Partizanova omladinska skola VS Zvezdina omladinska skola

Pa pazi, kada se kaze omladinska skola misli se na igrace a ne na rezultate

Znam da je UEFA proglasila Partizanovu skolu boljom od Barselonine, zato sto Partizanovi klinci osvajaju razne medjunarodne turnire, ali znamo da to ni u ludilu ne moze biti tako i da je Barsina skola ubedljivo najbolja na svetu

Partizan je u poslednje 3-4 godine izbacio 2 vrhunska igraca - Jovetica i Sulejmanija, koji su glavni igraci u svojim jakim klubovima, dok se vi zvezdasi i dalje vadite na Stankovica i Vidica

A da Partizanova skola bolje radi vidi se i na primeru prvog tima, gde mladi igraci odma postaju nosioci igre. U Partizanu su to trenutno Lazar Markovic, Nemanja Tomic i Aksentijevic, dok su u Zvezdi nosioci igre Evandro, Borha i Darko Lazovic

Pa pazi, kada se kaze omladinska skola misli se na igrace a ne na rezultate

Znam da je UEFA proglasila Partizanovu skolu boljom od Barselonine, zato sto Partizanovi klinci osvajaju razne medjunarodne turnire, ali znamo da to ni u ludilu ne moze biti tako i da je Barsina skola ubedljivo najbolja na svetu

Partizan je u poslednje 3-4 godine izbacio 2 vrhunska igraca - Jovetica i Sulejmanija, koji su glavni igraci u svojim jakim klubovima, dok se vi zvezdasi i dalje vadite na Stankovica i Vidica

A da Partizanova skola bolje radi vidi se i na primeru prvog tima, gde mladi igraci odma postaju nosioci igre. U Partizanu su to trenutno Lazar Markovic, Nemanja Tomic i Aksentijevic, dok su u Zvezdi nosioci igre Evandro, Borha i Darko Lazovic
Zvezdine igrace pokupe jos dok seru u pelene,nema ko da bude oslonac tima posle..A nasi produkti su:
Vidic,moram da ga pomenem,jer je najbolji stoper na svetu...
Pantelic,iako je u reprezentaciji balvan,igrao je tokom cele karijere po jakim klubovima..U tom istom Sulejmanijevom Ajaksu je bio pored Suareza jedan o najboljih...
Basta,vrhunski igrac,da su ga zaobisle povrede,sad bi igrao u Engleskoj..
Lazovic se takodje moze racunati kao nas,dosao je kao napaljeni talenat,tipa NT7,a sad je postao ozbiljan igrac kome se smesi lepa buducnost..

A Jovetic i Sulejmani,nazalost nemaju neku buducnost..

Partizanova skola se jako dobro kotira u medjunarodnim okvirima, odmah posle Ajaksove.
Partizan je izbacio pregrst velikih talenata: pomenute Jovetica i Sulejmanija, zatim Danka Lazovica, Ljajica, Vukcevica, Obradovica, da se ne vracam nesto dalje u proslost...
Sto se tice rezultata u mladjim konkurencijama, to poprilicno nije merodavno, posto Partizanovi omladinci vecinom igraju u Teleoptiku, pa u omladinskoj ligi nastupa gotovo drugi tim.
Mada je i cinjenica da Zvezda ima bolje omladince godista 1991. i 1992.
Sto se tice kadeta, Partizanova generacija 1994. i 1995. je jedna od najtalentovanijih u zemlji, imala je uspeha sirom Evrope, na prestiznim turnirima.
Prosle sezone nas je Djoric sjebao samo tako, jer je drzao reprezentativce, medju kojma ima najvise nasih igraca, kao taoce toboznjih priprema za prvenstvo Evrope, tako da, nit' su igrali u sampionatu, nit' su igrali turnire.

