Patologija laganja

dvatri4

Zainteresovan član
Poruka
355
OVO SAM NASLA NA JEDNOJ ZATVORENOJ TEMI
NE ZNAM BAS KOJA JE PRICA TACNO BILA
ALI DA SE PREDPOSTAVITI
PRVO CU DATI SVOJ KOMENTAR A ONDA NAPRAVITI COPY PASTE POSTA NA KOJI SAM NAISLA.
NAIME
LAZ koju neko smisli, a da ne ide nikom ni iz dzepa ni u dzep mislim da je ne treba pocenjivati jer
Kao sto se navodi
Smisljena je kao samoodbrana
I pokazatelj je licnosti koja tako reaguje na stresne situacije
Ako moze to smisliti bez ikakvog cilja
Sta mislite sta sve moze smisliti takva osoba kada bude imala jasan cilj.
Takva laganja po meni su
Patoloska .i najopasnija su od svih
Jer upuxuje na osobu kojoj je to normalno i svakodnevica

Poslednja izmena od moderatora:
OvO sam NAISLA NA NEKOJ TEMI ZATVORENOJ..
MORAM DA KAZEM SVOJE MISLJENEJ I DA PROVERIM DA LI SE SLAZETE SAMNOM.

pravo pisah, ljudi slože neke priče kao odbranu, nema to s tobom nikakve veze, kao ni sa njenim odnosom prema poslu. Probaj da se staviš na njeno mesto.

Ako bi mogo/la da ne koristiš caps lock. Valjda ne urlaš trenutno. Nemoj da osuđuješ ljude koji patološki lažu jer je to poremećaj koji ne mogu svesno da kontrolišu. Definicija:

U međunarodnoj klasifikaciji bolesti patološko laganje se javlja kao simptom nekih poremećaja ličnosti kao što su granični, antisocijalni ili narcistički poremećaj ličnosti. Međutim, dešava se da patološko laganje može da postoji samo po sebi i kao takvo ono nije deo nekog ozbiljnijeg psihijatrijskog poremećaja. Dakle, jako je bitno razgraničiti da li je patološko laganje samo način ponašanja koji neka osoba manifestuje ili je deo odnosno simptom nekog ozbiljnijeg poremećaja.

Smatra se da patološko laganje nije pod uticajem svesti, ono se odvija nekontrolisano i impulsivno. Osobe koje imaju problema sa patološkim laganjem veruju u sopstvene laži kao da su one stvarne, te često ne priznaju da imaju problem. Iako, gledano sa strane, ovakvo laganje može dovesti osobu u neprijatnu situaciju kada ljudi otkriju da je konstantno lagala impuls ka lažima izgleda ima funkciju da bar neko vreme osobu prikaže u što boljem svetlu i poveća njeno inače veoma nisko samopuozdanje.

Ako bi mogo/la da ne koristiš caps lock. Valjda ne urlaš trenutno. Nemoj da osuđuješ ljude koji patološki lažu jer je to poremećaj koji ne mogu svesno da kontrolišu. Definicija:

U međunarodnoj klasifikaciji bolesti patološko laganje se javlja kao simptom nekih poremećaja ličnosti kao što su granični, antisocijalni ili narcistički poremećaj ličnosti. Međutim, dešava se da patološko laganje može da postoji samo po sebi i kao takvo ono nije deo nekog ozbiljnijeg psihijatrijskog poremećaja. Dakle, jako je bitno razgraničiti da li je patološko laganje samo način ponašanja koji neka osoba manifestuje ili je deo odnosno simptom nekog ozbiljnijeg poremećaja.

Smatra se da patološko laganje nije pod uticajem svesti, ono se odvija nekontrolisano i impulsivno. Osobe koje imaju problema sa patološkim laganjem veruju u sopstvene laži kao da su one stvarne, te često ne priznaju da imaju problem. Iako, gledano sa strane, ovakvo laganje može dovesti osobu u neprijatnu situaciju kada ljudi otkriju da je konstantno lagala impuls ka lažima izgleda ima funkciju da bar neko vreme osobu prikaže u što boljem svetlu i poveća njeno inače veoma nisko samopuozdanje.
Ej covek
Hvala ti puno na ovo ispisanom
Sada sam SS ..isekla samo da.se vidi tekst
I poslala pociniocu.

Tako je. Ali nadovezao bih da se kod starijih ljudi potreba za patološkim laganjem javlja i iz potrebe da i dalje budu deo zbivanja ili dešavanja u okruženju. Zbog toga su u stanju da izmišljaju i svoj svakodnevni, dosadan život čine nešto šarenijim i lepršavijim, iako sami u to ne moraju nužno verovati. Bitno je da drugi poveruju, što je retko kada slučaj.

Prepoznavanje patoloških lažova je veoma lagan postupak jer se u njihove inače razvijene priče obavezno pojavljuje još fantastičnih detalja u kojim su oni često centar zbivanja. Pa se od slona ispod drveta pojavi slon ispod drveta na točkovima. Pa se od slona ispod drveta na točkovima pronađe i puška iza slonovog uveta. Pa se nakon svega i zaboravljaju detalji. Ako pitaš bilo šta o detaljima, to preseče laž i vidno zbuni lažova.

Ipak, usaglašavam se da je često to nesvesna radnja, što je veoma začuđujuće moram priznati.

Imala sam posla s patološkim lažovima (ako je to uopšte tema ??) i privatno i društveno. Od privatnih (onih koji te se lično tiču) beži gde te noge nose. Od ovih dvorskih budala (patološki lažljivci u principu se lako prepoznaju, pogotovo u malim sredinama), samo dobar dan i doviđenja. Šta te briga.

Back