Pasat B5.5 gubi kociono ulje

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Pozdrav ljubiteljima auta.Jedna strucna pomoc ako moze.
Cesto mi gubi ulje u onoj posudici .Iako je auto komplet pregledan.Pakne,diskovi,kociona klesta sve suvo i ispravno.
Mehanicar produvao neka creva levo sto idu u levu gumu dolio 1 dcl ulja i sad je ok.
Gde bi mogao biti uzrok gubljenja kocionog ulja.Pakne su stare pola godine i ok su kaze majstor.

Cesto mi se to desava ako neko ima smernicu bit cu zahvalan.

Kočiono ulje je hidroskopsko i menja se na 5-6 godina inače se pregreva i ne koči tj prokuva. Pošto je i voda sa vremenom u sistemu onda oksidišu klipovi i gumice u kočionim klještima pa glave tj slabije reaguju ili glave točak. Tu zna da procuri ili se pojavi bela oksidacija. Znaju ikočiona creva da istrule i puštaju. Znaju i cevi da istrule.

Kada se zanemari auto onda ide kompletno rasturanje, nove gumice, ulje itd. Bude i problema sa abs-om, pumpom visokog pritiska itd.

Ono što tebe muči je vazduh u sistemu izato loše koči. Vazduh se pojavi kada negde curi ulje.

Kada krene to zezanje ne produvava se nego se sve stavlja novo.

Pozdrav ljubiteljima auta.Jedna strucna pomoc ako moze.
Cesto mi gubi ulje u onoj posudici .Iako je auto komplet pregledan.Pakne,diskovi,kociona klesta sve suvo i ispravno.
Mehanicar produvao neka creva levo sto idu u levu gumu dolio 1 dcl ulja i sad je ok.
Gde bi mogao biti uzrok gubljenja kocionog ulja.Pakne su stare pola godine i ok su kaze majstor.

Cesto mi se to desava ako neko ima smernicu bit cu zahvalan.
Vidi glavni kocioni cilindar i ostale kako bacaju ....

Kočiono ulje je hidroskopsko i menja se na 5-6 godina inače se pregreva i ne koči tj prokuva. Pošto je i voda sa vremenom u sistemu onda oksidišu klipovi i gumice u kočionim klještima pa glave tj slabije reaguju ili glave točak. Tu zna da procuri ili se pojavi bela oksidacija. Znaju ikočiona creva da istrule i puštaju. Znaju i cevi da istrule.

Kada se zanemari auto onda ide kompletno rasturanje, nove gumice, ulje itd. Bude i problema sa abs-om, pumpom visokog pritiska itd.

Ono što tebe muči je vazduh u sistemu izato loše koči. Vazduh se pojavi kada negde curi ulje.

Kada krene to zezanje ne produvava se nego se sve stavlja novo.
Tako je ali nema majstora u Bg koji hoce da se zeza sa tim.Pogleda vidi diskovi ok,plocice ok,klesta ok i zatvore.
Evo jedna slika gde mi cackao nesto oko nekih creva,pa ulje dolio u posudicu i to stima neko vreme.Ali generalno je kočnica troma.Bio sam na tehničkom i leva strana bila loša na onim merenjima.Posle neki lik ovde cackao.Verovatno produvao,dodao ulja.Ja ponovo na tehnički i bilo na merenju sve ok.Da kao sto ti rece sve to lepo treba promeniti pa će kočiti.
Ako neko ima preporuku nekog normalnog majstora Bg ili okolica dajte.Ja nemam srece sa majstorima.Dobri jesu,ali previse posla pa nervozni,umorni..

Prilozi

• IMG_20221025_113854.jpg
    IMG_20221025_113854.jpg
    93,3 KB · Pregleda: 32

Back