Part time zaposleni student

Ja sam saradnicima u redakciji koji rade po autorskim, omladinskim i ostalim ugovorima davao potvrde i ambasade su ih prihvatale bez problema.
Dakle mislim da je jedino autorski ili ugovor o delu i omladinska/studentska zadruga moguce resenje.

..onda su oni zaposleni na neodredjeno u najloshijem polozaju, izgleda.. :)
..mi smo letos nosili fotokopije svih strana iz radne kenjizice + knjizicu na uvid,
fotokopiju ugovora + potvrdu o zaposlenju i potvrdu o odobrenom godishnjem odmoru,
potvrdu o proseku plate u poslednja tri meseca + one obrachunske listice iz firme..

..vala, ko to sve falsifikuje, svaka mu chast.. :lol:
..dodushe - u pitanju je nemachki shengen, turistichka viza bez agencijskog aranzmana..

..onda su oni zaposleni na neodredjeno u najloshijem polozaju, izgleda.. :)
..mi smo letos nosili fotokopije svih strana iz radne kenjizice + knjizicu na uvid,
fotokopiju ugovora + potvrdu o zaposlenju i potvrdu o odobrenom godishnjem odmoru,
potvrdu o proseku plate u poslednja tri meseca + one obrachunske listice iz firme..

..vala, ko to sve falsifikuje, svaka mu chast.. :lol:
..dodushe - u pitanju je nemachki shengen, turistichka viza bez agencijskog aranzmana..

Nisu. Zaposleni su u najboljem polozaju jer imas radni i penzijski staz, zdravstveno osiguranje, pravo na godisnji, bolovanje i sl. Angazovani preko omladinske/studentske zadruge, ugovora o delu ili autorskom ugovoru nemaju nista od toga.

..ma pricham o papirima za vizu.. :lol: ..kazesh da je njima dovoljan samo ugovor tj povrda da ga imaju..

Da samo potvrda, gde smo mi kao firma naveli da je ta i ta osoba angazovana kod nas od tada i tada na honorarnim poslovima i da planiramo da osobu po zavrsetku studija zaposlimo. Naveli smo koliko je osoba u proteklih godinu dana mesecno primala... Pravno govoreci taj papir nije neki dokaz ali su ga prihvatile Austrijska ambasada u Beogradu i USA i NL ambasade u Sarajevu.

do sada kad god sam putovala bilo kao student ili kao zaposlena, niam imala problema...potrebna je bila potvrda o tome da sam redovan student ili da sam stalno zaposlena....i to je to....naravno da ce te pustiti ako imaju te papirice, p ai njima je to u interesu....mislim da je cak i sumnjivo i bezveze da nosis taj papiric ugovor o delu....ti si student ides na studentsku vizu...znas vec...rezervacija hotela preko neta (koju pred put mozes da otkazes), rezervacija karte....e sda ne znam koja ambasada najlakse i najbrze izdaje vize...bila je holandija jedno vreme, zatim nemacka....sad vec nisma u toku...mozda madjarska?
:)

Back