Ne znam da li se čini da ih "ima mnogo" zato što ih stvarno ima mnogo, ili jer je danas prosto fensi biti psihički bolestan. Tako da se ne pouzdajem u tu referencu. Neverovatno je mngo ljudi koji sami sebi raspisuju dijagnozu, a pravilo interneta (ili današnjeg društva?) jeste:što poremećenije, to više lajkova.
Koliko sam ja upoznata s tematikom, pedofilija se ne leči, odnosno nije ju moguće izlečiti. Postoji nekoliko vrsta "stanja" ili bolje rečeno mentalnih sklopova kod ljudi kojima se ne može pomoći. Mislim, koji se ne mogu "izlečiti". Tu spadaju poremećaji ličnosti, poput psihopatije, naprimer, i tu spada pedofilija. Nisam čula ni za jedan slučaj izlečenog pedofila ikada. Sigurna sam da bi bilo na sva zvona da je to ikada ma kome pošlo za rukom. Kao i svi poremećaji, ni pedofili ne misle o sebi kao o bolesnima ili ludima - najviše koliko su u stanju to je da budu svesni da rade nešto što je sankcionisano u društvu i zbog toga moraju kriti ako mogu. Kao i psihopate, i njima je njihov mentalni sklop potpuno normalan.
Inače, obzirom da se radi o neizlečivom stanju a izuzetno opasnom, mišljenja sam da bi oni svi trebali biti zatvoreni negde - ukoliko nisu sproveli u delo svoje želje. Ako jesu, onda druga priča, i, po meni, jako gadna po njih. Ja nisam politički korektna, i ne mislim da svako zaslužuje pravo na ljudsko dostojanstvo i život. Silovatelji dece naročito.