Parovi gde zena zaradjuje vise traju duze?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zimnica i đubre se retko kad čuju kao ismevanje i problem, ali je loše ako te žena izdržava, loše je ako te bilo ko izdržava... Ne znam, ne bih to mogao da podnesem sam, bez obzira da li to neko zna ili ne, nekako bih se smatrao beskorisnim. Uopšte nije bitno koliko ko zarađuje, da li zarađuje više, ali da me izdržava - ne, hvala.

Zimnica i đubre se retko kad čuju kao ismevanje i problem, ali je loše ako te žena izdržava, loše je ako te bilo ko izdržava... Ne znam, ne bih to mogao da podnesem sam, bez obzira da li to neko zna ili ne, nekako bih se smatrao beskorisnim. Uopšte nije bitno koliko ko zarađuje, da li zarađuje više, ali da me izdržava - ne, hvala.

О, и те како се чује.

То су она ситна пецкања између другара, у стилу ти си папучић и слично.

Niko ne bi trebalo da bude izdrzavano lice, izuzev zena u reproduktivnom periodu...to je jedina vrsta izdrzavanja koju razumem i cenim ako muskarac pruzi takvu ugodnost.

Nije vazno raditi, stvarati, smisliti, zamisliti, napisati, urediti zbog drugih vec zbog sebe.
Covek vise vrednuje uspesnog sebe od neuspesnog sebe...ako nije koristoljubivo lenj, normalno.

О, и те како се чује.

То су она ситна пецкања између другара, у стилу ти си папучић и слично.

Ne kažem da nema nigde, ali ja to stvarno nikad nisam čuo, ne sad da bi bilo ja sam u pravu, već stvarno nikad nisam čuo da je tragedija to što je neko uzeo kesu sa đubretom i bacio je. Kada se ljudi zezaju bude peckanja, ali to se zna da je zezanje, nije ni ozbiljno a ni zlonamerno, prosto to su neke muške fore, kao što ja na rečenicu mog prijatelja "je l' gledamo utakmicu večeras?" odgovorim "pa, ako te pusti devojka", to je čisto zezanje da se nasmejemo... Ništa više od toga, sasvim je normalno da će više vremena provoditi sa njom...

Niko ne bi trebalo da bude izdrzavano lice, izuzev zena u reproduktivnom periodu...to je jedina vrsta izdrzavanja koju razumem i cenim ako muskarac pruzi takvu ugodnost.

Nije vazno raditi, stvarati, smisliti, zamisliti, napisati, urediti zbog drugih vec zbog sebe.
Covek vise vrednuje uspesnog sebe od neuspesnog sebe...ako nije koristoljubivo lenj, normalno.

Slažem se potpuno sa ovim, i za reproduktivni period i za ostalo... Ne samo zbog kućnog budžeta, već i zbog toga da joj ne bude dosadno, da razvija kontakte, da izađe iz kuće, da uživa, i da ima svoj dinar, da ne bi bilo posle "sa mnom je zato što nema kuda da ode", to nikad sebi ne bih dozvolio...

A što se tiče izdržavanja, pa, da sam to hteo onda nikada ne bih ni planirao da odem od roditelja... Zato nisam za to da me žena izdržava ni bilo ko drugi.

Slažem se potpuno sa ovim, i za reproduktivni period i za ostalo... Ne samo zbog kućnog budžeta, već i zbog toga da joj ne bude dosadno, da razvija kontakte, da izađe iz kuće, da uživa, i da ima svoj dinar, da ne bi bilo posle "sa mnom je zato što nema kuda da ode", to nikad sebi ne bih dozvolio...

A što se tiče izdržavanja, pa, da sam to hteo onda nikada ne bih ni planirao da odem od roditelja... Zato nisam za to da me žena izdržava ni bilo ko drugi.

Generalno se slažem sa tim što si napisao, ali šta ako neka porodična situacija zahteva od tebe lično da na neko vreme odustaneš od posla? U smislu, to je vrlo važno za porodicu, decu konkretno, nije nešto što može da se plati, razlika je da li si prisutan ili ne, a porodične finansije to mogu da podnesu. Zar nije logičnije uraditi ono što je u zajedničkom interesu nego sa poput davljenika držati za to da ne pristaješ da budeš izdežavan. (radi se o par meseci, do pola godine, recimo).
Dakle, ne bi se izležavao na kauču već bi doprinosio na drugi način.

