Paulo Koeljo - Alhemicar

''I posle sasvim dovoljno vremena da se zatvori, ali nedovoljno dugo da se zaboravi, ostaće link negde, u dnu stranice, otisak nekih davno prosutih misli, osećaj koji nam unosi nemir, pitanje gde su svi ti paralelni svetovi u kojima, negde, postojiš ti, jednako stvaran koliko i ja.
A ja i dalje lutam.
Ponekad se malo zabrinem, okrenem se naglo kao kada se uplašiš u mračnom hodniku i hoćeš nenadano da vidiš onog koji se šunja iza tebe..
Tako se i ja okrenem naglo jer mi se učini da me pratiš i čuvaš kao mali anđeo i paziš da ne pogrešim..
Nekada pomislim kako je sve to izniklo iz moje glave od onih misli što ih ima toliko da mi vire iz ušiju.
Da sam, možda, sve to sanjala prošle noći i ljutito se durila jutrom što se nikako ne mogu setiti koje su boje tvoje oči.
Možda se srećemo svakoga dana..
Možda se znamo odavno, ali se još nismo sreli.
Možda uspemo da snagom misli iskrivimo ovaj svet i budemo, bar na trenutak, sa iste strane ogledala..

Morrana
..deo pokidanih misli.

Morrana;bt168954:
''I posle sasvim dovoljno vremena da se zatvori, ali nedovoljno dugo da se zaboravi, ostaće link negde, u dnu stranice, otisak nekih davno prosutih misli, osećaj koji nam unosi nemir, pitanje gde su svi ti paralelni svetovi u kojima, negde, postojiš ti, jednako stvaran koliko i ja.
A ja i dalje lutam.
Ponekad se malo zabrinem, okrenem se naglo kao kada se uplašiš u mračnom hodniku i hoćeš nenadano da vidiš onog koji se šunja iza tebe..
Tako se i ja okrenem naglo jer mi se učini da me pratiš i čuvaš kao mali anđeo i paziš da ne pogrešim..
Nekada pomislim kako je sve to izniklo iz moje glave od onih misli što ih ima toliko da mi vire iz ušiju.
Da sam, možda, sve to sanjala prošle noći i ljutito se durila jutrom što se nikako ne mogu setiti koje su boje tvoje oči.
Možda se srećemo svakoga dana..
Možda se znamo odavno, ali se još nismo sreli.
Možda uspemo da snagom misli iskrivimo ovaj svet i budemo, bar na trenutak, sa iste strane ogledala..

Morrana
..deo pokidanih misli.

:klap::klap::klap:

"kada se te osobe sretnu
i njihovi pogledi se ukrste,
sva proslost i sva buducnost
gube svaki znacaj"

...ovaj opis ljubavi i njenih moći - datoj u samo jednom trenutku ; toliko je očigledan , tako da čovek koji nije imao bar jedan ovakav trenutak u životu - živ je a da i ne živi ... ovo ne govorim zbog stihova jednog poznatog čoveka , ovo govorim zbog ljubavi i životnih moći koje mi podariše takvi trenuci ....i zaista , u ljubavi prošlost i budućnost ne da nemaju značaja - one i ne postoje ... treba samo voleti .. i treba voleti da se voli .. to je čovečna moć ... velika i večna .... samo ona čini čoveka čovekom - zato je i večna ...

Poslednja izmena:

Back