Pecanje Babuške

Pandur00

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svima,
Ja sam ribolovac početnik, planiram da se bacim isključivo na pecanje babuške. Pecam na jedno malom jezeru u kom ima dosta babuški, planiram da napravim jedno svoje mesto gde cu sa drugovima hraniti i pecati babusku, ali nisam siguran kako da izaberem pravo mesto. Takodje me interesuje prihrana, azmisljao sam o kuvanom kukuruzu i hlebu. Prihranjivao bih 7-10 dana i onda bih skoro svakodnevno isao na pecanje, a po zavrsetku bih opet nahranio. Kako vam se cini moj predlog za hranjenje i da li je sve to isplativo?

P.S. Da ne otvaram novu temu sta mislite o Marshall-ovoj Germini akcije 50-100 i duzine 2.7m, da li je dovoljno jaka za neke krupnije primerke?

Kakva crna Germina u 21. veku, pa jos od nekog Marshall-a (zna se ko je pravio Germine), a akcija ne moze biti nikako 50-100gr, to je tezina bacanja, akcija je "spageta", ulozi koji dinar vise i kupi normalan pribor 21. veka! Ako hoces da se posvetis babuskarenju sa prihranom i hranom tokom pecanja, feeder ribolov je za tebe, odgovarajuci stap vec za 30-ak € imas da kupis, kao i masinicu za slicne pare...

Za ribolov babuške se ne mora baš toliko posvetiti pažnje kvalitetu pribora, ali sa sadašnjim cenama se može kupiti štap koji će više odgovarati babuškarenju. Što se tiče prihrane, toga uvek može malo i rezultati će biti dobri. U pripremnom periodu malo više prihranjuješ, a kad počneš pecati par zna kukuruza kad dođeš i jednu šaku kad krećeš kući. E sad sam to preporučio na osnovu nekog svog iskustva, ali ti trebaš prilagoditi vodi gde ti pecaš.

Sad za hranjenje jednog mesta, tu je problem što dođe ekipa odmah kad vidi da riba tu ide, pa bi sa te strane moglo biti natezanja. Globalno nebi škodilo malo bontona na vodi.

Kakva crna Germina u 21. veku, pa jos od nekog Marshall-a (zna se ko je pravio Germine), a akcija ne moze biti nikako 50-100gr, to je tezina bacanja, akcija je "spageta", ulozi koji dinar vise i kupi normalan pribor 21. veka! Ako hoces da se posvetis babuskarenju sa prihranom i hranom tokom pecanja, feeder ribolov je za tebe, odgovarajuci stap vec za 30-ak € imas da kupis, kao i masinicu za slicne pare...
Koji će ti to za babuške...Kod nas na onoj bari kod autoputa Romi ih pecaju na meč štapove...4-6 metara najlona,gušćije pero,udica 12
i oš na glistona,oš na ružu hleba...S tim i prihranjuju...;) Navataju bogami...:lol:

Pozdrav svima,
Ja sam ribolovac početnik, planiram da se bacim isključivo na pecanje babuške. Pecam na jedno malom jezeru u kom ima dosta babuški, planiram da napravim jedno svoje mesto gde cu sa drugovima hraniti i pecati babusku, ali nisam siguran kako da izaberem pravo mesto. Takodje me interesuje prihrana, azmisljao sam o kuvanom kukuruzu i hlebu. Prihranjivao bih 7-10 dana i onda bih skoro svakodnevno isao na pecanje, a po zavrsetku bih opet nahranio. Kako vam se cini moj predlog za hranjenje i da li je sve to isplativo?

P.S. Da ne otvaram novu temu sta mislite o Marshall-ovoj Germini akcije 50-100 i duzine 2.7m, da li je dovoljno jaka za neke krupnije primerke?

Idealno za babusku:

Naci dan ranije mesto gde je dubina vode 1-1,5 m

Izaci ranio ujutro i biti nam mestu u prvi cik zore, dok jos nije svanulo.

Baciti otprilike 1 kg KRUPNE KUVANE PREKRUPE tamo gde mislis da zabacujes.

Spremiti dosta debelih GLISTA.

I dva stapa od 4-5 m, sa najlonom 0,20 i PLOVKOM.

Nakon 10 min od bacanja prekrupe zabaciti stapove......

Ja sam na ovaj nacin pecao toliko babuski da sam ih jedva mogao da odnesem kuci.

Cesto nisam uspevao da savladam dva stapa!

Svi oni sa masinicama, dobrim stapovima i ko zna kakvom kupovnom hranom za ribe- ZAJEDNO nisu napecali koliko ja sam....:aha2:

Koji će ti to za babuške...Kod nas na onoj bari kod autoputa Romi ih pecaju na meč štapove...4-6 metara najlona,gušćije pero,udica 12
i oš na glistona,oš na ružu hleba...S tim i prihranjuju...;) Navataju bogami...:lol:

A bara 20m siroka? Nece valjda samo na takvim lokvama da peca, kad je vec pominjao Germine sto znaci stapovi sa masinicama racunam ne namerava da peca na takvim vodama, a i odgovor si trebao njemu da uputis...

Back