Zvezdine igrace pokupe jos dok seru u pelene,nema ko da bude oslonac tima posle..A nasi produkti su:
Pantelic,iako je u reprezentaciji balvan,igrao je tokom cele karijere po jakim klubovima..U tom istom Sulejmanijevom Ajaksu je bio pored Suareza jedan o najboljih...
Lazovic se takodje moze racunati kao nas,dosao je kao napaljeni talenat,tipa NT7,a sad je postao ozbiljan igrac kome se smesi lepa buducnost..

Sta nalupa covece ? Jovetic se vrati posle teske povrede i sad na jednoj utakmici vec postigao 2 gola protiv Parme, prvi pik trenera Celsija Viljas-Boasa. A Sulejmani prosle i ove sezone najbolji igrac Ajaksa, zeleo ga Venger sad u ovom prelaznom roku

Kako mozes Darka Lazovica da prisvajas kad je decko iz Borca kupljen i odma stavljen u prvi tim Zvezde. On ima veze sa Zvezdinom omladinskom skolom isto koliko i ja

Zaboravio si Stankovica. ;)

Sta nalupa covece ? Jovetic se vrati posle teske povrede i sad na jednoj utakmici vec postigao 2 gola protiv Parme, prvi pik trenera Celsija Viljas-Boasa. A Sulejmani prosle i ove sezone najbolji igrac Ajaksa, zeleo ga Venger sad u ovom prelaznom roku

Kako mozes Darka Lazovica da prisvajas kad je decko iz Borca kupljen i odma stavljen u prvi tim Zvezde. On ima veze sa Zvezdinom omladinskom skolom isto koliko i ja
Darko Lazovic je godinu dana sedeo na klupi,kada je ulazio,videlo se da ima potencijala,ali je moralo jos mnogo da se radi...Robi je napravio igraca od njega...
Moguce je da ce Jovetic i Sulejmani preci u neki veci klub,ali da ce biti vrhunski igraci,ne verujem...

klasicni produkti Zvezdine i Partizanove skole su
Babovic, Marinkovic, Kovacevic i Milovanovic
fizicki ograniceni (snaga, brzina), mentalno osakaceni i tehnicki neobuceni igraci, pri cemu su Parizanovi igraci nesto sebicniji, a Zvezdini skloni klupskoj nedisciplini
Tacno...Zvezda je poslednjeg pravog talenta izbacila jos 2003.-Boska Jankovica i Bastu,posle toga potop do prosle godine..
Partizanu svaka cast na Lazaru Markovicu i Aksentijevicu,ali ostali "talenti" su krs najobicniji...

Darko Lazovic je godinu dana sedeo na klupi,kada je ulazio,videlo se da ima potencijala,ali je moralo jos mnogo da se radi...Robi je napravio igraca od njega...
Moguce je da ce Jovetic i Sulejmani preci u neki veci klub,ali da ce biti vrhunski igraci,ne verujem...

Tom logikom onda i mi mozemo da prisvojimo Bambija Tosica, posto je Partizan od njega napravio igraca.
A ovo da je Lazovic, koji se proslavio po ovim nasim dzombama, veci talenat od Jovetica, koji je kidao u Fiorentini pre povrede ili Sulejmanija, koji trese mreze igrajuci u Holandiji, stvarno je smesno, ali ***, navijacka ostrascenost je cudo :D

Tom logikom onda i mi mozemo da prisvojimo Bambija Tosica, posto je Partizan od njega napravio igraca.
A ovo da je Lazovic, koji se proslavio po ovim nasim dzombama, veci talenat od Jovetica, koji je kidao u Fiorentini pre povrede ili Sulejmanija, koji trese mreze igrajuci u Holandiji, stvarno je smesno, ali ***, navijacka ostrascenost je cudo :D

Kod vas je samo iskristalisao njegovu već vrhunsku igru...i Zvezda ga je pre vas tražila ali je odlučio da pređe kasnije kod vas!

klasicni produkti Zvezdine i Partizanove skole su
Babovic, Marinkovic, Kovacevic i Milovanovic
fizicki ograniceni (snaga, brzina), mentalno osakaceni i tehnicki neobuceni igraci, pri cemu su Parizanovi igraci nesto sebicniji, a Zvezdini skloni klupskoj nedisciplini

Kakve veze ima neka omladinska skola sa snagom i brzinom ? Pa svaki produkt Barsine skole je takodje fizicki ogranicen - Inijesta i Cavi su spori, Mesi ima metar i zilet...

