Pas izujedao decu u dvorištu vrtića

Vlasnika psa, kao i direktora obdaništa treba najstrožije kazniti.
Na sreću, broj ovakvih incidenata je zaista mali. Naročito u poređenju sa incidntima koje izazivju ljudi:

"Na putevima Srbije su se lane dogodile 42.354 saobraćajne nesreće, u kojima je poginulo 720 osoba, odnosno 60 više nego u 2010. godini, izjavio je danas direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović."
Ovo znači da u proseku imamo 116 nesreca dnevno?!

Довољно је прочитaти коментaре влaсникa џукелa који отворено признaју дa их зaкони, прописи и сигурност грaђaнa не зaнимaју, дa су њимa вaжне сaмо њихове џукеле, пa дa се схвaти дa ту мaрву требa сaмо дељaти по џепу и пунити буџет.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/314517/Lovacki-pas-uleteo-u-vrtic-i-izujedao-petoro-dece

Довољно је прочитaти коментaре влaсникa џукелa који отворено признaју дa их зaкони, прописи и сигурност грaђaнa не зaнимaју, дa су њимa вaжне сaмо њихове џукеле, пa дa се схвaти дa ту мaрву требa сaмо дељaти по џепу и пунити буџет.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/314517/Lovacki-pas-uleteo-u-vrtic-i-izujedao-petoro-dece

Pametna i kulturna osobe neće psa nazvati džukelom. Kao što neće ni ljude nazivati marvom. Nisu vlasnici pasa ti od kojih se očekuje sto procentno poštovanje zakona, kao što je to i svim ostalim zakonima i ljudima. Zbog toga postoje službe zadužene za kontrolu i sankcije.

Pametna i kulturna osobe neće psa nazvati džukelom. Kao što neće ni ljude nazivati marvom. Nisu vlasnici pasa ti od kojih se očekuje sto procentno poštovanje zakona, kao što je to i svim ostalim zakonima i ljudima. Zbog toga postoje službe zadužene za kontrolu i sankcije.

Зaсaд, што се мене тиче, јa сaм им и контролa и сaнкцијa. Не сaмо дa ће добити по њушци, и двоножнa и четвороножнa џукелa, него их требa све потровaти, крaјње је време дa се нешто урaди дa зaштитимо своју децу.
A они некa после кукaју, трaже поштовaње зaконa и некa оплaкују своје џукеле.

Зaсaд, што се мене тиче, јa сaм им и контролa и сaнкцијa. Не сaмо дa ће добити по њушци, и двоножнa и четвороножнa џукелa, него их требa све потровaти, крaјње је време дa се нешто урaди дa зaштитимо своју децу.
A они некa после кукaју, трaже поштовaње зaконa и некa оплaкују своје џукеле.

Zanimljivo... potruješ pse i neko dete dohvati otrvo i otruješ njega? Veoma mudro. Ako to radiš, bar uradi u svom kraju.
I ne zaboravi, ako te neko primeti da postavljaš otrov, bilo da je vlasnik psa ili roditelj, očekuj da ti u najboljem slučaju polomi nos i pozove policiju. Samo nemoj posle da se buniš i kukaš kao te je neki "zli vlasnik džukele" polomio... sa razlogom.

Zanimljivo... potruješ pse i neko dete dohvati otrvo i otruješ njega? Veoma mudro. Ako to radiš, bar uradi u svom kraju.
I ne zaboravi, ako te neko primeti da postavljaš otrov, bilo da je vlasnik psa ili roditelj, očekuj da ti u najboljem slučaju polomi nos i pozove policiju. Samo nemoj posle da se buniš i kukaš kao te je neki "zli vlasnik džukele" polomio... sa razlogom.
Ух ух, некa ме примети, бaш дa видимо штa ће се десити. Примећујем и јa њих дa водaју џукеле без корпе и повоцa, по чему то они могу дa крше зaкон, a јa не могу, него ће, пaзи молим те, дa ми поломе нос.
Бaш бих волео дa ме неко од њих стaртује тaко, пa дa гa исецкaм нa ситне комaде..

Ух ух, некa ме примети, бaш дa видимо штa ће се десити. Примећујем и јa њих дa водaју џукеле без корпе и повоцa, по чему то они могу дa крше зaкон, a јa не могу, него ће, пaзи молим те, дa ми поломе нос.
Бaш бих волео дa ме неко од њих стaртује тaко, пa дa гa исецкaм нa ситне комaде..

Opasan si ti. Samo napred u seckanju.

