Paste

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.341
U Temisvaru na trgu u jednom restoranu sam jeo fantasticnu pastu i kod kuce sam je sam posle ponovo napravio jer je bila mnogo dobra.

20230715_173608.jpg

u skuvane testenine se pomesa
peceno meso
pecurke
paradajz
luk
(ubacio sam jos gomilu zacina (beli luk, ruzmarin, bosiljak, kari, origano, sareni biber)
preko toga stavio kackavalj i prelio pavlakom za kuvanje
zapekao u rerni

mljac

jel imate vi recept za dobre paste?

U Temisvaru na trgu u jednom restoranu sam jeo fantasticnu pastu i kod kuce sam je sam posle ponovo napravio jer je bila mnogo dobra.

Pogledajte prilog 1379311

peceno meso
pecurke
paradajz
luk
(ubacio sam jos gomilu zacina (beli luk, ruzmarin, bosiljak, kari, origano, sareni biber)
zapekao u rerni

mljac

Pa gde me nadje!

Moja omiljena je Pasta ale vongole pa sve ostale paste

linguine-pasta-alle-vongole-linguine-with-clams-15-640x433.jpg

Pravim je kada imam skoljke a to je retko ( jedem ih u Italiji) prema ovom erceptu

320-400 g lingvina ili vermičela ili špagetal
800 g svežih školjki oko 200 g/ po osobi
3-5 čena belog luka oljuštenih i sitno iseckanih
1 količina peperončina (crvena čili paprika)
4-5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
1-2 šake sitno iseckanog svežeg peršuna
so po ukusu (ne dodajemo u vodu za kuvanje testenina)
1/2 čaše suvog belog vina
Malo bibera i limunovog soka ko voli

1.Očistite školjke tako što ćete ostaviti da se namaču u jako posoljenoj vodi (treba da bude dovoljno slana da ima ukus morske vode) 20 minuta. Školjke će prirodno filtrirati sav pesak i pesak. Ako su posebno peskoviti, ponovite postupak sa svežom serijom slane vode. Nakon ovog procesa, ostavite da se potopi u neslanu hladnu vodu 10 minuta da biste isprali višak soli koji su apsorbovali

2
Skuvajte špagete u posoljenoj kipućoj vodi do potpuno al dente – oko 2 minuta prema preporučenim uputstvima za kuvanje

3
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju sa poklopcem. Lagano pržite seckan beli luk ( pazite da ne zagori) i ljtu papricicu dok ne omekšaju.

4
Dodajte školjke u tiganj, a zatim belo vino. Pojačajte vatru i pokrijte poklopcem

5
Protresite tiganj svakih 20 sekundi, školjke treba da se kuvaju posle 2 minuta. Skinite tiganj sa vatre i bacite sve školjke koje se nisu otvorile i sve prazne školjke

6
Kada ste spremni, ocedite testeninu, ostavite šolju vode za kuvanje. Probacite špagete u sos od belog vina i školjki , dodajući malo vode za kuvanje ako je potrebno i izmesajte

7
Promešajte svež peršun i ostavite minut-dva da testenina upije ukuse. Poslužite uz oštru čašu belog vina

Pogledajte prilog 1379311

peceno meso
pecurke
paradajz
luk
zapekao u rerni

mljac

fruttti di mare

1689604834167.png

i italian pasta salata

1689605055923.png

1689605618944.png

Pasta con melanzane al forno

Penoni 320 g
Patlidžani 400 g
Paradajz pire 300 g
Mocarela 200 g
Beli luk 3 čena
Grana Padano DOP (za ribanje) 40 g
Bosiljak 5 listova
Posolite po ukusu
Ekstra djevičansko maslinovo ulje q.s.

Original pirinač 320 g
tikvice 400 g
Tikvice cvjetovi tikvica 100 g
Dimljena bivolja mocarela 200 g
Parmigiano Reggiano DOP 80 g
Hladan puter 40 g
Šalot 1
Timijan 2 grančice
Posolite po ukusu
Crni biber po ukusu
Ekstra djevičansko maslinovo ulje q.s.
Juha od povrća 1,5 l

Za paniranje i prženje

Brašno 00 100 g
Hladna voda 175 g
Prezle 200 g
Ulje od kikirikija po ukusu

evo ovde imas korak po korak u slici a i ostale varijacije

https://ricette.giallozafferano.it/Arancini-con-zucchine.html

jel rec o tome kako se prave paste - brasno,voda itd,pa oblik ili prilog uz to testo? imam neku masinicu koja poluautomatski pravi razno razne oblike pasti,zavisno od kalupa.

sad tju

i ovo treba da probas Arancini sa tikvicama, imas razne varijacije nije pasta rizha je u pitanju

ali nemoj da se navuchesh , sve shto je ukusno lepi se

Pogledajte prilog 1379594
Arancini su specijalitet sa Sicilije i ima ih raznih varijanti tj.punjenja..meni su najlepsi sa siropm ( mocarelom ili kackavaljem) , mesom ili prsutom

a ti si veganka? :D

nisam veganka

jednostavno ne volim meso svaki dan

po meni je dovoljno svako 14 dana a cesto prodje i po 20 pa da jedem meso

volim zelje paprike trikvice patlidzan, sve salate, kelarabu, kupus najvishe kelj, praziluk, pechurke (samo kupovne i sa farme) itd. itd

volim ribu i ostale morske plodove ja sam ti vishe rodjena za italiju no za balkan ali shta tjesh

Back