Партнерство Русије и Немачке = Спас Европе

OK! Još uvek sam laik kada se priča o politici, ali ipak su mi jasne neke stvari. Pogotovu ekonomski aspekat svega toga. Ajde ti meni objasni kako to da evropskim preduzećima koji su na američkom tržištu odgovara slab dolar? Pa to im je najgora noćna mora...

e yebiga.pa rekoh da se ni ja ne razumem toliku u politiku.da si me pito kad se seje luk arpadzik oma bi ti reko a ovako to sto se dogadja u ameriku to niko ne zna cak ni oni sto zivu tamo. al sto da ti i ja lupamo glavu o tome.vazno je da je dolar u svet vredan koliko i dinar. i plus jel vidis koliko amerikanci pokusavaju da trce ispred evropu da ugrabe neku zemlju i da im uvale dolar.zato i jesu toliko agresivni.tu se amerikanci i evropa utrkuju ko ce kome pre da proda dolar il evro.prvi to rade sa bombardovanje a ovi drugi sa ucene.meni i tebi je skoro isto sta ce nam uvale.jel tako.

Uostalom i Nemacka i Rusija su tradicionalno bile kontinentalno orijentisane i ne vuku za sobom rep naroda - kolonizatora, stoga nemogucnost saveza dvaju najslavnijih evroazijskih naroda treba samo zaliti.

pa kad bi belgija ili portugalija bili 22 miliona kilometara kvadratni veliki ko rusija nebi trcali za kongo i angolu.a otkud rusi imaju vladivostok taskent baku e to je prica za drugu temu

Nema od toga nishta.Zavrshice se ko i onaj gore primer koji sam naveo.Evropa je izabrala da bude americhki satelit i.I kada NATO zatvori krug i izbije na ruske granice krece novi "Drang nach osten ",nova 1812./1941.Oko toga je sva ova EU-europske integracije-bla bla nazovi demokratija prichica-NATO sabirni centar.Toliko puta vec vidjena pricha..

Tako nekako.

Ali tek onda sta nam vredi sa Rusima...

Istina, mnogi na zapadu nas prosto guraju da budemo evropske parije. Jedan zgodan mali neprijatelj u srcu Evrope da se svi iskaljuju nad njim.

Kakva ponosita, herojska sudbina. Samo nam jos i jataci fale.

Bolje i vazal, al ziv vazal. Ej, da nam je despot Stefan, taj bi se sad dobro snasao.

Inace, sve se cesce moze cuti evro-azija kao neki saveznicki blok. Orvel u svom delu 1984. spominje evro-aziju koja se bori protiv ... zaboravio sam kojeg saveza.

То уопште није никаква ни најмања случајност. Орвел је и сам био члан Фабијанског друштва које је иначе једно квази-окултно друштво које је међу првима почело да се активно бави социјалним инжењерингом, претеча данашњих тинк-тенк оргнизација у Америци које по наруџби за новац су устању да набрзака смисле одређену социо-политичку концепцију и да је лансирају у јавност у жељи да провере жељени ефекат.

Мораш само имати у виду да Орвел у научној фантастици 1984. је све то представио на један отужан начин у циљу да обесмисли било какво размишљање на геополитичком нивоу. То су као неке безвезне насумичне творевине Океанија и Евроазија које су сукобљавају, при том занемарујући историјску и структуралну дијаметралну разлику тих двају концепата:

Евроазија - херојски морал, идеократија, хијерархија, вертикалне вредности, патријархална ауторитарност.

Атлантида - трговачки морал, тржишна идеологија новца, олигархија, хоризонталне вредности, егалитаризам и демократија

Наравно да се то односило на режиме у том тренутку и оне који су им претходили, само ја мислим да је порука тога много дубља баш као и "Протокола сионских мудраца" који као "фалсификат" или "нефалсификат" заокупљају умове људи до данашњег дана.

Јасно је да се од 1918. живи у раздобљу Светске републике у зачетку, учешћем у светском сукобу две псеудо-империје СССР и САД.
Обе у себи антинародне, обе обезбожене, обе поборници обескорењеног света.

Иако ће већина људи рећи на први поглед да је ово безвезно и нереално очекивати пошто су две земље често било супротстављене као и то да Немачка данас представља једног од кључних партнера САД на европском тлу (пр. Маршалов план протеклих 50 година до 90-те), али зар данас геополитички не би било најлогичније да две земље буду главни стратешки партнери и стуб Европе или кичма ако бисмо тако могли рећи. То би допринело и освежавању и препороду европске културе као и отклону од даљњег унижавања и американизације Европе.

Русија би могла од Немачке добити огромног економског савезника и велику помоћ у технолошком смислу док би Немачка могла добити огроман приступ ресурсима евроазијског континента, а уз то и геостратешку заштиту, рецимо нуклеарним бојевим главама међуконтиненталног домета.

Зар осовина Москва-Берлин самим тим не би била врло природна ?

То о чему ти причаш неки зову Стара Европа и додају још и Француску.
И те идеје се Амери, Израел и Енглези највише плаше. Руси, Немци и Французи би били мллого јачи него што је тренутно НАТО пакт.

Možda će se pregrupisavanje desiti brže nego što očekujemo.
Francuska i Nemačka neće podržati ulazak Ukrajine i Gruzije u NATO. Kina je "popustila" i Iran je pre nekoliko dana podneo zvaničan zahtev za pristup Šangajskoj grupi.
Možda će baš ovaj NATO samit i susret Putina i Buša biti prekretnica.

Prestala sam da verujem u slučajnosti - eskalacija sukoba u Tibetu, Iraku, ekonomska kriza u SAD-u, priznanje Kosova, "odbrameni štitovi"... Probajte samo da se setite ko je u martu sve koga i gde posetio. Bukvakno su se razleteli kao mušice!

...posto rusija ocigledno ne moze nista da ucini po pitanju sirenja Nato-a,
do i oko njenih granica, i da ce i dalje nastaviti da gundja i ostro protestvuje;
mislim da ce na sledecem samitu sama traziti da i ona postane punopravna clanica NATO-a.
Novi prozapadni i liberalni ruski predsednik Medvedjev,
ce je uvesti u evroatlantske integracije. :idea: :!:

SSSR je jos 1952/ trazio da udje u NATO ali su odbijeni. Sa tim je dokazano da je taj savez protiv Rusije sto samo maloumnom nije jasno. USA ne moze da dozvoli ulazak Rusije u NATO jer ce ih podkopati iznutra. Bilo kako bilo nemci su najsvesniji deo EU i oni koriste amere za mnogo sto sta u svoju korist ali je taj manevarski prostor suzen i usa postaje smetnja nemackoj tako da je vrlo moguce nekakv savez sa rusijom

Uostalom, NATO ne jaca sa novim clanicama vec samo slabali jer su te zemlje neozbiljne i narod u njima za NATO. Zato i rade ta prikljucenja na brzinu ne praveci referendume za ili protiv prikljucenja. Kada mo smi preko francuza i grka dobijali obavestajne podatke o planovima natoa sta li ce tek Rusija da im radi preko bugarske, eventualno ukrajine, makedonije... pored grcke itd.

Nije sve tako jednostavno...

Back