Pas izujedao devetogodišnjaka

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
POŽAREVAC - Pas rase sop (srpski odbrambeni pas) napao je u Požarevcu devetogodišnjeg dečaka i izujedao ga po glavi, grudnom košu i rukama, saopšteno je danas iz policije.

Napad se dogodio sinoć u centru Požarevca, a dečak je prevezen je na Odeljenje hirurgije u požarevačku bolnicu.

Protiv vlasnika psa Aleksandra M. (37) iz Požarevca, podneta je krivična prijava zbog držanja opasnih životinja bez nadzora, povoca, zaštitne korpe i zaštitnih sredstava.

Kako se navodi, o tom napadu policija je izvestila Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu.

Srpski odbrambeni pas je rasa nastala na planini Romaniji ukrstanjem vukova, napuljskih mastifa, rotvajlera, bosanskih tornjaka i americkih staford terijera.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/316020/Pas-izujedao-devetogodisnjaka

opet dete napalo psa :evil:

Još jedan pokazatelj šta rade neodgovorni vlasnici u sistemu koji je zasnovan na korupciji. Nije pas kriv što je agresivan i ko zna kako dresiran, pa pušten da slobodno šeta ulicama, već samo vlasnik.
Ne treba zaboraviti ni da ovo nije piznata rasa, već veoma opasna kombinacija oštrih i agresivnih životinja.

Lav ne spada u grupu domaćih životinja. Ali velike i oštre pse treba držati pod kontrolom. Da li će sistem opet da zakaže i krivac, a to je samo vlasnik i niko više, bude simbolično kažnjen? Psa treba uspavati, a vlasnika poslati na robiju, jednako kao da je pucao u tog dečaka.

Зашто успавати пса, јадна животиња није крива што има своје нагоне и инстинкте..

Зашто успавати пса, јадна животиња није крива што има своје нагоне и инстинкте..

Zbog krivice njegovog vlasnika. Tako vaspitanim životinjam ne verujem, naročito nakon napda na ljude. Možda pas nije kriv, ali šta sad da radimo sa njim? Sigurno nije bezbedan za dalji život u urbanoj sredini.

А остали пси су безбедни? Како сад ми да знамо који је безбедан а који није?

Postoje rase koje zaista nisu opasne za ljude, ali postoji i nešto što se zove odgovornost... da nismo u Srbiji.
Bazbedan pas je onaj koji je uredno vezan, ili je u šetnji na povodcu. Neki sa zaštitnom korpom. Tu sve počinje i prestaje.

Postoje rase koje zaista nisu opasne za ljude, ali postoji i nešto što se zove odgovornost... da nismo u Srbiji.
Bazbedan pas je onaj koji je uredno vezan, ili je u šetnji na povodcu. Neki sa zaštitnom korpom. Tu sve počinje i prestaje.
Ма да, иду врућине, пси се хладе тако што исплазе језик, корпа би им сметала, а поводац их ограничава у кретању, закључак је да пси треба да суи слободни..

Šta će pas na ulici?

Vlasnika kazniti kao da je zbog sopstvene nepažnje ili nebrige izazvao saobraćajku.

Odšteta, to jest visina iznosa, bi trebalo da nauči svakog vlasnika gde je mesto psima čuvarima i kad se i pod kojim uslovima smeju izvoditi.

Ukoliko se ispostavi da je pas pobegao, vlasnik opet treba da odgovara kao da mu je pobegao tigar ili medved.

Posto toliko znate o psima sigurno znate da su Zlatni Retriver, Nemacki Ovcar(Vucjak),Pit-Bull,Stafford,Mastiff...itd.. takodje mesanci tj nastali mesanjem vise rasa. i sve te rase cak i zlatni retriver su napadali ljude tokom godina neki iz samo odbrane neki su bili provocirani neki su jednostavno poludeli iz nekog razloga. ali postaji jos jedna cinjenica vise su deca i ljudi naudili psima nego psi deci i ljudima. jednom jadnom kucetu su ljudi isekli sve cetri noge, jednom psu su ljudi ili deca stavili petardu u usta, deca su provocirala i mog psa bacali su petarde ispred kapije kad je moj pas bio pusten u dvoriste NAMERNO...

Ja imam SOP-a fantastican je sa decom, nikad nije napao nikoga ni macku a psi su kao deca sve zavisi kako ih vaspitas moj komsija je svog Zlatnog Retrivera dresirao da bude opasan ali ga lepo cuva pa nikad nije doslo do necega ovakvog... ali opet cela ova prica mi je sumljiva, po meni cust pokusaj da se ucrni ime SOP-a.