To zavisi od genetike samog igraca. Recimo Lazar Markovic i Aksentijevic su brzi igraci, Nemanja Tomic je nesto sporiji...sve ima svoje

Nije Robi napravio igraca od njega vec mu je Robi pruzio sansu. Darko Lazovic je bio prvotimac Borca iz Cacka i ne mozes reci "Zvezda ga je otkrila kao velikog talenta", a da ne pricam jos da je bio i na meti Partizana

Moras da ukapiras razliku izmedju omladinske skole i kupovine mladih igraca za prvi tim

Sta bulaznis? Gde sam ja to poredio Lazovica sa dvojicom pomenutih?
Bambi Tosic je postao igrac u Mancesteru...Kod vas je bio izvodjac slobodnih udaraca...

Sta bulaznis? Gde sam ja to poredio Lazovica sa dvojicom pomenutih?
Bambi Tosic je postao igrac u Mancesteru...Kod vas je bio izvodjac slobodnih udaraca...

Gledaj malo sta pises...
A ovo za Tosica tek necu da komentarisem, posto je verovatno jos jedan produkt navijacke sujete...

Gledaj malo sta pises...
A ovo za Tosica tek necu da komentarisem, posto je verovatno jos jedan produkt navijacke sujete...
Nisam njihove igracke kvalitete poredio..Sulejmani i Jovetic su odlicni igraci,ali veoma je moguce da ce Lazovic u buducnosti biti uzdanica reprezentacije,sto bi i Sulejmani trebao biti,ali je malo verovatno...
Ja sam Bambija Tosica obozavao dok je igrao u Banatu,i sad mi je jedan od omiljenih igraca u reprezentaciji..Ali u Partizanu on je bio "decko koji zna da zabije iz slobodnjaka", i nije imao nikakvu vazniju ulogu u timu..Jokanovic ga je saltao na 5 pozicija..

Nisam njihove igracke kvalitete poredio..Sulejmani i Jovetic su odlicni igraci,ali veoma je moguce da ce Lazovic u buducnosti biti uzdanica reprezentacije,sto bi i Sulejmani trebao biti,ali je malo verovatno...
Ja sam Bambija Tosica obozavao dok je igrao u Banatu,i sad mi je jedan od omiljenih igraca u reprezentaciji..Ali u Partizanu on je bio "decko koji zna da zabije iz slobodnjaka", i nije imao nikakvu vazniju ulogu u timu..Jokanovic ga je saltao na 5 pozicija..

Kad ti kazes za nekog mladog igraca da "nema buducnost", to automatski znaci da si ga diskreditovao...
A za momka koji igra u Fiorentini i koji je, uz Vucinica, prva zvezda reprezentacije CG, i za momka koji trese mreze u Ajaksu, a za repku ne igra iskljucivo zbog one budaletine na klupi, reci da "nemaju buducnost", to je stvarno blasfemicno.
Sulejmani nema 34 godine, pa nema buducnost u repki...:roll:
I po cemu to Lazovic ima predispozicije da bude uzdanica repke u buducnosti, a Sulejmani nema?

Sto se Tosica tice, apsolutno nisi u pravu.

Prvo: da nije bilo Partizana, taj Tosic ne bi ni zavrsio u Mancesteru
Drugo: u Mancesteru je bio pola godine i kako je za to vreme mogao toliko da napreduje? (da ne napominjem sto je odigrao samo 2 meca za Junajted)
Trece: Tosic je u Partizanu bio jedan od glavnih igraca i apsolutna je glupost da ga je Jokan "setao" u timu.
Igrao je 90% utkmica po levoj strani, a mozda je na par meceva isproban i na desnom krilu.
Uostalom, postoje utakmice na youtube, pa se malo priseti.

