pecurke

moze li se negde u bg-u nabaviti micelijum za bukovacu, sitaku, sampinjon, sve sto nalazim i na netu i u uglasima je iz vojvodine ili sumadije, ja bih gajila za sebe i prijatelje i ne isplati mi se bas voziti 400km za seme,....

Neka ti pošalju kurirskom službom, koliko ja znam to je uglavnom u zatvorenoj tegli, flaši...bar je tako nekad bilo kada sam ja to gledala. A znam neke ljude, mada nismo više u kontaqktu, koji su gajili šampinjone u sudoperi, u kuhinji i imali su dovoljno a svoje potrebe.

veliki pozdrav svima...tema je odlična,šteta što se malo priča o njoj...moje interesovanje se svodi na lekovite gljive,kao što su šitake,maitake,reiši i kordiceps...uopšte nisu teške za gajenje,čak se šitake,mnogo lakše uzgajaju nego i šampinjoni...micelijum je najbolje kupovati kod proverenih ljudi ili bar poznatih,a Valjevo je područje,gde se najviše i najbolje gljive uzgajaju....poznajem dosta ljudi koji su bili prevareni,dosta novca uložili u micelijum,a kasnije to nije niklo ili je krenulo,pa su gljive na pola propale :)

veliki pozdrav svima...tema je odlična,šteta što se malo priča o njoj...moje interesovanje se svodi na lekovite gljive,kao što su šitake,maitake,reiši i kordiceps...uopšte nisu teške za gajenje,čak se šitake,mnogo lakše uzgajaju nego i šampinjoni...micelijum je najbolje kupovati kod proverenih ljudi ili bar poznatih,a Valjevo je područje,gde se najviše i najbolje gljive uzgajaju....poznajem dosta ljudi koji su bili prevareni,dosta novca uložili u micelijum,a kasnije to nije niklo ili je krenulo,pa su gljive na pola propale :)

Ako je nešto uvenulo, propalo ili nije izraslo, ne mora da znači da ih je neko prevario. Možda je to zato što nisu imali iskustva i nisu poštovali (i dovoljno razumeli) različite procedure koje se tu primenjuju. U početku treba to naučiti od nekog ko to znada radi. Raditi sam je uvek dosta rizično, i na to treba računati ...

Back