Patkova epigenetika

Istina je da mi nosimo i babe i dede u sebi...cak sam ubedjen da ako bolje pogledate, mozete naci svaku babu i svakog dedu u sebi i mentalno i zdravstveno...narocito kad prefurate 40....(racunam da od tih godina pamtite dede i babe...)

Ovo je nesto najludje sto sam ikada procitao u svom zivotu... Ti jesi lud ili ti noge smrde... Ljudi u 50tim, 60tim... Itekako mogu biti produktivni, ali Srbija je Cudo, zemlja Mladih koji sve mogu, umeju i znaju... Zato smo nigde...

Ja da sam u Srbiji, posto sam prevalio 40tu, mene su odavno tamo proglasili tehnoloskim viskom, i svrstali u 4tu ligu, beton... Dok se (trenutno) na North Americkom kontinentu tucem da udjem u prvu ligu USA hakera... :mrgreen:

I dalje ljudi, koji su vrhunski eng., ali u lokalu, u Beogradu, i dalje NE mogu da veruju sta ja radim, posto sam 40+... Ali... Tek se spremam za sokantne pomeraje. Ja sam nekada (pre 5 godina) radio sa njima u Zemun Polju, a oni su od mene pravili Tuznog Patka.. Ali Danas... Kazu svi da sam dobar za izbegavanje! :hahaha:

Nema tu nikakve milosti... :dash: Posebno volim da stavim nadobudne omladince u mentalnu presu... Pa ko prezivi, pricace!

(epigenetika ili ne, babe ili zabe, yebe mi se)

_nobody_

Jeli dexi, jesi li ti videla neku analizu potomaka gde je otac bio pod gasom u trenutku zaceca.....?
A da je dobro cugao pre pre zaceca.....

Ja sam puno puta video, a mozda lazu, da je vrlo stetan rezultat kod zaceca od pijanca...a naleteo sam i na jednu statistiku o intervalu mesec dana do zaceca...
Te analize datiraju iz 60tih i 70tih....ali nesto nisam stekao utisak da su tada lagali koliko lazu danas...

A sto se tice maca sa dve ostrice, pa jeste...zato su muskarci pozeljni kao tate kad se oforme i odomacine....a zene kao majke sto ranije...

Tako minimizujes period prikupljanja defekata, a maksimalizujes znanje, dok kod zena smanjujes vreme izmedju geneze jajnih celija...(valjda pogodih, ono u 13,14godini) nagomilavanja nezdravih posledica...

Sto se fizicke snage tice, najbolji ti je muskarac do 27, do kada raste...
Sto se psihicke i mentalne snage, najbolji ti je muskarac do 35....jos je dobit od znanja veca nego gubitak od erozije zdravlja...
Sto se zena tice, posto je proces zavrsen, devojcice moraju biti izuzetno cuvane i hranjene...( e sad, narodski receno, to bi znacilo.....hranjene do 14 izuzetno pazljivo...u smislu i riblje ulje ako treba, vocke, nikako goli bubrezi i energy drink...
Kad bolje pogledas u starim vremenima, je upravo i bila forsirana nega zenske dece do tog perioda, ali je to predstavljeno kao trud da bi se lakse udala...)
Ima jos jedna , nemila posledica ovoga....inteligencija i znanje se vise nasledjuju od muskarca, a zdravlje vise od majke....Usput to je prilicno cesto verovanje u nasim krajevima....pametan na oca, zdrav na majku...ili bistar na oca, pametan na majku...

Istina je da mi nosimo i babe i dede u sebi...cak sam ubedjen da ako bolje pogledate, mozete naci svaku babu i svakog dedu u sebi i mentalno i zdravstveno...narocito kad prefurate 40....(racunam da od tih godina pamtite dede i babe...)

Nisi pogodio ono u 13, 14 godini ... gametogeneza (oogeneza i spermatogeneza) je složen proces koji traje kod žene dokle god ima menstruaciju, znači negdje do 50.godine u prosjeku, a kod muškarca čitavog života. Postoje određene razlike ..učili smo mi to, a i ovdje je poprilično dobro objašnjeno..
http://sr.wikipedia.org/wiki/Оогенеза
gdje se vidi da se muška beba rađa sa spermatogonijama koje tek u doba puberteta ulaze u proces spermatogeneze odn. sazrevanja, odn. nastanka spermatozoida koji potpuno sazrevanje postižu u reproduktivnim kanalima žene, dok se ženska beba rađa ne sa oogonijama već sa - примарним ооцитама заустављеним у диплотену профазе I - ..Naime kod žena postoji prvo i drugo zaustavljanje u oogenezi ..Prvo se dešava još prije nego se žensko djete rodi, a drugo nakon ovulacije i nikad se ni ne završava ukoliko spermatozoid ne uđe u ootidu ...
Znači epigenetski faktori bi mogli djelovati na genetički materijal tokom čitavog života žene dok ne izgubi menstruaciju, a kod muškarca čitavog njegovog života ..
Znači uvodni post ti je neispravan ....

