PayPal i slicni e-banking

Zvezdara77

Zainteresovan član
Poruka
135
Dali je moguce da je u ovoj drzavi najavljivano od strane PayPal-a da ce biti uveden u 2009. pa 2010. i onda da ce 100% biti uveden u decembru 2011 i nista se nije desilo i nije uveden i po odgovoru koji sam dobio od njih ko zna kada ce biti uveden.

Misterija:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=05&nav_id=539806
Beograd -- Najpoznatiji posrednik za internet plaćanja na svetu, PayPal, objavio je tarife koje će se primenjivati od 24. septembra, a na spisku zemalja našla se i Srbija.

Kako se međutim, navodi na brojnim forumima o uvođenju PayPal usluge u Srbiji, ova američka kompanija se navodno oglasila i saopštila da je u pitanju "greška" i da ta kompanija nema nameru da uvede ove godine svoje usluge u Srbiji.
!!!

Moj drug analitičar kaže da bi PayPal mnogo značio Srbiji jer po istraživanjima bi preko 100.000 ljudi (uglavnom srednje generacije i mlađih) imalo šansu da zarađuje, čak i regularno preko interneta, prodavajući / kupovajući stvari, prodavanjem programa, dizajna, web stranica... stranom tržištu.

Slučajnost? Ili ova država stvarno hoće da pomremo od gladi!...

I onda žuti pred svake izbore plaše narod opozicijom i pričom: "Ako ne glasate za nas, Srbija se vraća u 90-te i izolaciju". Pa, braćo i zemljaci, žuti, vi ste upravo ti koji izolujete Srbiju od civilizovanog sveta, kao onomad Enver Hodža Albaniju.

Uvek mozes da napravis PayPal u Srbiji, ako znas kako, mada licno ne bih savetovao. Znao sam tri osobe koje su radile to, a mnoge su verovatno pokusale ali nisu uspele. No PayPal je radio bez problema, sve dok ti zbog nekog razloga PayPal ne trazi verifikaciju u vidu licne karte i sl, a tu nastaju problemi.
A ako ikada bude bilo PayPala ovde, verovatno ces samo moci da kupujes sa njim, ne da primas novac, s druge strane, tu je i carina koja bi sigurno oporezivala nesto sto je vece vrednosti od 50-75 eur, kolika je trenutna vrednost. Da ne pominjem da su carinici posten narod, a evo idu i praznici pa treba malom za Novu Godinu novi mp3, PS3 ili tako nesto.
Znam primere gde su ljudi narucivali monitore i sl pomocu PayPal a iz amerike i sve je stiglo bez problema, a sta i kako, pa nisu zeleli da otrkiju.

nije problem u kupovini, ja sada kupujem normalno sa Kreditnom / Debitnom karticom, ajde negde se malo zentaš da daš podatke ali nikad ne držim veliku sumu na računu.
Problem je u tome što ja nemogu da primim isplatu od nekoga za nešto što ja prodajem. Ja kao sitan prodavac a ne velika kompanija nemam reputaciju i poverenje stranih klijenata tako da oni nikada neće meni da otkrivaju njihove podatke, i baš zato je tu paypal da transakcija ide preko njega, ali eto nikako da dočekamo to u Srbiji. Izgleda nekome ovde odgovara da narod nemože da se osamostali, već da mora da zavisi od tirana.

Pa PayPal bi stvarno mnogo značio.
U principu, kad neko hoće nama da pošalje novac, uvek može da pošalje na račun, ali to je komplikovano, pa šalješ "uputstvo", pa ovde neće da ti isplate sopstveni novac dok im ne napišeš "razlog doznake iz inostranstva" ...ma 5 puta se vrtiš u banci oko jedne te iste stvari.
Ali kako stvari stoje, nećemo ga skoro dočekati (PPal)

U principu, kad neko hoće nama da pošalje novac, uvek može da pošalje na račun, ali to je komplikovano, pa šalješ "uputstvo", pa ovde neće da ti isplate sopstveni novac dok im ne napišeš "razlog doznake iz inostranstva" ...ma 5 puta se vrtiš u banci oko jedne te iste stvari.