Kakve veze ima neka omladinska skola sa snagom i brzinom ? Pa svaki produkt Barsine skole je takodje fizicki ogranicen - Inijesta i Cavi su spori, Mesi ima metar i zilet...

To zavisi od genetike samog igraca. Recimo Lazar Markovic i Aksentijevic su brzi igraci, Nemanja Tomic je nesto sporiji...sve ima svoje

Inijesta i Cavi su munja za Babovica, Inijesta moze u zubima da nosi Babovica i predribla Miljkovica i Jovanovica u cugu
Cavi i Inijesta nisu sprinteri ala Roben ili CR7, ali su jako okretni i pokretljivi, na mestima na kojima igraju nema mnogo pokretljivijih igraca
Mesi ne gubi duele, na zemlji je ili kad on hoce (da iscenira) ili ako ga bas izudaraju, a Babovic pada ako jace dunes u njega
secam se kad smo igrali protiv Stutgarta, Gomez nosi oba nasa stopera (Djordjevica i Knezevica valjda, dobro oni nisu produkti nase skole, ali ko da jesu) u zubima i cepa mrezu sa svojih 17-18 metara
ima toga do genetike, ali ima i do treninga
mislim da je Bambi Tosic dosta napredovao individualno u Man Utd iako nije igrao utakmice, e sad sto je jos sebicniji nego pre to je druga stvar
etalon sebicnosti je Simon, jedino sto je snazniji od ostalih muljara iz nase skole
Tomic je bio brz kad je usao u prvi tim, cak je i odskakao
na jednom od prvih derbija (mislim da je to bio onaj derbi kad je Pejcinovu proturio loptu kroz noge i asistirao Dijari) je stigao sa desnog krila na levog beka da pokrije igraca
sta se njemu desilo nakon te sjajne polusezone je stvarno enigma :think:

Poslednja izmena:

Inijesta i Cavi nisu trkaci,ali pogotovo ovaj prvi ume i te kako da povuce loptu i napravi visak......trkacki mozda nisu u vrhu ali imaju pregled igre i tu neku specificnu brzinu u smislu brze reakcije.........

sto se skole tice vazi to pravilo da vi imate veci broj tih talenata.....trenutno su vasi pokazali vise od nasih tj Aksentijevic i Markovic od Jankovica i Stojkovica ili Causica......
Jovetic,Sulejmani,Ljajic su biseri mi posteno poslednjeg igraca kog smo iznedrili bio je Bosko Jankovic koji je,ja evo kao zvezdas kazem,ispod pre navedenih crno belih......cinjenicno stanje
zadnjih 5+ godina mi nemamo igrace.........
Ali smo iznedrili jednog od najboljih igraca ove generacije Aleksandar Kolarov

Inijesta i Cavi nisu trkaci,ali pogotovo ovaj prvi ume i te kako da povuce loptu i napravi visak......trkacki mozda nisu u vrhu ali imaju pregled igre i tu neku specificnu brzinu u smislu brze reakcije.........

sto se skole tice vazi to pravilo da vi imate veci broj tih talenata.....trenutno su vasi pokazali vise od nasih tj Aksentijevic i Markovic od Jankovica i Stojkovica ili Causica......
Jovetic,Sulejmani,Ljajic su biseri mi posteno poslednjeg igraca kog smo iznedrili bio je Bosko Jankovic koji je,ja evo kao zvezdas kazem,ispod pre navedenih crno belih......cinjenicno stanje
zadnjih 5+ godina mi nemamo igrace.........
Ali smo iznedrili jednog od najboljih igraca ove generacije Aleksandar Kolarov

Poslednji igrac kojeg ste iznedrili je Filip Djuricic. Ja tvrdim da imamo normalnog selektora svako bi ga stavio u prvu postavu reprezentacije jer decko pravi razliku, i to se vidi i u mladoj reprezentaciji i u holandskom sampionatu. Mislio sam da je Ljajic naslednik Piksija ali ipak Djuricic je klasa, buduca 10-ka reprezentacije

Back