare loše peglaju. Slabe su ove današnje pegle i da imaš dobru moraš fine pare da daš. To su one sa sve parnom stanicom koje koštaju negdje oko 120e, ako ne i više (što koriste krojači i hemijske čistionice). Pegle bez pare danas, pa i te sklopive su tek toliko da zaglade, da ne ideš ulicom kao da te krava sažvakala. Za mušku košulju npr.moraš da koristiš paru.

Imali smo i mi nekada kao tvoja baka, to su bile dobre pegle, teška kao tuč, a pegla kao luda. Ove današnje, sama plastika. Moraš redovno da je čistiš kako piše u uputstvu , kao i da koristiš destilovanu vodu da bi ti duže trajala.

Back