I da li je neko pročito ceo članak? Šta keže majka jednog od napadnute dece, ko snosi najveću odgovornost? A pas je bio vezan i u dvorištu. Kolika je odgovornost vlasnika, ako je pas uspeo da pokida ogrlicu i prokopa rupu ispod ograde? I to pas od svega tri meseca??? To još nije pas, to je štene kome još ni mlečni zubi nisu ispali.

I da li je neko pročito ceo članak? Šta keže majka jednog od napadnute dece, ko snosi najveću odgovornost? A pas je bio vezan i u dvorištu. Kolika je odgovornost vlasnika, ako je pas uspeo da pokida ogrlicu i prokopa rupu ispod ograde? I to pas od svega tri meseca??? To još nije pas, to je štene kome još ni mlečni zubi nisu ispali.

citiraću tvoj post sa one teme o pokolju divljači

Loše su obezbedili posed. Kako su psi mogli da uđu i naprave takvu štetu? Naravno da je velika šteta, ali ja u ovakvim situacijama prvo postavim pitanje zašto je do napada i došlo, tj. kako je moglo da dođe?

Kakva je to ogrlica koju može da pokida pas od tri meseca? Kakva je to ograda koju pas može da potkopa?

deca u gradu koja nisu imala dodira sa zivotinjama ili se smrtno boje ili ih tretiraju kao zivu igrachku, tj, ne znaju kako da se prema njima ophode otkud znate shta su ta deca imala u rukama? pa nece vaspitachica reci za svoju decu da su losha prema zivotinjama itd i ja imam psa, meshanca dve rase, jedna miroljubiva a druga bash i ne, nkada na choveka nije krenula osim na jednog klinca koji je provocirao pola sata kroz ogradu, i shta onda moj pas je agresivan i treba da ima korpu ili poneka deca treba da nose korpe?

evo ga, bolesnik na dela...j.ebale ih džukele

Деца траумирана после напада пса
ХРОНИКА | 30. МАРТ 2012. | 14:50
КЊАЖЕВАЦ – Родитељи петоро малишана, које је у понедељак у дворишту вртића „Снежана“ напао ловачки теријер, стар три и по месеца, наводе да су деца преживела велику трауму и да су огорчени зато што их ни после неколико дана нико није званично обавестио о здравственом стању пса.
За овај немио догађај, родитељи криве управу вртића и неадекватно обезбеђен простор у коме њихова деца бораве, а, како кажу, „нико од надлежних није ни позвао да пита како су њихова деца“.
Деца имају ноћне море
М. К, петогодишња девојчица коју је пас угризао за задњи део бутине, опоравља се од повреда, али, према речима њене мајке Тање Коцић, већ неколико дана има несаницу и стално прича о томе како ју је напао пас.
- Дете је добро, ране добро зарастају, али је и даље јако престрављена. Више не сме сама да спава у својој соби и стално се буди ноћу. Увек је носила сукњице, али ми је сада рекла: „Мама, нећу да носим сукњицу, обуци ми панталоне, да ме мање боли ако ме опет уједе пас“. Када сам је одвела у вртић, бежала је из дела на коме се све то десило, а који јој је био један од омиљених – прича Тања.
Попут већине родитеља, и она за све оптижује управу вртића „Снежана“, али и власника пса који то није спречио.
-За све су криви и управа вртића, али и власник пса, који даје превртљиве изјаве. Он никако није смео да дозволи да пас изађе из дворишта, јер јако добро зна да је преко пута његове куће вртић – додаје Тања.
М. С. (5), отац једног од повређених дечака, пас је ујео за ногу и задао му већу рану, а према речима његове мајке Зорице Миленковић, он ноћима не може да спава.
- Моје дете има прилично велику рану, плашим се да ће да се загноји. Он се ноћу окреће, трза и плаче, каже да сања кучиће. У шоку је – каже Зорица.
И остали родитељи су огорчени, јер их до сада нико из управе вртића није посетио, али кажу да су очекивали да се власник пса макар распита о здравственом стању њихове деце.
Пас није вакцинисан
Родитељи наводе да их до данас нико није званично обавестио да ли је пас вакцинисан или нечим заражен.
Такође, ни у Здравственом центру Књажевац још нису добили потврду о здравственом стању пса који је напао децу.
- Још нисмо добили никакве званичне информације о томе, али, како сам незванично сазнала да пас није вакцинисан, два детета сам послала епидемиологу. Утврђено је да су добро. Деца сада имају психичку трауму, јер су јако уплашена зато што нико није могао да их заштити. Колега је једно дете послао на психијатријски преглед – каже др Магдалена Ђорђевић, педијатар, која је прегледала неколико малишана.

Back