FataMorgen
Legenda
- Poruka
- 64.174
Video je sasvim dovoljan....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Verovatno je problem u komsiluku!Fato ljubavi,
ja imam jedan konkretan problem, a ne želim da ga rešavam kako nije red.
Prvi komšija ima što bi moja deca rekla matinca,
odnosno Dalmatinca koji je prelep i jos tri mala dalmatinca koji jesu lepi, ali u ovoj prici nisu bitni.
Veliki Dalmatinac nije opasan to svi razumemo .. ali LAJE na nas .., na nase goste ... laje besomucno i kezi krvolocne zube ..
Ne zelim da maltretiram komsiluk, Dalamatinac je lep i verovatno ga vole ...,
kako da ga dresiramo da ne maltretira komsiluk .. ??
Verovatno je problem u komsiluku!![]()
Savet za komsiluk:volite zivotinje,nemojte gledati na njih kao na dzukele-tada ce i oni u vama videti dobronamerne komsije!Ne znam zasti bi bio, ja ga volim iako je takav,
ali postoji li neki savet za Dalmatince .., dečko laje ko nenormalan ..
ko god da prođe ulicom ..
Veliki Dalmatinac nije opasan to svi razumemo .. ali LAJE na nas .., na nase goste ... laje besomucno i kezi krvolocne zube ..
Kako mi ovo promaklo ???
Dakle, šta reći za ovu "krvoločnu zverku" ?Jeste da off-uješ temu, ali evo ja ću malo pomoći.
Da li si ikada uzela parče mesa, kosku i odnela mu, pomazila ga, sprijateljila se s njim?
@Kiki GNR, dalmatinci bez adekvatne socijalizacije, kao uostalom i svi psi, mogu da postanu agresivni, ali konkretno kod njih i zlatnih retrivera sam primetila da cesto ne upadaju u onaj klise o mazama i dobricama, bas naprotiv, statistika zestoko demantuje taj klise.
Ako postoji nesto gore,zlotvorima koji istrebise jadne zivotinje na monstruozan nacin,ja im od srca zelim da upravo tako skoncaju...ako su u stanju da se izivljavaju na neduznim i bespomocnim zivotinjama,tako se mogu izivljavati i na deci,ljudima uopsteNajveći neprijatelj pasa (lutalica) u Beogradu je Dragan Đilas
To je onaj koga zovu gradonačelnikom, on nije moj gradonačelnik, ja ga nisam birala.
U mom delu grada, zajedno sa ostalim kučkarima i ljubiteljima pasa, smo se lepo organizovali i vodili računa o psima lutalicama. Hranili smo ih, vodili kod veterinara kada je bilo potrebno, i uvek bili tu za njih, kao što su i oni ulepšavali naše živote. Zimi su noći provodili u našim podrumima. Za ovo je trebalo malo akrobatike i konspiracije jer svuda postoje oni koji ne samo što ne vole pse, to i mogu da razumem, nego ih mrze i namerno povređuju, iako nijedan od tih pasa nikada nije ni zalajao na njih, a kamoli da je nekoga povredio.
Mnoge od tih pasa smo uspeli da udomimo.
Pročulo se po gradu kako mi pazimo naše lutalice, pa svako malo, ujutru nađemo novog psa, napuštenog...jednog od onih iz videa koji je Fata postavila...
Zamislite da vas neko iz vašeg toplog doma, jednog dana baci u neku pustinju, nemate ništa, bespomoćni ste, uplašeni, drhtite.....
Imali su psa, baš je bio lep dok je bio mali, a onda je porastao...ostario, potrebna je i njemu nega i veća pažnja i više vremena, napustili su ga....
Takvi ljudi, kojima je pas samo igračka, pa je bace kada se zasite, u normalnim civilizovanim zemljama idu u zatvor kada ne vode računa o svom ljubimcu. OVDE NE !!!
Elem...jednog dana smo se skupili u parku, našem sastajalištu, nijednog psa nije bilo ! Nestali su svi preko noći. Ne samo onih 5-6 oko moje zgrade, već svi iz ovog dela grada.
Tu i tamo je po neki uspeo da se spasi, ali ovde više nema pasa. Čelnik grada je odlučio da "očisti" grad.
Nadam se da će i on tako završiti.
Bolje da ne daje,koliko ih ona voliKako mi ovo promaklo ???
Dakle, šta reći za ovu "krvoločnu zverku" ?Jeste da off-uješ temu, ali evo ja ću malo pomoći.
Da li si ikada uzela parče mesa, kosku i odnela mu, pomazila ga, sprijateljila se s njim?
Zlotvor je u pravu, vlasnik je duzan da sanira ponasanje svog ljubimca koje ugrozava i ometa komsije, lepo pise u Odluci o drzanju zivotinja na teritoriji Grada Beograda, jer je konkretno Beograd u pitanju. Isto kao sto nismo duzni da trpimo tudju nevaspitanu decu, nismo duzni da trpimo ni tudje nevaspitane pse. Kad moj pas laje tokom noci, moja je duznost da ustanem i sklonim jeza ili reagujem ako je ljudski uljez u pitanju. @Koleginice Obavestena, pokusaj prvo da popricas sa komsijama. Ja sam sa svojima koji imaju copor u dvoristu a nemaju kapije pokusala, sledeci pitez ce biti zvanje komunalne policije.
- - - - - - - - - -
@Kiki GNR, dalmatinci bez adekvatne socijalizacije, kao uostalom i svi psi, mogu da postanu agresivni, ali konkretno kod njih i zlatnih retrivera sam primetila da cesto ne upadaju u onaj klise o mazama i dobricama, bas naprotiv, statistika zestoko demantuje taj klise.