Pas bolestan

kale96

Početnik
Poruka
2
Molim za savet,udomila sam jednu kucu ima oko 4 nedelje,vodila ga kod veterinara dobio pastu za ciscenje od parazita medjutim i veterinar i ja smo primetili da vid kod psa nije najbolji,ume da mu zagnoji u ocima dosta krmelja izbacuje verovatno moze biti i konjuktivitis.Ona mi je preporucila da ga odvedem na oftamoloski pregled medjutim oni su skupi i ja zaista nemam trenutno mogucnosti za to. Ukoliko ste imali ovakvih slucajeva molim za savet plasim se da pas zaista uopste ne vidi.

Ukoliko mu krmeljaju okice (i to je jedini simptom) onda je vrv samo konjuktivitis u pitanju, a to rešavaš ispiranjem očiju fiziološkim rastvorom i lokalnom primenom neke antibiotske masti ili kapi 2-3x dnevno.
Fiziološki uvučeš u špric pa tim mlazom dobro ispereš oko, potom obrišeš sterilnom gazom (ne vatom!) od spoljašnjeg ka unutrašnjem rubu. Nakon čišćenja aplikuješ mast ili kapi.

Ukoliko mu krmeljaju okice (i to je jedini simptom) onda je vrv samo konjuktivitis u pitanju, a to rešavaš ispiranjem očiju fiziološkim rastvorom i lokalnom primenom neke antibiotske masti ili kapi 2-3x dnevno.
Fiziološki uvučeš u špric pa tim mlazom dobro ispereš oko, potom obrišeš sterilnom gazom (ne vatom!) od spoljašnjeg ka unutrašnjem rubu. Nakon čišćenja aplikuješ mast ili kapi.
Hvala puno

Ali nemoj to sama da radiš... Ako nisi do sada, ipak su drugom biću oči u pitanju...
A možda je i skuplje da to sama uradiš, nabaviš šta treba, nego da to obavi stručno lice, ili ti očni lekar za ljubimce..Objasni im situaciju, ljudi su to...

Ja sam skoro snimao prilog o oftalmoloskom pregledu kod ljudi, i novoj tehnici. I ono što me najviše zabrinulo je kad je žena rekla da na jedno oko vidi 15% a na drugo uopšte ne vidi. Kataraktu su gledali.... Ne mogu da zamislim život bez vida, iako od malena nosim naočare za daljinu..
Bez očiju. A opet divim se onima koji moraju i mogu....

Poslednja izmena:

Back