Patetična psihologija

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne mogu ovo da čitam do kraja.
I nikad mi nisu bili jasni ljudi koji kupuju gomilu knjiga o "samopomoći" (iako sam ja jednom kupila istu, al' tad nisam bila baš kako treba).
Ako sam sebi ne možeš da pomogneš, ne može ni knjiga koju je napisao neko ko ne zna ni da postojiš.

Verujem da svi ponekad dobijete lančani e-mail sa nekim patetičnim "self help" savetima... kako biti srećan u životu u 7 koraka, kako osvojiti suprotni pol u tri poteza,i druge slične splačine ulivanja lažne nade i klimavog samopouzdanja....

Ovde možete podeliti i komentarisati vaše parče patetične psihologije. Jutros sam dobio jedan koji me motivisao da otvorim ovu temu, jer je izvanredno ljigav do tačke da postaje zabavan. Barem 50% "saveta" su totalni bullshit. Evo ga u celini.

]

ne verujem u "kako pomoci sebi" kolektivnu psihologiju, niti je citam, takve stvari iz "zenskih casopisa" takodje odmah preskocim
verujem da svako moze pomoci sebi, prvo odlukom da sebi pomogne, a onda uz strucnu pomoc, ako je potrebna
kad bi se lecili i bivali sretni uz pomoc lake psihologije, bilo bi divno, ali nije tako
oni koji mi kazu da su uz neki takav "vodic" progledali, odgovorim im da su bili suvise glupi, ili lenji da malo porazmisle i dodju do istih tih zakljucaka
ovo gore nemam ni zivaca da procitam

Back