PAYPAL У СРБИЈИ ДО 9 АПРИЛА!

Бели Архангел

Poznat
Banovan
Poruka
7.475
LJAJIĆ: "Pej-pal" uskoro u Srbiji!

- Naše procene bile su da će se to dogoditi do kraja godine, ali to će biti mnogo ranije - rekao je Ljajić. Prema nekim nepotvrđenim informacijama, to može da bude 9. april

Kompanija za plaćanje preko interneta “Pej-pal” (PayPal) počeće ove godine da radi i u Srbiji, najavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- To je mnogo brže nego što smo očekivali. Naše su procene bile da će se to dogoditi do kraja godine, ali to će biti mnogo ranije – rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, predstavnci te kompanije sami će najaviti kada tačno dolaze u Srbiju.

- To je velika stvar za građane Srbije, ali šansa za privredu da iskoriste sve mogućnosti elektronskog poslovanja i trgovine preko interneta – rekao je Ljajić.

Potpredsednik kompanije “Internet group”, bloger i on-lajn strateg Dragan Varagić pre dva dana je na svom blogu preneo vesti sa sajta Magdalena festivala kreativnih komunikacija iz Slovenije, prema kojem bi “Pej-pal” trebalo da u nekom obliku u Srbiji proradi do 9. aprila.

(Telegraf.rs)

http://www.telegraf.rs/vesti/635673-ljajic-pej-pal-uskoro-u-srbiji

НАЈЗАД ЛЕПА ВЕСТ! :klap::klap::klap: СТИЖУ МИ ПАРЕ!!!

i kolko če da se ugradi država ako ja naprimer preko paj pala u nemačkoj kupim felnu za auto 200 evra...? :per:
koko će banka da se ugradi za "održavanje" računa...?
znajući da su ljudi ovde pristali da budu ovce za šišanje, znajući da bankari i političari znaju da su ljudi pristali da budu ovce za šišanje, bojim se da će dara biti skuplja nego maslo...misim ko i mnogo puta do sad...što da nemac plaća točak 200 evra, kad srbin može 300...

i kolko če da se ugradi država ako ja naprimer preko paj pala u nemačkoj kupim felnu za auto 200 evra...? :per:
koko će banka da se ugradi za "održavanje" računa...?
znajući da su ljudi ovde pristali da budu ovce za šišanje, znajući da bankari i političari znaju da su ljudi pristali da budu ovce za šišanje, bojim se da će dara biti skuplja nego maslo...misim ko i mnogo puta do sad...što da nemac plaća točak 200 evra, kad srbin može 300...

Ti pare sa banke prebacuješ PP-u,i jedino bi tu mogu da te zakinu. Sa PP-a nema šta dalje banka da prati,te pare više nemaju veze sa njima.

E sada carina je već drugi problem.

Poslednja izmena:
2nl8met.jpg

VIDI KONAČNO! Ja rekoh još jedno od 154632 lažnih najava
:maramica:

PAYPAL je da date i ovo malo što je ostalo para, malo posredniku (banka) a resto prodavcu.Tek za jedno 5 godina ćemo moći sami nešto da prodajemo da bismo mogli nešto i da zaradimo a do tada bogate se samo drugi na naš račun.

Ne lupaj.
Za pravna lica su već dozvoljene uplate, a za fizička lica se na tu opciju u svakoj državi čekalo po par meseci od uvodjenja paypala - normalno da ni kod nas neće biti drugačije.
Skoro su bile reportaže o srpskim freelancerima i ogromnom novcu koji zaradjuju online - sav taj novac se sliva u Srbiju. Čini mi se da nemaš ideju koliko će im uvodjenje paypala olakšati poslovanje.

Paypal Stigao u Srbiju ?

Jedan od najpoznatijih servisa za plaćanje preko interneta je konačno dostupan i u našoj zemlji.

Pre nekoliko sati naša država se našla na listi država u kojoj može da se koristi ovaj servis.

Registracija se vrši na zvaničnom sajtu www.paypal.com i za aktiviranje je potrebna imejl adresa i važeća platna kartica.

Za prijavljivanje je potrebno proći nekoliko sigurnosnih provera, a nakon toga dobijate pristup svom profilu na ovom servisu.
U njemu se naknadno mogu dodavati kartice, menjati informacije kao i pregledati lista kupovina.

Zvanične informacije od strane Pejpala nema, ali servis funkcioniše i korisnici mogu da ga koriste za kupovinu preko interneta.

Prema nekim informacijama, pravna lica mogu da otvore posebne naloge preko kojeg mogu da primaju uplate.

IZVOR: http://www.blic.rs/IT/376785/Pejpal-stigao-u-Srbiju

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sta i gde cete kupovati preko Paypala?
Neki predlog za shoping sajt ( osim ebay i amazona) ?
Kakve su carine, ima li neko info na tu temu ?

Ne lupaj.
Za pravna lica su već dozvoljene uplate, a za fizička lica se na tu opciju u svakoj državi čekalo po par meseci od uvodjenja paypala - normalno da ni kod nas neće biti drugačije.
Skoro su bile reportaže o srpskim freelancerima i ogromnom novcu koji zaradjuju online - sav taj novac se sliva u Srbiju. Čini mi se da nemaš ideju koliko će im uvodjenje paypala olakšati poslovanje.

Daj bože da bude tako ali javi kada bude tako ,to ti samo iz priče drugih ili sam imaš iskustvo..

Da li postoji ovde neko ko ima volje da objasni,meni,provincijskom geaku,kako ovaj servis funkcionise i sta mi je sve potrebno da bi mogao da kupujem preko interneta?
Hvala u napred.

Treba ti devizni račun, možeš npr da otvoriš tzv "a vista" račun - znam da je u intezi besplatno, ne plaća se ni održavanje, i zatražiš platnu karticu (npr visa electron - takodje je besplatno).
Kad ti stigne kartica, registruješ se na paypal, verifikuješ karticu i to je to.

Back