kako dostici u ovoj krizi famoznih 236oooo hiljada dinara prometa, nema sanse , dali mogu sa kompenzacijom to da odradim papiroloski jer ce mi garant faliti 4oo ooo hiljada dinara. da nebih sledece godine izgubio pravo da budem pdv obveznik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
prodavaj deo robe bez marže dok oceniš da ti je to dovoljno, bićeš konkurentniji i imaćeš promet koji želiš.kako dostici u ovoj krizi famoznih 236oooo hiljada dinara prometa, nema sanse , dali mogu sa kompenzacijom to da odradim papiroloski jer ce mi garant faliti 4oo ooo hiljada dinara. da nebih sledece godine izgubio pravo da budem pdv obveznik.
Svako ko u svom poslovanju pravi promet roba ili usluga veći od 4 miliona din. na godišnjem nivou, automatski je u sistemu pdv-a.Voleo bih da mi neko objasni zbog cega je bilo kome vazno da ostane pdv obveznik?
evo primer.
ako se bavis npr kupovinom , rekonstrukcijom, i prodajom stanova.
ako nisi u sistemu pdva, kupujes materijal kji te kosta cena +18% pdv, sve ti trosak.
a ako jesi u sistemu, ulazni pdv , tj vec pomenutih 18 posto ti je odbitno, odnosno mozes da trazis od drzave da ti ih vrati.
ovo je specifican slucaj, jer prilikom prodaje stanove (nije prva prodaja), placa se porez na prenos apsolutnih prava, a ne pdv, pa zapravo nemas izlazni pdv, odnosno onaj koji bi platio drzavi.
ima dalje fora kod nabavke osnovnih sredstava, ulazni pdv je odbitna stavka ako si u sistemu..ako je veca vrednost nabavke to nisu male pare..
ima tu jos svasta, ali tesko da ce neko imati volje da ti pise u sitna crevca..
u slucajevima klasicne trgovine, imas ulazni odbitni pdv, ali imas i izlazni, pa nisi nista veliko dobio, jer placas drzavi razliku ta dva
E baš si našao primer, kako se može kupovati i prodavati stanovi, a pritom ne biti u sistemu pdv-a, odnosno praviti godišnji promet ispod 2, odnosno 4 molionaevo primer.
ako se bavis npr kupovinom , rekonstrukcijom, i prodajom stanova.
ako nisi u sistemu pdva, kupujes materijal kji te kosta cena +18% pdv, sve ti trosak.
a ako jesi u sistemu, ulazni pdv , tj vec pomenutih 18 posto ti je odbitno, odnosno mozes da trazis od drzave da ti ih vrati.
ovo je specifican slucaj, jer prilikom prodaje stanove (nije prva prodaja), placa se porez na prenos apsolutnih prava, a ne pdv, pa zapravo nemas izlazni pdv, odnosno onaj koji bi platio drzavi.
ima dalje fora kod nabavke osnovnih sredstava, ulazni pdv je odbitna stavka ako si u sistemu..ako je veca vrednost nabavke to nisu male pare..
ima tu jos svasta, ali tesko da ce neko imati volje da ti pise u sitna crevca..
u slucajevima klasicne trgovine, imas ulazni odbitni pdv, ali imas i izlazni, pa nisi nista veliko dobio, jer placas drzavi razliku ta dva
kako dostici u ovoj krizi famoznih 236oooo hiljada dinara prometa, nema sanse , dali mogu sa kompenzacijom to da odradim papiroloski jer ce mi garant faliti 4oo ooo hiljada dinara. da nebih sledece godine izgubio pravo da budem pdv obveznik.