Generalno se slažem sa tim što si napisao, ali šta ako neka porodična situacija zahteva od tebe lično da na neko vreme odustaneš od posla? U smislu, to je vrlo važno za porodicu, decu konkretno, nije nešto što može da se plati, razlika je da li si prisutan ili ne, a porodične finansije to mogu da podnesu. Zar nije logičnije uraditi ono što je u zajedničkom interesu nego sa poput davljenika držati za to da ne pristaješ da budeš izdežavan. (radi se o par meseci, do pola godine, recimo).
Dakle, ne bi se izležavao na kauču već bi doprinosio na drugi način.

Koja to porodična situacija može da zahteva da odustanem od posla, i šta to može da bude razlika da li sam prisutan ili ne?

Verovatno ne bih odustao od posla, ako bi to bio zaista dobar posao, danas je takvo vreme da niko neće da čeka nikoga, tako da se takve prilike ne propuštaju, da, npr, zbog par meseci ispustim posao koji može da mi donese ogromne mogućnosti, teško, iskren da budem... Da, znam, u pitanju je dete, ali šta znači opet sutra i tom detetu da izgubim taj posao, neke mogućnosti, da sutra možda nema ništa, ja da budem mrzovoljan, da se osetim kao debil, budem ljut na sebe, na sve, manja je šteta ne pristati na to...

Ja bih bukvalno umro da moram da dođem kod žene i pružim ruku da mi da pare, mislim da bih zaista doživeo srčani i moždani udar odjednom.

Izvini, moje pitanje je bilo van teme... želela sam da ukažem na to da život svašta sobom nosi, da brojne stvari deluju stresnije ili manje prihvatljivo dok se o njima priča u teoriji. Ja ne mislim da li je razlika u tome da li jedan ili oboje rade vredna srčanog i moždanog udara... I još kad ljudi nemaju pojedinačne nego zajedničke finansije to baš ništa ne znači.

Izvini, moje pitanje je bilo van teme... želela sam da ukažem na to da život svašta sobom nosi, da brojne stvari deluju stresnije ili manje prihvatljivo dok se o njima priča u teoriji. Ja ne mislim da li je razlika u tome da li jedan ili oboje rade vredna srčanog i moždanog udara... I još kad ljudi nemaju pojedinačne nego zajedničke finansije to baš ništa ne znači.

Znaš kako, za porodicu treba uraditi sve, ako su već ljudi odlučili da je formiraju treba i da joj se posvete... Ali, uvek pre delovanja treba videti šta to donosi a šta odnosi... Ja lično ne vidim takvu situaciju kao moguću, ne znam šta bi to trebalo da se desi a da moje prisustvo mora biti obavezno tu... Niko ne zna šta mu život nosi tako da ne mogu sad reći "ja bih ovo ili ono", ali bih se svakako snašao.

Lično se u životu nisam nagledao brakova ali dobrih brakova, gde su finansije zajedničke, gde su ciljevi zajednički, gde su ljudi zaista prtneri koji uživaju, dopunjuju se, pa iako život nije med i mleko bar gledaju da ne uništavaju jedno drugo, tako da je moj pojam braka za sada bar malo drugačiji.

Traju.

Zato što (bar oni parovi koje poznajem) žena gleda na sve načine da muža ne uvredi svojom uspešnošću i zaradom. Da mu ne ošteti krhki ego čak i kada je očigledno da mu ne pada na pamet ad digne dupe sa kauča i zaradi dodatnu kintu posle posla. Pa svojim novcem finansira njegov imidž "pravog" muškarca.

Ovde ne govorim o momentima kada se život pretumba pa jedno ostane bez posla ili firma u kojoj radi lošije stoji pa se nekad dobra plata smanji već o braku/vezi u kojem je od starta ona ta koja je sposobnija i zarađuje više.
Da li ona njemu čuva ego ili ga ubija u pojam? Ako ona lijepo zarađuje, zašto bi se od njega očekivalo da radi dva tri posla, ako se i od žene to ne očekuje kada je situacija obrnuta?
Ima valjda taj muškarac neki kvalitet sem novčanika, bar nešto zbog čega ga je odabrala. Ko potpisuje brak sa nekim koga ne poštuje i pred kim se nadmeno folira kako brine samounižavajući se.

Moji dragi je u svakom pogledu za korak ispred mene, da nije tako ne bih mogla da ga poštujem, a gde nema poštovanja ne može biti ni ljubavi. Patrijahalno sam vaspitana i potišem iz patrijahalne porodice u kojoj se oduvek znalo ko kosi, a ko vodu nosi. Nije mi žao zbog toga i ne želim to da menjam radi naduvanih termina emancipacija, sloboda, prava.

Muceni tvoj dragi - mora da riba kadu iz petnih zila, zarad mira u vezi... :dash:

Back