Патолошка љубомора ?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.765
Не знам како да почнем. Мој деда је био ноторни алкос и патолошки љубоморан тип који је пребијао бабу цео живот. Једној је покушала да се обеси али је он скинуо са гране. Мој ћале је био патолошки љубоморан и тукао кеву и био је ноторни алкос. Услед таквог живота у породици и стреса на послу и приликом лечења од рака ја сам се разболео од депрсије и анксиозности и пола живота пијем антидепресиве. Срећом и неким чудом, рођен сам са урођеном алергијом на алкохол. Ако попијем пола чашице ракије сав се оспем по телу и царвеним. Али оно што ме брине је то да имам неке глупе помисли где замишљам жену која ме вара и патологију живота са њом у браку и будем после тога цео дан нервозан без видљивог разлога а притом уопште нисам ожењен нити сам у некој вези. Шта мислите.....да ли сам повукао болест и лудило по очевој линији као и он на свог оца и може ли то да се лечи ? Не знам одакле ми баш те мисли навиру које се тичу неверства.

Не знам како да почнем. Мој деда је био ноторни алкос и патолошки љубоморан тип који је пребијао бабу цео живот. Једној је покушала да се обеси али је он скинуо са гране. Мој ћале је био патолошки љубоморан и тукао кеву и био је ноторни алкос. Услед таквог живота у породици и стреса на послу и приликом лечења од рака ја сам се разболео од депрсије и анксиозности и пола живота пијем антидепресиве. Срећом и неким чудом, рођен сам са урођеном алергијом на алкохол. Ако попијем пола чашице ракије сав се оспем по телу и царвеним. Али оно што ме брине је то да имам неке глупе помисли где замишљам жену која ме вара и патологију живота са њом у браку и будем после тога цео дан нервозан без видљивог разлога а притом уопште нисам ожењен нити сам у некој вези. Шта мислите.....да ли сам повукао болест и лудило по очевој линији као и он на свог оца и може ли то да се лечи ? Не знам одакле ми баш те мисли навиру које се тичу неверства.
Patoloski ljubomorne osobe su pre svega teski egocentrici. Pazi, ti jos nemas zenu, tj. nekoga sa kim si emotivno povezan, a vec imas neki film u glavi, ona Tebe vara, zamisli.
Razmisli koliko su tvoj deda i otac bili egocentricne osobe i slabici pa svoje nezadovoljstvo ispoljavali na nekome ko im je najblizi i slabiji.

Patoloski ljubomorne osobe su pre svega teski egocentrici. Pazi, ti jos nemas zenu, tj. nekoga sa kim si emotivno povezan, a vec imas neki film u glavi, ona Tebe vara, zamisli.
Razmisli koliko su tvoj deda i otac bili egocentricne osobe i slabici pa svoje nezadovoljstvo ispoljavali na nekome ko im je najblizi i slabiji.
Ljubomora...Do izvesne tacke je korisna, da cuvas zenu da ti neko ne ubaci kukavicije jaje....Ali, kada ljubomora postaje bolest, nekada opasna i smrtonosna, oluja koja nosi sve pred sobom....Tesko je odrediti....

Па ја и признајем да је то чудно. Нису ни деда ни отац били егоцентрици али били су тешки за породицу. Плус алкохоличари.

Nije to "ludilo" genetski, pa da si ga nasledio kao nešto što nosiš u sebi, pa čeka trenutak kad će se manifestovati. Ti imaš loš model ponašanja u porodici, koji se proteže s generacije na generaciju. To ne mora nužno značiti da ćeš takav postati i ti,delom i zbog toga što si svestan štetnog uticaja.
Kako god... ovo što ti pokušavam reći jeste da ti nisi nimalo kriv što si rođen i živeo u takvom okruženju.Kad pođeš od toga i ako želiš da ne budeš kao tvoji preci, moguće je da budeš drugačiji.Sve dok kod sebe ne vidiš promenu, bolje je da se ne ženiš. Dobra stvar u celoj priči je što se kloniš alkohola, ali trebalo bi za sada da se kloniš žena i veza, pogotovu braka.I da... moguće je promeniti model ponašanja.Sve je u glavi,uz dobru volju i rad na sebi čovek može sebe promeniti. Prvi korak jeste tvoja želja za promenom. To je već 50% "izlečenja",jer bez te želje je svaki dalji trud bilo tvoj ili osobe koja ti u tome može pomoći uzaludan. Srećno!

