Nije to problem, problem je u osecaju nadmoci i u onoj umisljenosti "ja nosim pantalone ovde".
Tipa, ona zaradjuje 60 000 mesecno on skrpi za 20 nekako, i onda ona krene "ja ovde zaradjujem, kupujem hleb, da nema mene....bla, bla, bla".
Da se razumemo, to se desava i sa muskarcima, ali mislim da muskarcu nikada nece smetati ako zena zaradjuje manje od njega, dok neke zene mogu da pomisle "joj vidi ovog smotanka, radi na pumpi, u prodavnici, za 20 000, kako cemo sutradan decu da imamo ako on nije sposoban da zaradi i da se izbori za sebe". I ok, ima jakih zena kojima ne treba da muskarac zaradi, ali sigurno ne bi bilo lose da zaradi vise, jer je lakse tako za oboje, i onda moze da pomisli da ovaj nije dovoljno sposoban, ambiciozan cim on radi za 20 000 i ne trazi nesto bolje.
Slicna stvar sa obrazovanjem, moze da pomisli, "on da je hteo da bude neko i nesto, zavrsio bi fakultet, ucio bi, ne bi bio lencuga, probisvet, ne bi sada radio na benzinskoj pumpi". Sto ljudi, sto cudi, licno nemam problem sa time, dokle god ona ne misli da je superiornija na tom polju i dok mi ne nabija to na nos, jer ako tako misli da motivise, "vidi bre, radis za 20 000, ne mozes da nadjes nesto bolje" sigurno ostvaruje kontra efekat. Mozda nekom stvarno treba malo motivacije, podstreka, mozda ima kapacitete za vise i bolje, ali treba znati kako da ti kapaciteti probude. Ako je neko ko je razocaran u sebe sto radi za 20 000, (ne jer zena zaradjuje vise) i onda krenu price "sta ti radis, radis za 20 000 kod privatnika", sigurno je da ce tom nekom jos vise samopouzdanje da opadne i ima da polako krene da prezire osobu sa kojom je u vezi, bez obzira na pol, jer takvo ponasanje sigurno nije ljubav, razumevanje, tolerancija.