Partizanski filmovi

pretpostavljam da razlozi vise zadiru u sferu politike i zato otvaram ovu temu ovde.

zasto se vise ne snimaju partizanski filmovi?

amerii i dan danas snimaju ratne filmove od prvog svetskog do avganistana..a zasto se mi odricemo nase istorije kroz veliko platno?
Nema više ko da ih gleda. I oni što su ih gledali, a živi su, su se zasitili istih

U današnje vreme je lakše doći do nekih informacija, pa se onda i tvorci filmova sa temema iz istorije trude da im filmovi budu realniji i potkovaniji pravim podacima. Kako sada snimiti npr. 4 partizanska, ratna filma?Koliko bi Nemaca nastradalo u njima? 4? U svakom filmu po jedan švabov upucan?

pretpostavljam da razlozi vise zadiru u sferu politike i zato otvaram ovu temu ovde.

amerii i dan danas snimaju ratne filmove od prvog svetskog do avganistana..a zasto se mi odricemo nase istorije kroz veliko platno?

Шта да се снима? "Неретва 3", "Сутјеска 2" ?

Bata Zivojinovci i Ljubisa Samardzic nisu zivi.
Ko da vodi rat protiv nemci?

Odricemo se onoga od cega smo kao nacija imali veliku i nenadoknadivu stetu i sto i nije nasa istorija jer ni KP i njena oruzana formacija partizani nisu bili nasi.
Na svakom srpskom buvljaku uvek mozes da vidis prilican broj knjiga o titu,partiji,marksizmu,partizanima,nesvrstanima... U knjizarama i antikvarnicama toga nema.Sto znaci da za literaturom te vrste ne postoji interes.Ne verujem da bi ga bilo i i za igranim filmovima sa partizanima.

Није ти лош предлог, могли би се дотаћи необрађених тема тековина НОБ-а.
Попут левих скретања, пасјих гробаља, преговора са Немцима у Загребу 1943-е, малтретирања
сопствених другова уз помоћ усташких капоа на Голом отоку, Крцуновом погибијом, Ранковићевим случајем,
случајем Хебранг, изручењем инжењера Ота и његовом смртном пресудом ради прикривања горепоменутих
преговора у Загребу... Има ту материјала за подоста играног и документарног прорама.

Odricemo se onoga od cega smo kao nacija imali veliku i nenadoknadivu stetu i sto i nije nasa istorija jer ni KP i njena oruzana formacija partizani nisu bili nasi.
Na svakom srpskom buvljaku uvek mozes da vidis prilican broj knjiga o titu,partiji,marksizmu,partizanima,nesvrstanima... U knjizarama i antikvarnicama toga nema.Sto znaci da za literaturom te vrste ne postoji interes.Ne verujem da bi ga bilo i i za igranim filmovima sa partizanima.
Штета што не листамо те купусаре, у њима се може наћи гомила компромитујућег материјала.

Dosadni su.

A druga je tema filmovi iz 2. svj.rata koji bi nijansiranije prikazali stanje, a ne puka promičba.
U biti, možda je najbolji partizanski film bio Bulajićeva "Kozara", napose svršetak, no ovi kasniji i karakteristični su smiješni i loši.

Da, i 1-2 Vrdoljakova (U gori raste zelen bor?).

Zato sto kao i narod,medju rediteljima ne moze da se dogovore,ko je bio bolji,dal' partizani dal' cetnici.Treba da se snima i jedna i druga strana,pa ko koju prihvati.To je deo nase istorije,hteli mi to ili ne.

Ја се добро таквог филма у коме су правили некакво генетско поређење четника, четници туку српском заставом жену и певају "Убићемо, заклаћемо и за краља дете" онда рез на марш прелепих партизански (још једна фикција)

Ко пада на то је стварно зомбиран

Ја се добро таквог филма у коме су правили некакво генетско поређење четника, четници туку српском заставом жену и певају "Убићемо, заклаћемо и за краља дете" онда рез на марш прелепих партизански (још једна фикција)

Ко пада на то је стварно зомбиран
Pa dobro nismo krivi što su neki zaostali u razvoju i hoće nacizam i fašizam da im bude lepo.

Back