Patlidzan

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.912
Sta od njih napraviti ? Necu pohovane niti hocu grcku musaku .....necu da ih kufam i u tegle trpati .... vise bi mi nesto odgovarlo poput salate .....

Dakle imateli kakav recept

mimimi mimimi

meso patlidzana bre [emoji38]
[emoji38]

A toooo.

Imam masinu manuell za pravljene spagetta od povrca

Sad se mislim da li bi valjalo da od njih napravim te “spagette“ i da ih samo malo reš ubacim u tiganj sa malo maslinova ulja

I onda napravim dresing sojin jogurt malo belog luka so and biber

Da li bi to valjalo ?

mimimi mimimi

Znam ja! Učiteljice, učiteljice, mogu ja?

Čamčiče od patlidžana..to mi pravimo.. patlidžan prepploviš, izdubiš...onda isečeš tu unutrašnjost na kockice, dodaš sllaninu, mleveno meso, šta god, paradajz, šta god voliš, propržiš sve to..

Time napuniš patlidžan. Popseš preko parmezan ili kačkavalj i staviš u zagrejanu petjnicu..

Znam ja! Učiteljice, učiteljice, mogu ja?

Čamčiče od patlidžana..to mi pravimo.. patlidžan prepploviš, izdubiš...onda isečeš tu unutrašnjost na kockice, dodaš sllaninu, mleveno meso, šta god, paradajz, šta god voliš, propržiš sve to..

Time napuniš patlidžan. Popseš preko parmezan ili kačkavalj i staviš u zagrejanu petjnicu..

Poznat mi je taj recept kao i vegan i vegetarijanske varijante

Ovamo je 37 stepeni nebi da palim petjkicu

[emoji38]

Zbog toga me salata zanima

mimimi mimimi

Inspirisana ovom temom napravila sam malo ajvara od patlidžana - za probu. I nije loše.
Ispekla sam ga u rerni, samlela, dodala beli luk, so, sirće, malo ulja i upržila kao ajvar. Zanimljivo je, naročito za one kojima paprika škodi.

Back