Pas izujedao devetogodišnjaka

Odmah da se razumemo, ni psa ne bih uspavala vec bih uredno platili ili se borila putem peticije da se taksa ukine.

Ti psi su u medjuvremenu svuda zabranjeni za razmnozvanje. Naravno da niko ne moze da ti zabrani da imas takvog psa, ali moras da placas porez
( U Nemackoj je 1000 evra godisnje), osiguranje je obavezno pri cemu niko nece da osigurava te pse, ili za strasno veliku lovu, pas mora sa vlasnikom
jednom godisnje da se pojavljuje u policiji gde mu se atestira da nije opasan i kada to sve saberes i oduzmes, ne odlucuje se vise niko za takvu rasu.
Svakako da niko nece uspavati svog psa zbog tih 300 evra, ali posle prirodne smrti psa , nece vise dlaziti na ideju da uzima ponovo tu rasu.

Ti psi su u medjuvremenu svuda zabranjeni za razmnozvanje. Naravno da niko ne moze da ti zabrani da imas takvog psa, ali moras da placas porez
( U Nemackoj je 1000 evra godisnje), osiguranje je obavezno pri cemu niko nece da osigurava te pse, ili za strasno veliku lovu, pas mora sa vlasnikom
jednom godisnje da se pojavljuje u policiji gde mu se atestira da nije opasan i kada to sve saberes i oduzmes, ne odlucuje se vise niko za takvu rasu.
Svakako da niko nece uspavati svog psa zbog tih 300 evra, ali posle prirodne smrti psa , nece vise dlaziti na ideju da uzima ponovo tu rasu.

I ti u Nemačkoj ne hraniš džukce lutalice jer su ih oni sve potamanili, ali zato kad dođeš u Srbiju onda se licemerno "brineš" o njima i glumiš neku kereću majku Terezu;)

Meni je ovo skroz u redu. Ja sam pricala nesto drugo - a to je da od kada je uvedena taksa ima primera da su ti psi pusteni na ulicu. Ja bih pre psa eutanazirala ako vec nemam novac.

Odmah da se razumemo taksa se naplaćuje samo na teritoriji BG a tema je o psu iz Požarevca koji pripada rasi koja i da je u BG ne bi bila oporezovana jer jezakonodavac nije obuhvatio spiskom rasa koje smatra opasnim.

Da ironija bude veca, ljudima su stizali racuni za naplatu ne za opasne pse, nego za "egzoticne zivotinje". Sto u sustini znaci da ne moraju da plate jer pas po zakonu nije egzoticna zivotinja. A inace bez obzira sto SOP nije poimenice naveden, imas stavke koje definisu opasnog psa.

Kako god, u Požarevcu nema takse za opasne pse.

Ta glupost važi samo za BG.

Uveo bih im još taksu za opasne automobile, po sto hiljada godišnje pošto automobili nanesu više povreda nego psi.

Za opasne frizure po deset hiljada.

To da Nemci ne drže rotvajlere, doge i nemačke ovčare je laž ili glupost.

Inače, ove nemačke rase najviše napadaju ljude, ali gle, nekim čudom niko ih ne stavlja na liste opasnih.

Back