Pasivno-agresivni tipovi

mislim da takvi ljudi ne mogu sami sebe da izjedu , vec samo predju na drugu zrtvu..
problem je da se uopshte pojavi i glasno forumulishe zelja da se raskrsti sa takvom osobom... neka varijanta sado mazo povezanosti postoji u celoj prichi, iako precutna...

u nedostatku žrtve, ili izostanku rekacije, mogu.
drugi im hrane patologiju, kada hrane nestane, žderu sebe.

meni ne deluje kao sado/mazo, pre bih rekla čisto sadistički odnos.
to mu dođe kao kada bi rekla nekome ko je silovan: čime si izazvala, ili mora da si uživala.
na neki način joj radiš isto što i taj idiot sa kojim živi. šteta što u rl ne postoji 'ignor' opcija.

Dok su sinovi živeli sa nama, to je manje dolazilo do izražaja. Nije imao "publiku" Čini mi se da mu je publika najbitnija. Sad, kad oni dođu jednom nedeljno to sve drugačije izgleda i oni više nemaju volju da se sa njim natežu već se prave da ne čuju. Ali sada su tu i devojke koje nisu navikle na njegovo ponašanje i sve postaje vrlo ružno. Momci kažu da sam ja kriva jer ga nisam od prvog dana "vaspitala" kako treba, ali ja i danas mislim da je to baš grozno, mislim odraslog čoveka vaspitavati.
On vrlo često prizna da je pogrešio, ali u četiri oka, a ono što je bilo, što je rečeno, učinjeno, to ipak ostaje da drugi pamtez:(

obično žrtva sebi nametne osećaj krivice, ako joj to drugi ne urade.

a to što priznaje radi ne bi li sebi napravio još prostora za iživljavanje.

u nedostatku žrtve, ili izostanku rekacije, mogu.
drugi im hrane patologiju, kada hrane nestane, žderu sebe.

meni ne deluje kao sado/mazo, pre bih rekla čisto sadistički odnos.
to mu dođe kao kada bi rekla nekome ko je silovan: čime si izazvala, ili mora da si uživala.
na neki način joj radiš isto što i taj idiot sa kojim živi. šteta što u rl ne postoji 'ignor' opcija.

pa pazi, uvek moze da izostane reakcija, ali ne i potencijalna zrtva.. a samim tim i nova akcija istog ili sl tipa.. a i to je neka vrsta reakcije, samo je meta promenjena..
hrane uvek ima, nadje se, makar i u kontejneru...
bold mi dodje neprikladan za ovu temu, osim ako je ne proshirimo..
uz sado uglavnom ide mazo... zatvoren krug. dok mazo ne ode na druge prostore...

Pasivna agresija ili skriveno neprijateljstvo. :mrgreen:
Nikako ne izlazim na kraj, jer nikad nema direktne svadje ili rasprave, ali redovno ili sabotaza ili podbadanje, onako usput...:D

Moj otac je ovakav od uvek plus sto mora da dominira i samo je on u pravu i to me ubija u pojam.
On je odrastao u Zemunu,na Novom Beogradu i to je za njega uobicajeno ponasanje.
Kada mi nije dao nigde da idem "jer je ekonomska kriza,sta ja umisljam mene da idem negde,ccc" a ljudi me zvali nisam isla.
Pocnem da funkcionisem na relaciji kuca-zanat da bi mi on rekao kako sam nenormalna krava ccc jer ne idem nigde od kuce (a on mi to brani,zbog njega je to,da me ne bi podbadao).
Ti mozes da se razvedes,a meni je on otac do kraja zivota.

Imam jednog u kući već 30 godina, ne znam kako da se postavim, ne znam kako da reagujem, ne znam kako da mu doakam, kad god pomislim: - e sad sam ga u'vatila za muda, on me sjebe neviđeno, i tako 30 godina. Ima li takviJEH likova u vašem životu i kako se nosite s'njima?

nije problem u njemu veu u tebi sto os da doakas nedoakanom... nije svaka voda dobra za plivanje

Ja osim diplomatije ne vidim tu neko resenje. Boriti se njihovim sredstvima, hvatati se za svaku rec, kad nesto kaze, a slutis da ce brzo demantovati, zapisati i traziti da potpise, moze i paraf.
Na nedoslednost odgovarat jos vecom, moze malo i na humor, da bi stvar bila zanimljiva, a ne traumaticna. Kada je u pitanju neko blizak, sa kim moze da nastupa tako, naravno.
Nekako sam ubedjena da je kod ljudi napravljen neki balans, pa ti teski ljudi obicno poseduju retke kvalitete, znaju da budu dobri sagovornici redovno. Pa eto... Mozda moze da se gleda na to iz drugog ugla?

To je najjednostavnije rešenje. Imamo 30 i kusur godina zajedničkog života, milion predivnih uspomena, ovo o čemu pišem je počelo istina davno ali nije bilo alarmantno kao u poslednje tri godine.
Najlakše je razvesti se.

najlakše je zakopati glavu u pesak.
nije toliko strašno ni odbaciti tih 30 godina, ali šta ćeš sama pod stare dane, pa od čega ćeš živeti, pa šta će reći deca, rođaci, komšije?
u pravu si, trebalo je ranije... sad sedi i plači.

e ovde u zgradi u jednom trenutku pocelo svasta da se cuje, komsije kako pushtaju vodu, kako hodaju... sad da li sam postala preosetljiva ali mislim da je nesto sa izolacijom problem
i u pocetku sam shizela jako a evo sad mi ne smeta ni kad neko bushi. pa i ovde se nekad bushi i tako
:D ; )

ne pokazuju svi a i ako pokazuju, zasto u njima nije nikakav problem nego samo u toj zheni i sta znam uvek mozes da pokazes u nesto
zavisi kako oces da gledas i koliko mozes da gledas sta ti brani
mogu ovako do sutra a sta mi brani a shta nemam
valjda je kao zatvor neko merilo a postoje privatna merila :think:

zaboravih ovo da citiram kao sustinu ... rep.

problem svake logike kod zena je sto se uvek ima dva merila: jedno za sebe a drugo za njega. licemerje i laganje je tipicno zenska osobina koja se tu i tamo zapati kod nekog muskarca.

ma pogresno sam procitala, procitaj post, nije on zrtva, taj kuka
znaci valjda de su te granice, ako ti neko drzi pistolj uperen u glavu da uradis nesto bukvalno da li je to jedno
a ove svakodnevne stvari gde nema bukvalno fizickog da li je to drugo

valjda je u stara vremena bilo jednostavnije jer je bilo vise tih pishtolja i manje obrazaca po kojima se zivelo pa je jasnije bilo sta je sta :think:
a sad je malo ovako malo onako

Ljudi jeste li vi prsli? Cime se bavite. Skoro 50 postova a o cemu? Ova Mina se zali kako joj muz ne da promeniti sliku pozadine na racunaru oko nekog kera dal ce biti njihov ill sto je ova Mina nasla sliku nekog kera na ne netu, bla,bla, tuc, muc.

Ajmo Minu da turimo u sigurnu kucu.z:mrgreen:

Back