Evo video sam ovu temu, pa mozda mogu da ti dam misljenje sa moje tacke gledista. Moja majka se bavi tim poslom u Srbiji. Ja dodjem jednom godisnje u Srbiju, ali se siti ispricamo, tako da znam otprilike sta bi te moglo interesovati. Ona ima mali salon, ali na jako lepom mestu u gradu, pa nekako uspeva da ima koristi od tog posla. Radi najvise kozmetiku, pedikir, manikir, depilaciju, nekada je radila i terapijske masaze, ali je sada u nekim godinama pa nema vise snage. I jos pored toga ima jedan solarijum koji joj takodje izvlaci posao. Sto se tice isplativosti posla, moze se fino zaraditi od toga, ali nista na brzinu. Ona radi vec godinama i stekla je prilican broj stalnih klijenata prvenstveno zbog dobro obavljenog posla, a takodje jako je bitno tokom cele godine odrzati konstantan broj musterija, da bi se moglo placati i drzavi, a takodje da ostane i sredstava za zivot. Uskladjivanje cena takodje je jako bitno, jel ne vole ljudi kada se svaki cas menjaju cene, deluje jako negativno na posao, mada koliko dinar oscilira, to bi bilo logicno, zar ne? najbolje je da se nadje neka zlatna sredina, da svi budu zadovoljni. Taj posao koliko sam ja shvatio od nje ima takodje svoje "sezone" i "van sezone". Otprilike, leto je najdinamicnije, sto je logicno, jel ti najmanje odece treba na leto, pa onda solarijum, priprema za sunce itd itd... U zimi je malo kriticnije jel su ljudi ionako obuceni pa ne vode bas toliko racuna, ali vec oko nove godine, bozica, pa kad krenu slave, opet ima vise posla, pa onda opet mala pauza do dana zena, pa tu vec dolazi prolece, pa mature itd itd.... U principu ti kursevi su isplativi, ako imas sredstva za neki pocetak i ako imas dovoljno strpljenja da dobro i kvalitetno radis, i da gradis posao. Eto, ovo je sto ti mogu reci ovako, iz pre ruke, ako te nesto preciznije zanima, pitaj.