PAS.....

pošto postoje udruženja ljubitelja pasa,
krajnje je vreme da se osnuju i udruženja mrzitelja pasa...ukoliko to već i ne postoji :roll:

:D dobra ideja vec mi je dosta da se prava zivotinja stavljaju ispred prava ljudi.
Kada u parkicu za djecu naidjem na pseca g.vanca dobije strasnu zelju da oduzmen psa i naplatim veliku kaznu takvom vlasniku. Bacanje ljubimaca kada dosade trebalo bi se kaznjavati ciframa od nekoliko hiljada eura da im vise ne padne na pamet da ih baca a ove koji su vec lutalice sterilisati i za koju godinu bi imali cist i uredan grad. Odrediti posebne zgrade gdje zive ljubitelji zivotinja pa da mi dzukele ne zapisavaju haustore i ne laju i urlicu po cjelu noc i dan, jer su gazde ko zna gdje a oni ostavljeni sami u stanu da izvlace zivce drugim stanarima.

:D dobra ideja vec mi je dosta da se prava zivotinja stavljaju ispred prava ljudi.
Kada u parkicu za djecu naidjem na pseca g.vanca dobije strasnu zelju da oduzmen psa i naplatim veliku kaznu takvom vlasniku. Bacanje ljubimaca kada dosade trebalo bi se kaznjavati ciframa od nekoliko hiljada eura da im vise ne padne na pamet da ih baca a ove koji su vec lutalice sterilisati i za koju godinu bi imali cist i uredan grad. Odrediti posebne zgrade gdje zive ljubitelji zivotinja pa da mi dzukele ne zapisavaju haustore i ne laju i urlicu po cjelu noc i dan, jer su gazde ko zna gdje a oni ostavljeni sami u stanu da izvlace zivce drugim stanarima.

koji ljudi?
nemamo mi prava...
samo obaveze...

inače, postoje propisi koji su regulisali kažnjavanje nesavesnih vlasnika pasa,
ali se naravno ne sprovode...
i meni se povraća kad gledam u svojoj ulici gomile govana...
ja iza svog psa skupljam, svaki put...
ali to sam ja...

Poslednja izmena od moderatora:
da, naravno
nisu psi problem nego propisi države koji će da vodi računa prvo psima lutalicama
da ih ne bude pa sve ostalo kako je to uređeno u drugim evropskim zemljama

pas neće biti pretnja niti zagađivač ukoliko se povede računa o njima
skupljanje 'iza psa' bi trebalo da pređe u naviku za vlasnike pasa,
što kaže @mmaher da redovno to radi...tako i ja za svoja dva psa

u stvari, to je i obaveza ovde u Austriji inače, svako govnno 36e ako nije uklonjeno
ali nije mi teško, naviko sam se...jbg.hoću pse, onda moram se pridržavati pravila,
ko ne želi obaveze, ne čuva pse i gotova stvar

Poslednja izmena:
Imala sam kao mala psa....svima koji se plase ili mozda ne zele da imaju psa jer zahteva puno posla gresite :) ok, jeste ima dosta posla ali nagrada i radost je veca :)

Ili moza vole zivotinje... na selu smo uvjek imali i pas i macku (da znate kako spavaju zagrljeni kada je hladno :) ) i mnoge druge ljubimce koji i nisu ljubimci (tipa pile, prase, jagne.... :) ) kao sto ja volim slobodu tako smatram da i je zivotinji potrebna sloboda (zatvorit ih u stan meni je strasno) ali svako radi kako misli da je naj bolje... kada vidim psice po torbama i u odjelcima meni se slosi ...

Ili moza vole zivotinje... na selu smo uvjek imali i pas i macku (da znate kako spavaju zagrljeni kada je hladno :) ) i mnoge druge ljubimce koji i nisu ljubimci (tipa pile, prase, jagne.... :) ) kao sto ja volim slobodu tako smatram da i je zivotinji potrebna sloboda (zatvorit ih u stan meni je strasno) ali svako radi kako misli da je naj bolje... kada vidim psice po torbama i u odjelcima meni se slosi ...
pa nije svaki pas isti :)
ti sto vidis po torbama su napravljeni da budu u torbama....sto je debilizam
vlasnici im ne dozvoljavaju kontakt sa drugim psima....dosta njih nikad napolju ne seta,nego nuzdu vrse u kuci(?!?!?!) a napolju svet gledaju iz te torbe
posle je cudno sto su chivave agresivnije od velikih rasa :lol:
sarplaninac npr...i npr polarne rase,nisu za stan
polarna rasa nije ni za grad
stvoreni da vuku sanke,njima je dosadno u gradu
ne znam ni jednog jedinog haskija ili malamuta koji ne bezi vlasniku,pa se sam vrati kuci kad se istutnji :lol:

ljudi grese jer ne gledaju koja rasa je za sta,nego gledaju jel im se svidja izgled psa pa po tome biraju
ja evo,imam mesanku setera i zeznula sam se(tada sam mogla da joj pruzim sve)....ne mogu da joj pruzim trcanja koliko joj treba od kada imam decu
ali sad gotovo....nisam, mogla psa od 4 godine da dam nekome
ona kada bez nje idemo na letovanje,iako zna osobu koja je cua,od stresa grize sebi rep
ove godine ako budemo isli,ili cemo je voditi,ili ce onaj ko je cuva morati kpod nas u stanu da je cuva

treba ti jedan ja! :)
ja već godinama čuvam psa najboljoj drugarici kad ode na more,
s tim da nana ne grize rep ni slično, naprotiv, uživa za sve pare!
(jer je ludak hranio dva puta dnevno, pa se i popravi u to doba)
a čuvam i bratu od tetke psa, s tim da njega ne puštam sa uzice,
nikakovo istrčavanje ne dolazi u obzir, jer je divljak...
iako bi mu to prijalo samo tako, ja ne smem da ga pustim jer ne sluša...
ne odaziva se na poziv, a i hoće da se pokolje, a ta mora mi ne treba...

