Patetika

Dijenek

Elita
Poruka
22.033
Bezbroj puta sam bio svedok zenskih izjava da mrze patetiku (i muskih, kad smo vec kod toga), a onda gledao te iste ljude kako padaju na patetiku koju im neko proda jeftinije od pakle cigareta...

Pa, i vas da pitam dve stvari...

1. Kakav stav imate o patetici?

2. Da li vam se desilo, ukoliko je negativan, da ipak padnete na neku pateticnu pricu?

jednom.
sa toliko godina pala sam ne na patetiku, nego na ...:besna:ah, nema reci.
ispostavilo se da je sve kontra.
traumaticno iskustvo:roll:
al dobro, znas kako kazu ljudi.
neke ljude mozes lagati sve vreme
sve ljude mozes lagati neko vreme
ali ne mozes lagati SVE ljude SVE vreme
:)

Bezbroj puta sam bio svedok zenskih izjava da mrze patetiku (i muskih, kad smo vec kod toga), a onda gledao te iste ljude kako padaju na patetiku koju im neko proda jeftinije od pakle cigareta...

2. Da li vam se desilo, ukoliko je negativan, da ipak padnete na neku pateticnu pricu?

Nemam ama bas nikakav specifican stav. Svako ima prava da proba, a moje je da li cu da nasednem ili ne. Ima ljudi koji su u nekom zivotnom sr**u, pa ti to ispricaju jer zele to da podele sa nekim, a imaju poverenja u mene, to mi je ok, ali mi nikako nije ok kada neko pokusava da iziazove sazaljenje kod mene. A ima i ona druga vrsta patetike koja je u stvari ljigava romantika, e takve tek zaobilazim u sirokom luku. Mozda cak smatram patetiku laganjem i neiskrenoscu. A to definitivno ne volim.

Ja se cesto pravim da padnem da ne uvredim naratora...

Mislim da i ja isto. :rumenko:
Uzivo je nekako teze izvuci se iz toga nego kada na tv-u pocnu sa nekim prilozima ili Bonnie kada pocne da ponavlja Total eclipse of the heart...

Osobe koje su mi drage nisu nikada pateticne, ili jesu, ali to ubrzo shvate, pa pocnu da se samoprozivaju... (: Da neko od njih nekada stvarno zaglibi rekla bih sigurno odmah da zvuci skroz pateticno (malo prodmas) i da mora da se drzi cvsce jer si inace uvek cvrsta osoba i uvek umes da okrenes sve na bolju stranu (malo ohrabris)...

1. Stav mi je da me ne dotice nista sto sadrzi i zrnce patetike.
2. Nikad.

Nemam ama bas nikakav specifican stav. Svako ima prava da proba, a moje je da li cu da nasednem ili ne. Ima ljudi koji su u nekom zivotnom sr**u, pa ti to ispricaju jer zele to da podele sa nekim, a imaju poverenja u mene, to mi je ok, ali mi nikako nije ok kada neko pokusava da iziazove sazaljenje kod mene. A ima i ona druga vrsta patetike koja je u stvari ljigava romantika, e takve tek zaobilazim u sirokom luku. Mozda cak smatram patetiku laganjem i neiskrenoscu. A to definitivno ne volim.
Ovo prvo mi je ok jer svako s vremena na vreme prolazi kroz teške periode i želi da se iskuka. Ovo drugo, izazivanje sažaljenja, nikad ne ide samo. Uvek hoće nešto od tebe - da pozjamiš pare, učiniš uslugu, jer ako odbiješ, onda si kreten koji ne želi da pomogne čoveku u nevolji. Od toga mi se gadi.
Nasela sam pre par meseci na patetičnu priču, dopustila da me zaebu i tako. :roll:

Inače, ne mislim da svi mrze patetiku kod ljudi. Neki baš jedva čekaju da naiđu na sinjeg kukavca i da ga teše i glume majku maru. :roll:

Imam stav da je patetika neophodna, a pošto je ne podnosim u stvarnom životu, padam (ponekad) u nju na filmovima i knjigama. Kako inače objasniti čitanje i gledanje Džejn Ejr? Ej, ona je siromašna, on je bogat, a proklet, i onda njegova luda žena zapali kuću, on oslepi, a Džejn mu se vrati? A meni je to super, i baš mi prija da vidim kako on drhti od ljubavi prema ružnoj i siromašnoj Džejn : ) U patetici ima neke pravde, koja objektivno (u životu) ne postoji.

Back