pas ujeo dete od 4 godine za lice

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/478803/Pozarevac-Pas-zgrabio-devojcicu-za-lice-i-tesko-je-povredio

znaci treba doneti neki zakon kako se, pod kojim uslovima i na koji nacin seta koja zivotinja

ovi ponovljeni incidenti se vise i ne mogu nabrojati

Treba, naravno, ali ništa od toga nema, sve je otišlo u aut. Posle te još ludim proglase kad vidiš da šetaju krvoločne pse, a ti prelaziš na drugu stranu ulice. Hvala lepo vlasnicima tih pasa na rečima: "Neće, neće", otkud ja znam da li se može otrgnuti sa lanca i slično.

Пас је пратилац човека одувек, таква му се судбина заломила....Него, када би неко од власника паса који су повредили неког недужног, био заиста и кажњен за изазивање опште опасности на зат. казну од годину дана на пример, да не буде максималних 5, вероватно би деловало превентивно...

Пас је пратилац човека одувек, таква му се судбина заломила....Него, када би неко од власника паса који су повредили неког недужног, био заиста и кажњен за изазивање опште опасности на зат. казну од годину дана на пример, да не буде максималних 5, вероватно би деловало превентивно...

Нарочито су мопси и бишони древни пратиоци. Којешта.

Пси данас служе као психолошка одбрана ментално недостатних личности, нешто као и слушалице у глувим ушима асоцијалне омладине и не само омладине..

Нарочито су мопси и бишони древни пратиоци. Којешта.

Пси данас служе као психолошка одбрана ментално недостатних личности, нешто као и слушалице у глувим ушима асоцијалне омладине и не само омладине..

Да, а наши древни преци чији су дроњави пси били пратиоци су имали бисерне осмехе и углађене манире, мош мислити само какве...,

Ne bih da ispadne da branim vlasnika koji šeta opasnog psa bez lanca, ali bih da prokomentarišem jedan detalj:
Ugledavši psa, devojčica mu je pritrčala, želeći da ga pomazi.

Ovo nije smelo da se desi. Znači deci od starta treba staviti do znanja koliko je opasno prilaziti psima. Mnogo puta se desilo da neko dete pritrči do mog šarplaninca da ga pomazi bez ikakvog pitanja da li je pas opasan ili ne. Iako on jeste velika mačka koja bi samo da se mazi, ipak je u pitanju životinja koja može svakako da reaguje na iznenadne situacije. Zato kada smo u blizini ljudi, uvek mu skratim povodac da mi bude tik uz nogu i sebe stavljam između njega i prolaznika. Nepredviđene situacije su uvek moguće i zato šetači pasa uvek moraju da budu na oprezu. Koliko god da su psi "mice", uvek može da im kvrcne nešto u glavi.

Mada imali smo jedno nezgodno iskustvo sa jednim stafordom. Uvek kada treba da prođemo pored nekog psa, gledam da pređem na drugu stranu ulice ili što je dalje moguće od tog psa. Tako videh tog staforda, pa sam prešao u stazu namenjenu biciklistima dok ih ne prođemo. Kada je taj staford video mog psa, zaleteo se i pošao pravo da ga ščepa za vrat. Da mu se povodac nije zakačio za drvo i zaustavio tog psa tik ispred vrata mog psa, bilo bi svašta....

Да, а наши древни преци чији су дроњави пси били пратиоци су имали бисерне осмехе и углађене манире, мош мислити само какве...,

Пратиоци? Пре нека врста недовољно штетних пацова која се ројила око људи ко зна због чега.

@тема

Мајка је такође паметна као и тај пас, отприлике. Да ли се дете отело па пришло, да ли је ова уопште уочила какав крокодил наилази...?

Ко зна.

Poslednja izmena od moderatora:
Vise su dokurcili sa tim kerovima, kud pogled seze samo samo vidis cuke kako obavljaju nuzdu.. A o ovim sto ih pustaju bez povodca i brnjice ne vrijedi ni rijeci trositi. Stoka.

Социјална патологија.

-пас као ментална штака

-пас уместо пиштоља

-пас уместо момка/девојке

Poslednja izmena od moderatora:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/478803/Pozarevac-Pas-zgrabio-devojcicu-za-lice-i-tesko-je-povredio

znaci treba doneti neki zakon kako se, pod kojim uslovima i na koji nacin seta koja zivotinja

ovi ponovljeni incidenti se vise i ne mogu nabrojati

Прописи постоје, aли кaо и у сaобрaћaју, немa ко д aих спроводи.

- - - - - - - - - -

Баш због таквих генарализација и треба увести строжије прописе о држању појединих раса паса, обавезном шетању на поводцима итд.

Шетњa нa повоцимa је обaвезнa, кaд би обични грaђaни излупaли понекогa од тих који се коорче шетaјући псa без повоцa не бисмо читaли овaкве вести.

Ne bih da ispadne da branim vlasnika koji šeta opasnog psa bez lanca, ali bih da prokomentarišem jedan detalj:

Ovo nije smelo da se desi. Znači deci od starta treba staviti do znanja koliko je opasno prilaziti psima. Mnogo puta se desilo da neko dete pritrči do mog šarplaninca da ga pomazi bez ikakvog pitanja da li je pas opasan ili ne. Iako on jeste velika mačka koja bi samo da se mazi, ipak je u pitanju životinja koja može svakako da reaguje na iznenadne situacije. Zato kada smo u blizini ljudi, uvek mu skratim povodac da mi bude tik uz nogu i sebe stavljam između njega i prolaznika. Nepredviđene situacije su uvek moguće i zato šetači pasa uvek moraju da budu na oprezu. Koliko god da su psi "mice", uvek može da im kvrcne nešto u glavi.

