PAS.....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Kao prvo, narodna mudrost....
Kažu, ko ne voli životinje, taj ne voli niti ljude.
Odaljio se od prirode i crno mu se piše....

Koju rasu psa držite ?
Koju rasu psa bi ste držali da imate mogućnosti ?
Lično preferiram nemačkog ovčara !
Smatram da je "tata" za ostale rase.

Da li znate da je kuja rase nemačkog ovčara, posle godinu dana, našla izbeglice iz Banije ?
Negde u Banatu, 400 kilometara od kuće ?
Da li znate da je gazda rekao da mu je milija ona nego celo imanje koje je izgubio ?
Da li znate da su mesecima nakon toga zvali iz cele Evrope, da kupe štene te kuje,
ne pitajući šta košta !?

Čudni su ljubitelji pasa....
Posebna, oplemenjena sorta ljudi !

Imam domaćeg psa lutalicu :heart:, a pored njega voljela bih i Haskija samo da imam uslove :heart:

SH2.jpg

Kao prvo, narodna mudrost....
Kažu, ko ne voli životinje, taj ne voli niti ljude.
Odaljio se od prirode i crno mu se piše....

Koju rasu psa držite ?
Koju rasu psa bi ste držali da imate mogućnosti ?
Lično preferiram nemačkog ovčara !
Smatram da je "tata" za ostale rase.

Da li znate da je kuja rase nemačkog ovčara, posle godinu dana, našla izbeglice iz Banije ?
Negde u Banatu, 400 kilometara od kuće ?
Da li znate da je gazda rekao da mu je milija ona nego celo imanje koje je izgubio ?
Da li znate da su mesecima nakon toga zvali iz cele Evrope, da kupe štene te kuje,
ne pitajući šta košta !?

Čudni su ljubitelji pasa....
Posebna, oplemenjena sorta ljudi !
Slažem se za nemačke ovčare. Moj nedosanjani san.

Volim dobermane, staford terijere i nemačke ovčare.Staford terijera ne bih čuvao ni u ludilu, ma koliko mi pas bio simpatičan - nikad ne drži kera koji je jači od tebe.:lol: Dvoumim se između nemačkog ovčara i doberman.

Volim dobermane, staford terijere i nemačke ovčare.Staford terijera ne bih čuvao ni u ludilu, ma koliko mi pas bio simpatičan - nikad ne drži kera koji je jači od tebe.:lol: Dvoumim se između nemačkog ovčara i doberman.

Držao sam američkog stafa 5 godina.
Od šteneta do pre pola godine.
I poklonio drugaru.
Ima posebnu narav, koja mi se nije dopala....
Previše je samoljubiv, poput mačke.
Inteligentan, nadaren, umiljat, svakome se radovao, snaga bika, koju nije nikada ispoljavao,
osim u igri sa mnom.
Ali, čim postigne cilj kojem teži, nije zainteresovan za kontakt, igru i sl.
Poput mačke....
Vratio sam se mojoj dečačkoj ljubavi - nemaćkom ovčaru !

I poklonio drugaru.
Inteligentan, nadaren, umiljat, svakome se radovao, snaga bika, koju nije nikada ispoljavao,
osim u igri sa mnom.
Poput mačke....

Nisam to znao, da ima takvu narav.Čuvao sam mačku pa naslućujem kakav je to karakter.:lol:

Sviđa mi se zbog izgleda, iako je nizak i nabijen, izgleda elegantno i moćno.

Moja devojka je imala nemačkog ovčara, po pričama koje mi je pričala to je nešta toliko pametno da se čovek divi dok sluša.Tako da ti je izbor odličan.:)

A oni nisu jači od tebe? Između te tri rase najlakši je staford za dresuru, pogotovo ako vlasnik nema iskustva sa psima. Veliki sam nemačkih ovčara, a trenutno imam dobermana u stanu. Tako da sam koliko- toliko upućena.

A oni nisu jači od tebe? Između te tri rase najlakši je staford za dresuru, pogotovo ako vlasnik nema iskustva sa psima. Veliki sam nemačkih ovčara, a trenutno imam dobermana u stanu. Tako da sam koliko- toliko upućena.

