mikoyan
Domaćin
- Poruka
- 3.574
To je otprilike i moje misljenje, Hitler nije postovao nikakve sporazume i konvencije, Nemacka nikada nije objavljivala rat nego jednostavno napadala drzave u skladu sa sopstvenim interesima i uprkos svim prethodno potpisanim sporazumima. U tom smislu, i pristupanje Trojnom Paktu je samo ugovor koji moze a ne mora da bude ispostovan. Nemci su nas, kao i sve Slovene, smatrali nizom rasom i samo su kupovali vreme i igrali stratesku igru potpisujuci ovakve sporazume s vremena na vreme.**********************
Па видиш, Пољаци и Руси су потписали Уговоре о приступању тројном пакту па су имали далеко више изгинулих од нацистичке руке. Хитлер није поштовао никакве уговоре и хтео је да оствари вечити сан из ,,Drang nacht Osten''. Управо оно шта данас ради ЕУ али економским средствима.
Medjutim, sa cisto strateskog stanovista, ovaj sporazum je mogao da bude dobar za nas. Da smo ispostovali taj sporazum, Hitler bi napao Sovjetski Savez kao sto je i planirao pre toga. Tamo bi se zaglavio kao sto se i zaglavio, tako da je moglo da se desi da se mi do kraja rata jednostavno "pravimo ludi" i da gledamo svoja posla. Nismo bili na glavnom pravcu njihovog napada na Sovjetski Savez i vrlo verovatno Nemci ne bi hteli da se bakcu po Balkanskim nedodjijama bez potrebe. Cini mi se da smo zbog toga mogli da "prespavamo" taj rat i da izbegnemo sve zrtve i razaranja, kad vec nismo imali dovoljno pameti da to ucinimo 1914.