Pas već dve godine čeka vlasnika koji se neće vratiti

Da sam znao pre braka da osoba koju ženim ne voli pse i mačke,
generalno - životinje, nikada se ne bih odlučio na brak.
Takvi ljudi su u pravilu samoživi, lukavi, prepredeni, neiskreni i nemoralni.

Baš takav je karakter isplivao kada smo se bolje upoznali.
Brak nije predugo trajao.
Zvanično, 7 godina, od kojih 5 sam proveo na radu u Moskvi.
Da nije bilo tog odsustvovanja, mnogo šta bih shvatio ranije i krenuo sam putem
koji mi je "pisan" !
Nikad neću da shvatim da čovek ne oseća ama baš ništa spram nazaštićene životinje,
koja mu poklanja svu svoju ljubav...!?

Ne mrzim ja njih, ali ih žalim i duboko prezirem !

Psi znaju ono što malo ljudi zna. Nekada su i ljudi znali mnogo toga, ali su zaboravili.
Veličina i jačina pseće ljubavi je poznata samo onom malom broju ljudi koji znaju.
Vlasnik ove kuje je znao. To zna i kuja i nikada neće otići iz bolnice. Završiće svoj pasji život čekajući da se sretne sa "gazdom", a za to vreme čuvaće i jednu i drugu kuću ...i bolnicu i kuću.
Ona zna šta radi zato što je Pas

Mi smo napravili grešku kada je naš pas imao nepunih godinu dana, ostavili smo je na čuvanje kod poznanika , jer u tom trenutku nismo imali drugog izbora i otišli na letovanje. Ona (ženka) je uspela da pokida ogrlicu i krene sa potpuno suprotnog kraja grada da nas traži. Istovremeno počinje i naša potraga za njom, lepili smo plakate, oglašavali je na sajtovima o ljubimcima i sl. Priznajem da nisam verovala da ćemo je naći, ali nisam mogla ni da tek tako prekinem da je tražim. I posle čitavih mesec dana stiže nam poruka na mobilni "Do li je ovo možda vaš pas" i slika... To ne mogu ni da zaboravim ni da opišem... A tek susret sa njom! Naravno i dan danas je kod nas, samo smo od tada oprezniji kome je i kako ostavljamo.

Da sam znao pre braka da osoba koju ženim ne voli pse i mačke,
generalno - životinje, nikada se ne bih odlučio na brak.
Takvi ljudi su u pravilu samoživi, lukavi, prepredeni, neiskreni i nemoralni.

Baš takav je karakter isplivao kada smo se bolje upoznali.
Brak nije predugo trajao.
Zvanično, 7 godina, od kojih 5 sam proveo na radu u Moskvi.
Da nije bilo tog odsustvovanja, mnogo šta bih shvatio ranije i krenuo sam putem
koji mi je "pisan" !
Nikad neću da shvatim da čovek ne oseća ama baš ništa spram nazaštićene životinje,
koja mu poklanja svu svoju ljubav...!?

Ne mrzim ja njih, ali ih žalim i duboko prezirem !

Nisi mogao da je promeniš?

Mi smo napravili grešku kada je naš pas imao nepunih godinu dana, ostavili smo je na čuvanje kod poznanika , jer u tom trenutku nismo imali drugog izbora i otišli na letovanje. Ona (ženka) je uspela da pokida ogrlicu i krene sa potpuno suprotnog kraja grada da nas traži. Istovremeno počinje i naša potraga za njom, lepili smo plakate, oglašavali je na sajtovima o ljubimcima i sl. Priznajem da nisam verovala da ćemo je naći, ali nisam mogla ni da tek tako prekinem da je tražim. I posle čitavih mesec dana stiže nam poruka na mobilni "Do li je ovo možda vaš pas" i slika... To ne mogu ni da zaboravim ni da opišem... A tek susret sa njom! Naravno i dan danas je kod nas, samo smo od tada oprezniji kome je i kako ostavljamo.

Izuzetno dirljiva priča. :heart:
...samo..:think: Imam utisak zbog poslednje rečenice da pomalo kriviš te poznanike koji su čuvali psa...možda im je jednostavno pobegao, nisu primetili...?
Nisi mogao da je promeniš?
Koga da promeni? Odraslu osobu? To je teži slučaj ;)

Imate jedan lep film koj je nalik ovoj istinitoj prici Hachiko a dog's story;) Zivotinje su zadrzale ono sto smo mi davno izgubili u ovom vremenu gde je novac sve.

MAKAR NA OVAJ NAČIN: Hačiko napokon sa svojim vlasnikom!

Hačiko je rođen u Japanu 1923. godine. Poznat je po tome što je svaki dan dočekivao svog vlasnika dr. Eisaburo Ueno (profesor na Univerzitetu u Tokiju), na železničkoj stanici, kada se vraćao sa posla. Doktor je iznenada preminuo, a Hačiko je nastavio da dolazi na stanicu, svaki dan u narednih 9 godina, nadajući se da će ga videti.

Ova priča je dirnula srca ljudi širom sveta. U Hačikovu čast je podignuta statua na Šibuja železničkoj stanici u Tokiju, koja je postala popularna turistička atrakcija u Japanu.
Ove godine se obeležava 90 godina od smrti doktora Uena i 80 od verne mu Hačiko, pa je odeljenje agrikulture sa Tokijo Univerziteta doniralo novu statuu gde su doktor i Hačiko napokon zajedno.

haciko.jpg

http://www.srbijadanas.com/clanak/m...o-napokon-sa-svojim-vlasnikom-foto-11-02-2015

Back