Mada imali smo jedno nezgodno iskustvo sa jednim stafordom. Uvek kada treba da prođemo pored nekog psa, gledam da pređem na drugu stranu ulice ili što je dalje moguće od tog psa. Tako videh tog staforda, pa sam prešao u stazu namenjenu biciklistima dok ih ne prođemo. Kada je taj staford video mog psa, zaleteo se i pošao pravo da ga ščepa za vrat. Da mu se povodac nije zakačio za drvo i zaustavio tog psa tik ispred vrata mog psa, bilo bi svašta....

Нaрaвно дa није смело дa се деси, уместо дa је тaј мaјмун који пуштa џукелу нa дечје игрaлиште добио по зубимa од неког оцa, њему су се тупсони још и улaгивaли кaко му је леп пaс. Aли не помaже ту ништa, тaкaв смо нaрод.

glupi idioti lasnici pasa koji ih puste sa povoca a ne stave im brnjicu treba i mora da shvate da njihovo - NECE NECE ne znaci nista i da pas nepredvidjeno reaguje.

jedan komsija je tako setao svog psa i vikao nece nece dok ga taj isti pas nije ujeo.sada ga seta na povocu a ja mu kazem jel nece , nece.

drugi se naljutio kad sam mu rekao da vise pazi na psa i da ne treba verovati psima i da je bolje paziti nego posle kad se nesto desi kukati.

Прописи постоје, aли кaо и у сaобрaћaју, немa ко д aих спроводи.

- - - - - - - - - -

Шетњa нa повоцимa је обaвезнa, кaд би обични грaђaни излупaли понекогa од тих који се коорче шетaјући псa без повоцa не бисмо читaли овaкве вести.

Постоји пропис, али га ретко ко поштује. Такође постоји и обавеза за шетање великих паса и не знам да ли класификовани опасни пси, питови, стратфорди, мастифи... са обавезним корпама; (сад ће опет она прича на теми како су пекинезери агресивнији од пит булова, није то тема, не говоримо о томе)

Био сам у Скопљу пре неки дан, тамо НИКО не шета псе без поводца ни по парковима, великим површинама, ни у једно доба дана. Шта нам вреде прописи....Али, кад се овако деси,као случај са девојчицом, баш ме занима да ли ће да добије и какву казну власник пса јер, највероватније ће пса успавати и ствари нису добре ако тај исти момак купи себи неког новог пса и поново крене у шетњу и све тако...

Poslednja izmena:
Постоји пропис, али га ретко ко поштује. Такође постоји и обавеза за шетање великих паса и не знам да ли класификовани опасни пси, питови, стратфорди, мастифи... са обавезним корпама; (сад ће опет она прича на теми како су пекинезери агресивнији од пит булова, није то тема, не говоримо о томе)

Био сам у Скопљу пре неки дан, тамо НИКО не шета псе без поводца ни по парковима, великим површинама, ни у једно доба дана. Шта нам вреде прописи....Али, кад се овако деси,као случај са девојчицом, баш ме занима да ли ће да добије и какву казну власник пса јер, највероватније ће пса успавати и ствари нису добре ако тај исти момак купи себи неког новог пса и поново крене у шетњу и све тако...

A што би било ко поштовaо пропис aко му не прете сaнкције?
Што би било ко хaјaо зa безбедност aко нормaлни људи, који су још увек великa већинa у овој земљи, ћуте? Чaк ни зa своју децу се не боре.

Забранити те расе које личе на крокодиле и готово.

То само тотално луд човек жели да држи.

U vecini evropskih zemalja ( tu mislim na Nemacku, Francusku jer te dve zemlje i propise o psima najbolje i poznajem) te su rase zabranjene jer je suvise dece
( sto tudje sto sopstvene) platilo danak u krvi. Nije zabranjeno biti vlasnik takvog psa ( postoji jos poneka budala koja ih kupuje po Srbiji i slicnim zemljama),
ali svake godine idu na nekakva posmatranja ( i vlasnici i psi), porez obavezan je i 500 evra, a svaki pas mora da ima i osiguranje pa recimo za mog ( skotski ovcar)
to kosta 50 evra godisnje, a za nekog staforda 500. tako da su tim dazbinama te rase i nestale.
Osiguranja jednostavno nece da osiguravaju takve pse.

Ja zaista ne razumem ( a jel poznata sam kao veliki ljubitelj pasa) zasto u Srbiji ljudi imaju rotvajlere, ove borbene pse , jos se i izmotavaju sa sharplanincima,
akitama, pa u krajnjoj liniji i nemackim ovcarskim psima.

U vecini evropskih zemalja ( tu mislim na Nemacku, Francusku jer te dve zemlje i propise o psima najbolje i poznajem) te su rase zabranjene jer je suvise dece
( sto tudje sto sopstvene) platilo danak u krvi. Nije zabranjeno biti vlasnik takvog psa ( postoji jos poneka budala koja ih kupuje po Srbiji i slicnim zemljama),
ali svake godine idu na nekakva posmatranja ( i vlasnici i psi), prez obavezan je i 500 evra, a svaki pas mora da ima i osiguranje pa recimo za mog ( skotski ovcar)
to ksta 50 evra godisnje, a za nekog staforda 500. tako da su tim dazbinama te rase i nestale.

Ja zaista ne razumem ( a jel poznata sam kao veliki ljubitelj pasa) zasto u Srbiji ljudi imaju rotvajlere, ove borbene pse , jos se i izmotavaju sa sharplanincima,
akitama, pa u krajnjoj liniji i nemackim ovcarskim psima
.

Мисиш да је мени јасно? Више пута из зграде не смем да изађем кад комшија истрчава ротвајлера величине краве.

Back