štenad obožavam
ali, narastu:D

da al ako raste uz tebe, neces se plasiti :)
upoznaces pse i izgubices strah

psu se po izrazu lica vidi jel budala ili nije(ko ih ima zna da prepozna jer ih poznaje)
ko ja sto volim konje al imam neki strah,ne znam sta mi misle :lol:
a moja drugarica koja ima konja zna konje i nema strah jer jednostavno zna kako su raspolozeni,po pokretima,faci itd

- - - - - - - - - -

treba ti jedan ja! :)
ja već godinama čuvam psa najboljoj drugarici kad ode na more,
s tim da nana ne grize rep ni slično, naprotiv, uživa za sve pare!
(jer je ludak hranio dva puta dnevno, pa se i popravi u to doba)
a čuvam i bratu od tetke psa, s tim da njega ne puštam sa uzice,
nikakovo istrčavanje ne dolazi u obzir, jer je divljak...
iako bi mu to prijalo samo tako, ja ne smem da ga pustim jer ne sluša...
ne odaziva se na poziv, a i hoće da se pokolje, a ta mora mi ne treba...

ma imam ja dvE tebe :lol:

da al ako raste uz tebe, neces se plasiti :)
upoznaces pse i izgubices strah

psu se po izrazu lica vidi jel budala ili nije(ko ih ima zna da prepozna jer ih poznaje)
ko ja sto volim konje al imam neki strah,ne znam sta mi misle :lol:
a moja drugarica koja ima konja zna konje i nema strah jer jednostavno zna kako su raspolozeni,po pokretima,faci itd

- - - - - - - - - -

ma imam ja dvE tebe :lol:

e ako imaš dve mene (da tako kažem) ti si najbogatija osoba na svetu!
i jedan ja ne neprocenjiv! :rumenko:

Imam dva, belgijskog ovcara malinou i patuljastog snaucera. Oba su muzjaci, a stariji je ovaj mali. Odlicno se slazu i oni su sastavni deo nase porodice. Neopisiva je ta ljubav i privrzenost :heart2:

jel ti šnaucer crn ili biber so?
meni su ti šnauceri mnoooogo lepi psi, i kad sam bio mali tražio sam ćaletu da mi ga kupi,
al nije vredelo...nije hteo psa u kući...

jel ti šnaucer crn ili biber so?
meni su ti šnauceri mnoooogo lepi psi, i kad sam bio mali tražio sam ćaletu da mi ga kupi,
al nije vredelo...nije hteo psa u kući...
Ovo je moja prva kuca....bile smo zajedno od mojih 5 do 18 godina
velika snaucerka
jedina mana joj je bila ta cosava brada
takav pas se jednom radja :)
a moj cale je isto bi protiv al su ga nagovorila braca i mama...i u pocetku je mazio samo nogom, sa sve papucom...pa onda poceo da skida papucu kad je mazi....pa je poceo rukom,al odmah je trcao da pere ruke....posle ga je mama uhvatila kako je poljubio :lol:
1918128_167201804903_1605632_n (1).jpg

Ал пази кад не може без веганисања ни на теми о псима!!!
Каква је то опседнутост!
:cepanje:
:tambalamba:
Пси су месождери, подметање воћа у исхрану паса доводи до дијабетеса и проблема с пробавним трактом животиње, јес' утубио?

Poslednja izmena:
Ovo je moja prva kuca....bile smo zajedno od mojih 5 do 18 godina
velika snaucerka
jedina mana joj je bila ta cosava brada
takav pas se jednom radja :)
a moj cale je isto bi protiv al su ga nagovorila braca i mama...i u pocetku je mazio samo nogom, sa sve papucom...pa onda poceo da skida papucu kad je mazi....pa je poceo rukom,al odmah je trcao da pere ruke....posle ga je mama uhvatila kako je poljubio :lol:
Pogledajte prilog 347439

kod mene nije vredelo, niko ga nagovoriti nije mogao,
iako smo jednom kao klinci doneli nekog mešanca sa ulice,
malo štene, zvali smo ga Bendži, i onda, kad ćale zakunta na kauču,
bendži legne na vrh stomaka i spavaju zajedno...:heart:
posle ga je poslao stricu u Lipik, jer je bio počeo ozbiljno da raste,
ali nije dugo poživeo...ubile ga ustaše...:evil:

- - - - - - - - - -

Ал пази кад не може без веганисања ни на теми о псима!!!
Какава је то опседнутост!
:cepanje:
:tambalamba:
Пси су месождери, подметање воћа у исхрану паса доводи до дијабетеса и проблема с пробавним трактом животиње, јес' утубио?

čudna li čuda pas jede voće...:roll:
jedu i plastiku koju kopaju po kontejnerima....
al se slažem sa kolegom...bespredmetna je propaganda...

kod mene nije vredelo, niko ga nagovoriti nije mogao,
iako smo jednom kao klinci doneli nekog mešanca sa ulice,
malo štene, zvali smo ga Bendži, i onda, kad ćale zakunta na kauču,
bendži legne na vrh stomaka i spavaju zajedno...:heart:
posle ga je poslao stricu u Lipik, jer je bio počeo ozbiljno da raste,
ali nije dugo poživeo...ubile ga ustaše...:evil:

- - - - - - - - - -

čudna li čuda pas jede voće...:roll:
jedu i plastiku koju kopaju po kontejnerima....
al se slažem sa kolegom...bespredmetna je propaganda...

"Jake" gazde ovima što jedu plastiku .....! :dash:

Back