Ne znam da li neko zna danas je protest protiv takse koju je grad Beograd nametnuo vlasnicima opasnih rasa pasa. Sto se mene licno tice, tukla bih ih po usima dok se ne dovedu u red. Cast casnim vlasnicima pit bulova i staforda, ali "opasne" pse u najvecem broju drze kompleksasi kojima je to dokaz (nad)moci i koji se nad tim zivotinjama izivljavaju, o ilegalnim borbamam pasa da ne pricam. Sada ti bajni vlasnici svoje isfrustrirane pse pustaju na ulicu da ne bi placali taksu. Cuvajte se dragi sugradjani da ne postnete hrana besnog i izgladnelog psa.
Nije kriv pas sto je ziv, kriv je neodgovorni vlasnik. Pas ne zna kako da se ponasa dok ga ne dresiras i ne naucis redu.

Ja imam SOP-a fantastican je sa decom, nikad nije napao nikoga ni macku a psi su kao deca sve zavisi kako ih vaspitas moj komsija je svog Zlatnog Retrivera dresirao da bude opasan ali ga lepo cuva pa nikad nije doslo do necega ovakvog... ali opet cela ova prica mi je sumljiva, po meni cust pokusaj da se ucrni ime SOP-a.

Sa malom napomenom da su mnoge rase stare stotinama godina, pa i hiljada. Zna im se karakter, osobine rase i jednostavno su rase, priznate od FCI. SOP nije priznata rasa, a toliko je mala po broju i kratkog veka da niko ne može sa sigurnošću da kaže koje su joj odlike. Naravno da to može da bude sjajan pas, i da u ovom slučaju krivica ide samo na dušu vlasnika koji nije tako jakog psa vodio kako je trebalo.

Ne znam da li neko zna danas je protest protiv takse koju je grad Beograd nametnuo vlasnicima opasnih rasa pasa. Sto se mene licno tice, tukla bih ih po usima dok se ne dovedu u red. Cast casnim vlasnicima pit bulova i staforda, ali "opasne" pse u najvecem broju drze kompleksasi kojima je to dokaz (nad)moci i koji se nad tim zivotinjama izivljavaju, o ilegalnim borbamam pasa da ne pricam. Sada ti bajni vlasnici svoje isfrustrirane pse pustaju na ulicu da ne bi placali taksu. Cuvajte se dragi sugradjani da ne postnete hrana besnog i izgladnelog psa.Nije kriv pas sto je ziv, kriv je neodgovorni vlasnik. Pas ne zna kako da se ponasa dok ga ne dresiras i ne naucis redu.

Nema tu casnih izuzetaka. Ti psi ne mogu da se vaspitavaju i zato ne smeju ni da se "drze". Ne postoj skola za pse gde je uopste takvim
psima dozvoljeno da i prismrde tu, Ti psi su imali neku svoju ukogu u borbi pasa,opkladama, ali to su tempi pasati,Danas nemaju vise nikakvog smisla.

Nepredvidljivi su, nije retkost da smazu i "svoje dete", a da i vlasnika usmrte, a razlog ne zna niko,. Do tog momenta su bili zlatni i miroljubivi,

Ne treba imati takve pse, a narocito ako se ima u vidu da danas postoje 330 razlicitih pasmina i zasto bi se neko iz cista mira upustao
u avanturu sa tim nepredvidljivim psima?

Moja drugarica ima bas umiljatu kujicu bul terijera koja nikada nikome naskodila nije. Sto naravno ne znaci da nece.
Ja licno te pse nikada ne bih drzala kao kucne ljubimce, eventualno da mi cuvaju dvoriste mada ima i drugih rasa koje tu vrse posao.
Od kako je grad uveo taksu, vlasnici pustaju te pse na ulicu ili ih uspavljuju (sto je po meni bolje resenje ako vec nemas da placas). Mada i ta taksa mi je besmislena jer je to po meni ipak diskriminacija na osnovu rase. Znam i ujedljive labrador retrivere pa njihovim vlasnicima niko nista ne naplacuje.
Po meni bi trebalo da se nesto placa i taj novac da ide za odrzavanje vec postojecih parkova za pse i pravljenju novih. Ali da to placaju svi.
Ja imam sporstkog konja i obavezna sam svake godine nadleznom Savezu da placam clanarinu ako hocu ovo ili ono...

Back