Baš tako, a sad tek zamisli ako hoćeš da prodaš neki mali program koji si napravio za 0.5$, i recimo 50.000 ljudi hoće da ga kupi, šta sad trebaš svim 50k ljudi da šalješ informaciju kako da ti uplate pare na račun, a za svaku zemlju je drugačija informacija, pa onda da proveravaš jel stigla oplata od 0.5$ da bi nekome dao Serail Broj... A sa paypalom napraviš web sajt koji automatski dalje CD kljućeve kad se izvrši uplata na tvoj paypal account preko tvog sopstvenog web sajta.

i kad ga napokon budemo docekali nece ici dvosmerno..tj bice omoguceno samo placanja ali ne i naplacivanje

Dali je moguce da je u ovoj drzavi najavljivano od strane PayPal-a da ce biti uveden u 2009. pa 2010. i onda da ce 100% biti uveden u decembru 2011 i nista se nije desilo i nije uveden i po odgovoru koji sam dobio od njih ko zna kada ce biti uveden.

Misterija:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=05&nav_id=539806

!!!

Moj drug analitičar kaže da bi PayPal mnogo značio Srbiji jer po istraživanjima bi preko 100.000 ljudi (uglavnom srednje generacije i mlađih) imalo šansu da zarađuje, čak i regularno preko interneta, prodavajući / kupovajući stvari, prodavanjem programa, dizajna, web stranica... stranom tržištu.

Slučajnost? Ili ova država stvarno hoće da pomremo od gladi!...

Kakve veze ima drzava? Pa nije da PP nece da dodje vec mu nije isplativo a nekog Nemca ( recimo jer ebay.de ima preko 100miliona potencijalih korisnika ) da salje u Srbiju kada su carina i porez ogromni. Uslov je da se poveca nivo koji nije potrebno zariniti, nista drugo.

A kako ces leba ti umreti od gladi? Hoces da kazes da svi ljudi oji imaj sta da jedu korise PP? Imas drugih servisa, money bookers, alert pay...

Za takve stvari postoji Western Union. Odes u Banku koja podrzava ( mada mozes i u posti al ne bih radio tako ), kazes ko ti salje, sumu, kod i podignes u evricima onoliko koliko ti je on poslao. Jbbg provizija nije bas mala al sta ima veze....

Baš tako, a sad tek zamisli ako hoćeš da prodaš neki mali program koji si napravio za 0.5$, i recimo 50.000 ljudi hoće da ga kupi, šta sad trebaš svim 50k ljudi da šalješ informaciju kako da ti uplate pare na račun, a za svaku zemlju je drugačija informacija, pa onda da proveravaš jel stigla oplata od 0.5$ da bi nekome dao Serail Broj... A sa paypalom napraviš web sajt koji automatski dalje CD kljućeve kad se izvrši uplata na tvoj paypal account preko tvog sopstvenog web sajta.

Opet. PP nije jedini nacin da primis pare. Postoji gomila drugih.NEki ti posalju cak i karticu pa mozes da dizes sa bankomata.

@markons82 - no comment,

samo pogledaj listu paypal zemalja, Albania, Aruba, Bocvana, Kambodza, Gambija, Kirgistan, Ruanda, Tanzanija, Togo...
ako te zemlje imaju veći potencijal od Srbije onda sam ja kraljica Engleske.

I pod 2, trenutno ne postoji ni jedan servis koji nudi popunjavanje tvog bankovnog računa u Srbiji, iz inostranstva.
Čak i veliki pravi e-cart host provajderi ne podržavaju devizne bankovne račune otvorene u Srbiji.

