Pazite čime hranite vaše pse i mačke

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Granulirana hrana za pse i mačke je opasna! Imam lično iskustvo, hranila sam psa granulama pune 2 godine razbolela se i dlaka joj je opadala. Kada je prešla na kuvanu ishranu, dlaka joj je sjajna i dobrog je zdravlja. U psećoj/mačijoj se nalaze ostatci PASA MAČAKAi i KONJA. Samim tim dobijate i kanibalizam. Milioni pasa umiru zbog te ishrane, a važan im je samo profit. U Peedigre psećoj hrani pronađen je metal. Royal canin za sada hrana koja je na vrh liste "najboljih" je zapravo loša, Royal canin ima hranu za različite rase pasa, ali naprimer hrana za čivavu i nemačkog ovčara neće se razlikovati mnogo po formuli.Ove kompanije rade samo šta im je u ličnom interesu a to je novac. Čuvajte vaše ljubimce i hranite ih isključivo kuvanom, ako ste u mogućnosti još bolje sirovom ishranom.

Prilozi

• Screenshot_20211122_095626.jpg
    Screenshot_20211122_095626.jpg
    82 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20211122_095613.jpg
    Screenshot_20211122_095613.jpg
    54,4 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20211122_095600.jpg
    Screenshot_20211122_095600.jpg
    59,2 KB · Pregleda: 60
Pedigree je loša, jeftina hrana, ali kod hrane koja košta koliko i junetina i postoji tačna deklaracija, tu nema nekih prevara.
Za sjaj dlake psu se daju jaja, maslinovo ulje itd
Poznajem ljude koji su pse hranili i najjeftinijim granulama i davno su ti psi premašili svoj prosečni životni vek.
Psu je potrebna hrana, pristojno život i uslovi, kretanje...

Predlažem kombinovanu ishranu, moj pas jede i granule i raw meso, bareno, ali i cveklu, šargarepu, jabuke...mogu 5 redova da ispišem.

Potrosila sam vrecu brasna kuhajuci im hljeb da imaju jesti.
Zaista ti se divim na tvom gestu i koliko je dobrote u tvojoj dusi...
Ti bi trebala bona da primis orden grada.
Jednom mi se desilo da sam morao da izvadim iz kontejnera i nahranim bacene macice a svi ti koji su prolazili okretali glavu i pravili se da ne cuju vapaj tih malih macica...
Jednoj starijoj zeni pozlilo na klupi u samom centru grada a svi su je obilazili i nijedan da joj pridje...
To mjesam sa mlijekom.

Toliko neke ljubavi prema zivotinjama.
Koliko te znam rekao bih i prema ljudima.
Tako se na forumu i ponasas.
Pises na neki svoj sopstven nacin i uvek nasmejes sagovornika...
Malo je takvih...

Jednom mi se desilo da sam morao da izvadim iz kontejnera i nahranim bacene macice a svi ti koji su prolazili okretali glavu i pravili se da ne cuju vapaj tih malih macica...
Jednoj starijoj zeni pozlilo na klupi u samom centru grada a svi su je obilazili i nijedan da joj pridje...

Malo je takvih...
Ono sto je za jelo,ostavi kraj kontenjera.Nemoj da bacas u kontenjer.

Malo je takvih...
Prije sam sve kontala ljudi su dobri.Kako godine prolaze,ne vjerujem im vise.Treba paziti.

Ja kolko znam hrana kojom se hrane ljudi je smrtonosna za njih, pa su nam preporucili iskljucivo granule...
Nije.Ovi ulicni jedva cekaju.Gdje ce biti smrtonosno kad i ja jedem to?