Не својом кривицом, ал повукао си неко ЗЛО гена својих предака. Добро је што си свестан тога.
....
Кад будеш имао деце, ОДМАХ после 40 дана, да урадиш кришом ДНК тест, за децу и тебе, за свако како буде. Ако није твоје одма шут у дупе, а ако твоје, кад год те буде у животу то ухватило, реци макар су деца моја, нек иде живот! Јер, ако није твоје, то ћеш осећати подсвесно, и правити срања и себи и тој јадној деци цео живот, овако лепо одма судски и готово! Мирно све!
...
И научи да живиш са тиме, ту лека нема, истрпи, а највише што можеш је да то срање не пренесеш на потомке!
....
И НИ СЛУЧАЈНО У НАСТУПУ СЛАБОСТИ И МЕКОСТИ О ТОМЕ НЕ ПРИЧАЈ НИ ЈЕДНОЈ ЖЕНИ! ЈЕР ЋЕ ОТОЋИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА!
Можеш, ал после 20 година брака, не глупирај се на те глупе игре искрености! Мож само да упропастиш ствар!
Ајде, сад....

Не својом кривицом, ал повукао си неко ЗЛО гена својих предака. Добро је што си свестан тога.
....
Кад будеш имао деце, ОДМАХ после 40 дана, да урадиш кришом ДНК тест, за децу и тебе, за свако како буде. Ако није твоје одма шут у дупе, а ако твоје, кад год те буде у животу то ухватило, реци макар су деца моја, нек иде живот! Јер, ако није твоје, то ћеш осећати подсвесно, и правити срања и себи и тој јадној деци цео живот, овако лепо одма судски и готово! Мирно све!
...
И научи да живиш са тиме, ту лека нема, истрпи, а највише што можеш је да то срање не пренесеш на потомке!
....
И НИ СЛУЧАЈНО У НАСТУПУ СЛАБОСТИ И МЕКОСТИ О ТОМЕ НЕ ПРИЧАЈ НИ ЈЕДНОЈ ЖЕНИ! ЈЕР ЋЕ ОТОЋИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА!
Можеш, ал после 20 година брака, не глупирај се на те глупе игре искрености! Мож само да упропастиш ствар!
Ајде, сад....
Ako živi u sredini gde se svi znaju i svako svakoga poznaje, teško da bi mogao sakriti tu činjenicu. Svaka devojka koja planira zdravo potomstvo, informiše se ko je iz kakve porodice.Nažalost,tu je "šteta" već učinjena, kažem opet ne njegovom krivicom.Prošlost ne možemo promeniti kao ni tuđe živote,ali možemo svoj.

Ako živi u sredini gde se svi znaju i svako svakoga poznaje, teško da bi mogao sakriti tu činjenicu. Svaka devojka koja planira zdravo potomstvo, informiše se ko je iz kakve porodice.Nažalost,tu je "šteta" već učinjena, kažem opet ne njegovom krivicom.Prošlost ne možemo promeniti kao ni tuđe živote,ali možemo svoj.

+1
Да, ал исто тако има средина ГДЕ СУ СВИ ТАКВИ И ГДЕ ЈЕ ТО УОБИЧАЈЕНО! Па се и не узима за зло....нажалост!
Умлаћивање жена, деце и животиња је влашки обичај, код Словена тога нема. Тако рекоше Грци, ономад...

Заборавих да напишем......деда је био толико љубоморан да је убијао бабу да му призна да деца нису његова. И кад се ова сита надобијала батина и огуглала она му каже: "Е овај старији је твој а овај млађи није твој.....њега је правио Радоје" (Комшија из дединог села) :) Баба се иначе удала са 16 година за деду који је имао 32 године. И после неколико дана, деда оде у локалне новине и одрекне се мог ћалета као сина и ништа му није оставио од имања.

Brate pusti pm ,sta ce ti ribe da zaglibis ko tvoji
Када бих знао да ће тако бити......никад не бих ни помишљао на озбиљну везу. Али нешто размишљам.....чим видим да је то размипљање ненормално.....можда се не бих ни понашао тако.

Када бих знао да ће тако бити......никад не бих ни помишљао на озбиљну везу. Али нешто размишљам.....чим видим да је то размипљање ненормално.....можда се не бих ни понашао тако.
Ne bi trebalo da se toliko opterećuješ šta su tvoji preci radili i kako... gledaj šta sada možeš uraditi za sebe.

Na tvom mestu bi samo nastavio da cepam drva. Cim medicina nije napredovala, ostaje ti samo da upotpunjavas svoj zivot sa necim drugim sto volis.
Хах....ти очекујеш да ти лек реши проблем поремећаја личности :) Ово се мења ригидним преиспитивањем самога себе. Нема медицина ништа са тим.

Izvini, ali vise verujem u naucnu medicinu. I psihicke sklonosti I bolesti su nasledne, samo je pitanje vremena kada ce nauka imati gotov uvid u to.
Prvo nisu sve bolesti nasledne, drugo sklonosti su još manje.Model ponašanja u porodici je najvažniji kod male dece, dok usvajaju i "kopiraju"ponašanje i stavove roditelja. Odrastao čovek koji je sam svestan lošeg uticaja kome je bio izložen je druga priča. Svakako da se tome može odupreti.

Back