Jedina opcija je da preko nekog rođaka, ko ga ima u inostranstvu otvoriš sa njim račun i da pare idu na njegov račun, i posle da izvršiš prenos na svoj račun u srbiji tipa "rođak mi šalje pare za nešto" i tu čak nalećeš na probleme da banka "nema" da ti isplati smešne sume od po 2000-3000 € nego ti kažu da sačekaš dođeš tad i tad dok valjda vrše proveru odakle ti tolike "ogromne" pare na računu.

A da Lesander iskoristi ono sto mu je priroda dala, ukapirao bi da Paypal ima 350.000.000 korisnika, da Srbija ima oko 1.000.000 korisnika neta a da mozda 5% od njih zna sta je Paypal, culo je za njega u zna kako funkcionise. Takodje osoba koja to zna, takodje zna i da postoje drugi servisi koji rade istu/slicnu stvar. Liberty reserve ( daleko sigurniji od PP ), Alert Pay, Money bookers i jos dosta drugih. Sada ako si uspeo da razmislis onda si mozda i ukapirao da tih max 50.000 koji ce mozda koristiti PP njima ne znaci ama bas nista, pogotovo zato sto ce 20% njih koristiti za prevare preko ebay-a. Takodje samim tim je to u vezi carine samo patka, a i ako dodje PP bice kao kod Hrvata i isto kao i Americki PP ( ima da ti drza pare 2-3 nedelje, imaces limit od 2000$ kao private seller i jos drugih njakanja )... A ako znas kako i preko cega i dalje mozes da napravis nalog na PP, recimo Slovenija i miran si....

Iako je boldovano potrebnije :confused: ...

bas to..bez tog dela ne mozes raditi poslove i vristi naplate na lak i jednostavan nacin sto je bude najpresudnije kod i kod trgovine i kod pruzanja usluga..jer ce kupac ili korisnik neke usluge da ode tamo gde mu je na kraju jednostavnije..a ne da se maltretira oko nacina placanja..zbog nedostatka paypal podrske srbija ekonomski trpi a mnogi mladi ljudi koji su spremni da se upuste u internet trgovinu i razne druge oblasti kod kojih je internet presudan nemaju neophodne uslove koje drzava uredjuje
mislim sta reci kad je trebalo deset godina da se uopste pokrene postupak usvajanja zakona o zastiti korisnika finansijskih usluga..o cemu mi pricamo? evropi?

A da Lesander iskoristi ono sto mu je priroda dala, ukapirao bi da Paypal ima 350.000.000 korisnika, da Srbija ima oko 1.000.000 korisnika neta a da mozda 5% od njih zna sta je Paypal, culo je za njega u zna kako funkcionise. Takodje osoba koja to zna, takodje zna i da postoje drugi servisi koji rade istu/slicnu stvar. Liberty reserve ( daleko sigurniji od PP ), Alert Pay, Money bookers i jos dosta drugih. Sada ako si uspeo da razmislis onda si mozda i ukapirao da tih max 50.000 koji ce mozda koristiti PP njima ne znaci ama bas nista, pogotovo zato sto ce 20% njih koristiti za prevare preko ebay-a. Takodje samim tim je to u vezi carine samo patka, a i ako dodje PP bice kao kod Hrvata i isto kao i Americki PP ( ima da ti drza pare 2-3 nedelje, imaces limit od 2000$ kao private seller i jos drugih njakanja )... A ako znas kako i preko cega i dalje mozes da napravis nalog na PP, recimo Slovenija i miran si....

nije u pitanju broj korisnika nego kompatibilnost finansijkog sistema
usotalom google checkout radi
takodje je poenta da je paypal kao nacin placanja u svetu najrasprostranjeniji..i ima sirokorasprostranjenu podrsku..retko koji sajt ga ne podrazva dok sa ostalim provajderima tih finansijskih usluga je stanje obrnuto..sam si napisao da ima 350 000 000 korisnika..mogu li svi ostali zajdeno da nakupe 35 000 000?
a ima i onog dela koji se zove sigurnost..zemlja koja nije podrzana kroz paypal smatra se nebitnom i nesigurnom..i ljudi izbegavaju trgovinu

