Pas spasao novorodjenu bebu ...

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.537
"Najdirljivija priča na svijetu: Pas spasio život bebi (VIDEO)

U svijetu u kojem danas živimo nerijetko se može vidjeti da se mnogi ljudi olako odriču svojih kućnih ljubimaca i ostavljaju ih na ulicu. Svaki put nas takva saznanja šokiraju, a kamoli kada čujemo da je neko ostavio svoju bebu, i to na ulici.

Ova priča iz Omana pokazuje koliko su psi plemeniti, bilo da žive u domu ili su lutalice, njihova srca i moral su isti!

Dok je pas lutalica išao okolo u potrazi za hranom, naišao je na novorođenče. Beba je bila rođena samo nekoliko sati ranije.

Ono što je najstrašnije jeste činjenica da je pupčana vrpca i dalje bila vezana za bebu!

Pas je prišao bliže bebi, držeći je između svojih čeljusti otišao je ka obližnjoj kući, ostavio bebu ispred vrata i počeo da laje.

Želeo je da dozove nekoga ko bi spasao tek rođenog, nezaštićenog dečaka. Članovi porodice koji su živeli u toj kući čuli su psa kako očajnički grebe i laje tražeći pomoć. Otvorili su vrata i zanemeli od prizora.

Porodica je novorođeno dete odnela u bolnicu, a čudesna stvar je da je dečak preživeo!

Spasen je samo zahvaljujući ovom čudesnom psu!

(NN/petsfans.com)

Pogledajte video:

Još jedan dokaz da su psi bolji od ljudi.

Ne zezeam se, pas te nikad
neće izneveriri i ostaviti.

Jednom, davno, imao sam dalmatinca.
Preci, sve neki CAC-ovi i CAC-ibi
Imao pedige kao vladarska porodica.
I, došao sam neki DODž (Domaća obična džukela)
Primio ga i davao mu da jede,
Ne da je bio veran i privržen. nego ...

Još jedan dokaz da su psi bolji od ljudi.

Ne zezeam se, pas te nikad
neće izneveriri i ostaviti.
...

Znala sam da će jedan od prvih komentara biti ovakav.
kako, molim te psi bolji od ljudi, da nisu psi u bolnici bebu renimirali, lečili?
jeste,pas je odneo bebu do obližnjih vrata,lajao, spasao bebu, ali to ne čini generalno životinje bolje od ljudi.
Jer ima i dobrih ljudi ali i loših životinja.
Misliš da životinje nikad, ali nikad ne ostavljaju svoje mladunce, tek rođene?
I odakle ti znaš kako i pod kojim okolnostima je majka ostavila bebu?
Najlakše je osuditi.

- - - - - - - - - -

meni malo nejasno. ko je ovaj sto snima a nista nije preduzeo? vne sumnjam ja u zivotinje, toliko su se puta dokazale ali ovo mi nekako nedokucivo

A, to sam se toliko puta pitala dosad, da sam i prestala da se pitam.
Ranije su ljudi davljeniku pružali ruku, sada vade fotoaparate iz džepova.

"Najdirljivija priča na svijetu: Pas spasio život bebi (VIDEO)

U svijetu u kojem danas živimo nerijetko se može vidjeti da se mnogi ljudi olako odriču svojih kućnih ljubimaca i ostavljaju ih na ulicu. Svaki put nas takva saznanja šokiraju, a kamoli kada čujemo da je neko ostavio svoju bebu, i to na ulici.

Ova priča iz Omana pokazuje koliko su psi plemeniti, bilo da žive u domu ili su lutalice, njihova srca i moral su isti!

Dok je pas lutalica išao okolo u potrazi za hranom, naišao je na novorođenče. Beba je bila rođena samo nekoliko sati ranije.

Ono što je najstrašnije jeste činjenica da je pupčana vrpca i dalje bila vezana za bebu!

Pas je prišao bliže bebi, držeći je između svojih čeljusti otišao je ka obližnjoj kući, ostavio bebu ispred vrata i počeo da laje.

Želeo je da dozove nekoga ko bi spasao tek rođenog, nezaštićenog dečaka. Članovi porodice koji su živeli u toj kući čuli su psa kako očajnički grebe i laje tražeći pomoć. Otvorili su vrata i zanemeli od prizora.

Porodica je novorođeno dete odnela u bolnicu, a čudesna stvar je da je dečak preživeo!

Spasen je samo zahvaljujući ovom čudesnom psu!

(NN/petsfans.com)

Pogledajte video:

videla ranije pitanje je dal je ovo tacno..msm da vidis kera sa detetom jel bi ga slikao ili uzeo i narucja...

Znala sam da će jedan od prvih komentara biti ovakav.
kako, molim te psi bolji od ljudi, da nisu psi u bolnici bebu renimirali, lečili?
jeste,pas je odneo bebu do obližnjih vrata,lajao, spasao bebu, ali to ne čini generalno životinje bolje od ljudi.
Jer ima i dobrih ljudi ali i loših životinja.
Misliš da životinje nikad, ali nikad ne ostavljaju svoje mladunce, tek rođene?
I odakle ti znaš kako i pod kojim okolnostima je majka ostavila bebu?
Najlakše je osuditi.

- - - - - - - - - -

A, to sam se toliko puta pitala dosad, da sam i prestala da se pitam.
Ranije su ljudi davljeniku pružali ruku, sada vade fotoaparate iz džepova.

Majka je ostavila bebu čim je rodila, s obzirom na lokaciju, pretpostavljam iz nekog straha, možda je bila vanbračna ili tako nešto. Pas je uradio ono što je mogao i umeo, kako on šapama da reanimira bebu?! Ovajj komentar je čist primer antropocentrizma u najgoroj formi.

Back