Ja kolko znam hrana kojom se hrane ljudi je smrtonosna za njih, pa su nam preporucili iskljucivo granule...
Zasto bi ljudska hrana bila smrtonosna za pse? Moj pas nije lud za granulama ( nije bio ni
prethodni) i onda mesam granule sa nekim mesom koje isprzim, skuvam, kod prethodnog bila je
dovoljna virshla i posan sir, kod ovog sada mora meso sa nekom kosticom. Jedu psi sve i svasta,
kad su alavi kao sto je to na primer labrador, kad nisu moras da im ugadjas, ali samo granule
moji psi nikada ne bi jeli. Ne treba im davati slano,ljuto, ali povrce koje ja jedem jedu i oni, jedu narodcito
testeninu, ali opet bez ikakvih silnih zacina. Mnogi psi jedu ( moji nazalost ne) jedu hleb bez icega.

Zasto bi ljudska hrana bila smrtonosna za pse? Moj pas nije lud za granulama ( nije bio ni
prethodni) i onda mesam granule sa nekim mesom koje isprzim, skuvam, kod prethodnog bila je
dovoljna virshla i posan sir, kod ovog sada mora meso sa nekom kosticom. Jedu psi sve i svasta,
kad su alavi kao sto je to na primer labrador, kad nisu moras da im ugadjas, ali samo granule
moji psi nikada ne bi jeli. Ne treba im davati slano,ljuto, ali povrce koje ja jedem jedu i oni, jedu narodcito
testeninu, ali opet bez ikakvih silnih zacina. Mnogi psi jedu ( moji nazalost ne) jedu hleb bez icega.
Nije sva ljudska hrana smrtonosna za pse. Ali slatkiši jesu (Mada zašto bi iko psa hranio time) i to veoma opasni.
Slažem se da im ne treba davati samo granule, povrće je zdravo za njih, šta fali hlebu? Ništa.

Znas kako meni ispadne nesto i pojede pas, cerka kaze ubices mi psa :P
Definitivno su ubedjene u to, i to od strane lekara..

Znas kako meni ispadne nesto i pojede pas, cerka kaze ubices mi psa :P
Definitivno su ubedjene u to, i to od strane lekara..
Ma silni veterinari zaradjuju ( provizija) od tih granula, slobodno dajte psu da jede sve sto zeli
( samo ako nije alav pa dobije i dijabetis:))), a sto i vi jedete, ili mesajte sa granulama i svoju ljudsku hranu,
ali nikako da je slana ili ljuta.

Moj mačak ne jede bilo koju hranu u granulama.Isključivo sa ukusom ribe, čim kupim kombinovanu ili sa piletinom, neće jesti.Verovatno i sami osete koja je hrana lošija, pa je ne jedu.
Jede i kuvana jaja, galete,...melje sve živo samo da je domaće. 😁
Mi imamo veći broj maca, 8 tačnije u kući, i bavimo se macama u okruženju. Imamo jednu koja je već 8 god., otkad je prestala da sisa majku(neku lokalnu macu) prešla samo na lov. Granule veoma bira. I drži se tih. Nikad nije htela hranu mokru, iz konzerve, sosiće i sl. Meso kupovno, džigericu juneću, nikad. Prošle godine je ujedena od strane komšijskog psa, 20 dana nije htela ništa da jede, sem granula. Ponuđeno joj je sveže meso, usitnjeno, međutim ona trza kao kad uhvati plen u prirodi, više razbacuje, nego što pojede i ostavi. Takva je, okreće glavu već 8godina od bilo čega što je kupovno i ja joj verujem da prepozna konzervanse i sve što se stavlja radi produžvanja roka trajanja. Ne mogu da joj zabranim da lovi, kad bez tog ne bi opstala.
Ostale mace granule, može i ostalo, al izbegavam ono što zapravo nije hrana, već varalica. Oslić, papeline, to da.

U prodavnici gde kupujem granule videla sam salame za pse. Drže ih u magacinu, nema hlađenja. Kažu može dok se ne načne da stoji 45 dana na sobnoj temp. Ja kupila jedan karton da probam. Ima pileće i goveđe. Vidim posle nekog vremena da pas mršavi a po tablici dobija dovoljno. Ma batalila to i vratila na granule.

Back