Patlidžan

Pinocchio

Elita
Moderator
Poruka
19.794
Isečen pa pohovan u prezli, može i preko bešamel ili sos od mirođije... savršenstvo za sva čula!

Danas sam ga izgrilovala, prelila sa malo maslinovog ulja i mnogo seckanog vlašca. Na nekom ukusnom hlebu mladi sir i preko patlidžan. Topi se u ustima.

viber_image_2024-09-08_15-42-14-411.jpg
viber_image_2024-09-08_16-01-21-437.jpg

Šta bih mogla još? Osim musake, ajvara i tzv "čamaca" u rerni?

Mogla bi kada pohaš da u krušne mrvice staviš susam. Patlidžan izrežeš dosta tanko, posoliš i ocijediš. Uvaljaš u brašno, jaje i mješavinu krušnih mrvica sa susamom. Staviš u dosta vruće ulje tako da se patlidžan napuhne kao balon (pečeš s jedne i s druge strane). Okus je savršen, izvana hrskav a unutra kao neka krema od patlidžana. Uz to najbolje paše pire krumpir i miješana salata (luk, paradajz, paprika, krastavci)

Mogla bi kada pohaš da u krušne mrvice staviš susam. Patlidžan izrežeš dosta tanko, posoliš i ocijediš. Uvaljaš u brašno, jaje i mješavinu krušnih mrvica sa susamom. Staviš u dosta vruće ulje tako da se patlidžan napuhne kao balon (pečeš s jedne i s druge strane). Okus je savršen, izvana hrskav a unutra kao neka krema od patlidžana. Uz to najbolje paše pire krumpir i miješana salata (luk, paradajz, paprika, krastavci)
Ma to mi je omiljena kombinacija ali istražujem i dalje.🥰 😉

Најукусније су похване на уљу, дода се млевени бели лук и парадајз исече на кришку и стави на сваку поховану. Најомиљенија комбинација.

Isečen pa pohovan u prezli, može i preko bešamel ili sos od mirođije... savršenstvo za sva čula!

Danas sam ga izgrilovala, prelila sa malo maslinovog ulja i mnogo seckanog vlašca. Na nekom ukusnom hlebu mladi sir i preko patlidžan. Topi se u ustima.

Pogledajte prilog 1606054Pogledajte prilog 1606055

Šta bih mogla još? Osim musake, ajvara i tzv "čamaca" u rerni?
mozda onaj severno-makedonski Pindjur. Jeo ga davno u Prilep,...... da i teglu sa poklopac pojedes, kolko je ukusan.

Lazanja sa sicilije

5 do 6 patlidžana (u zavisnosti od veličine)
200gr. kuvana šunka
200gr. rendani parmezan
cca 400 ml maslinovog ulja
2 jaja
Sol
200gr. Pasta Filata sir (alternativno puter sir sa tezge)

Za sos

500g Passata Rustica ili pasirani paradajz
70gr. Paradajz pasta
2 čena belog luka
5-6 listova bosiljka

Link

Back