nije u pitanju broj korisnika nego kompatibilnost finansijkog sistema
usotalom google checkout radi
takodje je poenta da je paypal kao nacin placanja u svetu najrasprostranjeniji..i ima sirokorasprostranjenu podrsku..retko koji sajt ga ne podrazva dok sa ostalim provajderima tih finansijskih usluga je stanje obrnuto..sam si napisao da ima 350 000 000 korisnika..mogu li svi ostali zajdeno da nakupe 35 000 000?
a ima i onog dela koji se zove sigurnost..zemlja koja nije podrzana kroz paypal smatra se nebitnom i nesigurnom..i ljudi izbegavaju trgovinu

Sirugnost na PP je jednaka ogromnoj NULI. Jedan od najogrim mogucih sistema imaju, koji se doduse u poslednje 2 godine malko popravio, al i dalje ima previse propusta. Najsigurniji ti je liberty reserve koji se koristi za ogromne novcane transakcije ( znam pojedince koji se prenosili preko 40.000e ), kao i za transakcije za koje ne zelis da "obelodanis". PP najvise ima korisnika jer je usko povezan sa Ebay-om ( Ebay ga je kupio za 1.5milijardi ) a kako Ebay ima oko 100miliona clanova ako ne i vise onda i ne cudi podatak o broju korisnika PP usluga. Takodje ebay.de je sada uveo to zadrzavanje para i jako veliki broj korisnika se odlucuje da placa na bankovni racun ( doduse tu je jos vise prevara ).

Sirugnost na PP je jednaka ogromnoj NULI. Jedan od najogrim mogucih sistema imaju, koji se doduse u poslednje 2 godine malko popravio, al i dalje ima previse propusta. Najsigurniji ti je liberty reserve koji se koristi za ogromne novcane transakcije ( znam pojedince koji se prenosili preko 40.000e ), kao i za transakcije za koje ne zelis da "obelodanis". PP najvise ima korisnika jer je usko povezan sa Ebay-om ( Ebay ga je kupio za 1.5milijardi ) a kako Ebay ima oko 100miliona clanova ako ne i vise onda i ne cudi podatak o broju korisnika PP usluga. Takodje ebay.de je sada uveo to zadrzavanje para i jako veliki broj korisnika se odlucuje da placa na bankovni racun ( doduse tu je jos vise prevara ).

nisam mislio na stvarnu sigurnost nego na veru..ekonomski sistem se podjednako zasniva na pravilima i na VERI u sistem
potpuno siguran sistem ne postoji..
a licno mislim da su najpouzdaniji sajtovi koji kartice primaju direktno bez posrednika..tako se kretanje transakcija moze ispratiti u slucaju da se za tim ukaze potreba.,.u slucaju posrednika javljaju se anonimsnot transakcije i problem zvani non disclosure koje ometa pravno gonjenje ucinioca prevara

nisam mislio na stvarnu sigurnost nego na veru..ekonomski sistem se podjednako zasniva na pravilima i na VERI u sistem
potpuno siguran sistem ne postoji..
a licno mislim da su najpouzdaniji sajtovi koji kartice primaju direktno bez posrednika..tako se kretanje transakcija moze ispratiti u slucaju da se za tim ukaze potreba.,.u slucaju posrednika javljaju se anonimsnot transakcije i problem zvani non disclosure koje ometa pravno gonjenje ucinioca prevara

E vidis, PP je upravo primao "fake" kartice koje si mogao sam da pravis za 0.15eura, tacnije jos uvek ih prima.

E vidis, PP je upravo primao "fake" kartice koje si mogao sam da pravis za 0.15eura, tacnije jos uvek ih prima.

ali i dalje je prisutan u 190 zemlja sveta tj ima petnaestak zemalja ukljucujuci i srbiju koje nemaju podrsku..i kad zemlja nema paypal podrsku ljudi s pravom misle da je u pitanju neka vukojebina
sve te poznate mane ppa ne umanjuju njegov uticaj na e trgovinu i e placanje

Back