Alkohol nesumnjivo utiče na spermatogenezu..na samu pokretljivost spermatozioda ..utiče na čitav organizam pa ni spermatozoidi nisu pošteđeni, a kod žene je dokazano može izazvati FAS (fetalni alkoholni sindrom ... imala sam čak i seminar o tome..)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Alkoholizam#Fetalni_alkoholni_sindrom_-_FAS
Djeca bilo kojeg pola trebaju biti mažena i pažena a najbolji period za osnivanje porodice je svakako dio reproduktivnog perioda žene, a pošto se ljudsko mladunče, odn djete podiže, odn potrebno mu je da se osamostali najmanje 20-25 godina nije svejedno ni muškarcima da li će očevi postati u 30-toj ili 50-toj ... reći svoje mišljenje i biološke činjenice je dozvoljeno ali striktno odrediti nekome kada je vrijeme za osnivanje porodice je nemoguće jer postoje različite lične situacije i mogućnosti što se tiče podizanja djece, a 'ko se rodi srećan ... kako već ide ona narodna izreka ...

Svakako da 'nosimo bake i dede u sebi' ... svaka beba dobije 50% genetičkog materijala od majke i 50% od oca što znači da po 25% potiče od jedne, 25% od druge bake, a isto tako je i sa djedovima..zatim 12,5% od prabake itd ... a faktor dominantnih i recesivnih gena određuje manifestaciju svake osobine po tipu prenošenja ... Da, svakako da ima djece koje liče na bake i djedove ..a mogu i na ujake i tetke .. na bilo koga čiji genetički materijal nose u određenom procentu ....

:think:...a sad da i ja malo nagađam ... svako od nas nosi recesivna i dominantna svojstva ..ne spada u epigenetiku, ali sigurno da određena dominantna svojstva, odn. manifestna, imaju veću prodornost u vremenu i spajanjem sa različitim recesivnim alelom dobijaju varijabilnost... ali suština osobine se ne gubi ... iskočiti iz voza u 2. sv ratu koji vodi u konc logor te 70god kasnije bavljenje ekstremnim sportovima najvjerovatnije je prenos iste osobine u vremenu ....

...Osobine se nesumnjivo prenose sa kolena na koleno..samo meni se nekako čini da se više prilagođavaju ostalim osobinama jedne jedinke nego što se kvalitativno izolovano mijenjaju ... eto u tim kraljevskim porodicama bilo je sinova koji su bili uspješnije vojskovođe od svojih očeva... a bili su inteligentniji pa je i strateški talenat dobio na širini i brzini ... možda su inteligenciju dobili od majke, možda od dede, a možda kombinacija oba genet materijala je ona prava dobitna kombinacija za inteligenciju ...a možda bez pravilne nervne stimulacije u najranijem djetinjstvu ne bi bilo ničeg od toga ...
..evo i jedan članak kao prilog epigenetičkoj inteligenciji (nije iz stručnih izvora, ali danas se ovi faktori svuda vrte kao presudni za povećanje dječije inteligencije ... recimo ... " Naučnici su utvrdili da su ljubav, pažnja, istinsko zanimanje roditelja za dete i svakodnevno bavljenje njime, daleko važniji od obrazovanja roditelja, profesije, bogatstva ili brojnosti porodice." )
http://www.mojabeba.rs/zdravlje/kako-povecati-inteligenciju-deteta/

Ajd nek ti bude, ali tu nesto ne stima....ubise se ljudi od prebrojavanja neovuliranih jajnih celija, jer im se broj ne menja...dok za spermu eto prvi put cujem da im je broj konstantan i da se ne kreiraju od nule u kanalicima....ali posto nije to tema, ok....

Ovo poslednje je bas pravi babski recept.....bez definisanog domena....kada vazi....i bas je prava stvar za temu...iako se ja ne slazem sa tim....slazem se sa postom....pravi post za ovu temu...

Ja iskreno verujem da svaka osoba, moze iznad svojih gena, iznad onoga sto je u DNA zapisano, imas godine da se usavrsavas, upses nasuprot IQu, recimo, ili imao si zdravstvenih problema, pa i to prevazidjes, Nole nosi sociva, plus ima i celijakliju i astvmu, ali ima i izuzetnu volju, koordinaciju, sta sve jos treba koncetraciju, al on je izasao iz okvira svojih gena, nije to epigenetika, da je imao neke pozitvne mutacije, vec jednostavno snaga licnosti, Njegova braca imaju iste gene i mnogo bolje uslove, pa nece toliko postici. Zivot je ogromna borba protiv svojih slabosti. Neciji ma kako dobri geni nisu dovoljna informacija moze osba i da postane ovisnik recimo, a da je imala odlicne predispozicije. Znaci ja iznosim stav da ne verujem da je biologija najjaca, i ne sporim epigeniku.

Back