Nisu.Jedan poznanik, fizički znatno slabiji od mene je golim rukama nadvladao nemačkog ovčara.Pas služi da ti kupi vreme dok se bori sa napadačem, da pobegneš ili se naoružaš.
To što je neki pas lak za dresuru ne čini ga manje opasnim od psa koji je teži za dresuru.Staford je hibridna rasa stvorena za borbu, ekstremno agresivan, ekstremno snažan.
Nemački ovčar, doberman, staford ne mogu da nadvladaju odraslog i malo snažnijeg čoveka osim ako tog ne uhvati panika.Samo što je staford najsnažniji među te tri rase, ima najjači ujed pa je logičnije da je takvog psa teže nadvladati.

Nisu.Jedan poznanik, fizički znatno slabiji od mene je golim rukama nadvladao nemačkog ovčara.Pas služi da ti kupi vreme dok se bori sa napadačem, da pobegneš ili se naoružaš.
To što je neki pas lak za dresuru ne čini ga manje opasnim od psa koji je teži za dresuru.Staford je hibridna rasa stvorena za borbu, ekstremno agresivan, ekstremno snažan.
Nemački ovčar, doberman, staford ne mogu da nadvladaju odraslog i malo snažnijeg čoveka osim ako tog ne uhvati panika.Samo što je staford najsnažniji među te tri rase, ima najjači ujed pa je logičnije da je takvog psa teže nadvladati.

A šta će tebi pas za odbranu ili da ti pravi prostora da se naoružaš?

Imam velikog psa. Prevarili smo se pri odabiru, on trazi mnogo vise nego mu mozemo pruziti u naseljenom mestu i malom dvoristu.
Rado bih ga poklonila ali sve se plasim otici ce losim ljudima u jos losije uslove. Pametan, lep, dobar. Obozavamo ga svi u kuci.

Imam velikog psa. Prevarili smo se pri odabiru, on trazi mnogo vise nego mu mozemo pruziti u naseljenom mestu i malom dvoristu.
Rado bih ga poklonila ali sve se plasim otici ce losim ljudima u jos losije uslove. Pametan, lep, dobar. Obozavamo ga svi u kuci.
Šteta !
Potrebni ste jedno drugom.
I evidentna je ljubav obosstrana.
Šteta što se ostvarila kombinacija za koju nije bilo uslova.
Patiće i pas i porodica !
Zato,kad se unosi pas u kuću, najčešće štene koje platiš, mora prethodno
dobro da se odmeri.........!

imam dva labradora i malog meshanca koji po karakteru i temperamentu varira izmedju terijera i pekinezera, recju- zivcho :lol:
labradori su dobre, inteligentne blese, izuzetno aktivni (sto se kaze radni psi) malko i prozdrljivi ali sve u svemu, divni verni prijatelji....deca su prakticno odrasla s njima.
kod nas su u dvoristu, jer u stanu ipak ne bih drzala zivotinje.

Trenutno nemam psa jer nemam vremena za njega. Imala sam svojevremeno skotskog ovcara i ako ikada opet budem uzimala psa to ce biti skotski ovcar. Vrlo inteligentni i karakterni psi.

kao drugo ova mudrost nije tacna, ja volim zivotinje a ne volim ljude

na zalost nemam psa

Ти си прaви љубитељ пaсa, онaј типични.

Ево још којa мудрост из нaродa:

'рaни куче дa ти вaди очи.

Тaј ти је од оне пaсје сорте.

Љубоморaн је кaо пaс.

Лaже кaо пaс.

Џукело једнa.

Итд итд..

- - - - - - - - - -

I poklonio drugaru.
osim u igri sa mnom.
Poput mačke....

Имaш ли ти пријaтељу неку људску љубaв, девојку, жену, децу...?

- - - - - - - - - -

Samo ne znam šta je pozitivno kod laveža, prljavštine i smrada.

Врaг би гa знaо, мождa су добри у сексу..

- - - - - - - - - -

Имaш добермaнa у стaну?

Back