Parodija modernog muškarca

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
31.814
Kako bi sebe vidite u ovom novom dobu?
Kao modernog muškarca ili ne? Šta bi zapravo značilo to biti "moderan". Fensi, snob ili samo bu.ala?
Zar nije to samo parodija od muškarca ili vas je novo doba takvim napravilo? Krivo je vreme ili je to samo izgovor?
Da pojasnim:
Gledam oko sebe muškarce u kolima sa GPRS-om, fensi kolima, naparfemisane, posećuju teretane i sl.,...i zapitam se: Ako počne nuklearni rat ili neka velika elementarna nepogoda -koliko broj vas bi preživeo? Hvala.

Kao modernog muškarca ili ne? Šta bi zapravo značilo to biti "moderan". Fensi, snob ili samo bu.ala?
Zar nije to samo parodija od muškarca ili vas je novo doba takvim napravilo? Krivo je vreme ili je to samo izgovor?
Da pojasnim:
Gledam oko sebe muškarce u kolima sa GPRS-om, fensi kolima, naparfemisane, posećuju teretane i sl.,...i zapitam se: Ako počne nuklearni rat ili neka velika elementarna nepogoda -koliko broj vas bi preživeo? Hvala.
Ovo je više nego ozbiljno pitanje... Mislim da i žene treba da se zapitaju...
Ustvari, svi mi... Čini mi se da alarmi zvone...

Izvini ako sam preozbiljno shvatila temu.

Feminista si. Smatras da zena treba da ima sve sto pozeli da ima.

Otac ti je beo, mama ti je crna. Otac ti je isto feminista.

Nosis masku nonstop. Cak i kad spavas.

Imas ugradjen cip. Telefon nemas, to samo matorci imaju.

Roditelji nisu imali nikakav uticaj na tebe jer su deca uspela da se izbore za ravnopravnost cime je postalo zakonski kaznjivo primoravati ih na bilo sta.

Tvoji roditelji postuju svaku tvoju odluku jer oni su moderni i znaju da deca imaju pravo da sama biraju put u svom zivotu.

Radis kao teleoperater tj. upravljas robotima sa daljine. Radis od kuce. Ne izlazis iz kuce uopste. Stavise, nikada nisi sreo svoje roditelje, niti bilo koju drugu osobu, uzivo. Sve sto ti je potrebno a nemas kod sebe donose ti dronovi na vrata ( kojim upravljaju drugi ljudi ) i to samo ako si zasluzio ( novac vise ne postoji, postoji sistem reputacije / drustvenog kredita. ) Ceo tvoj zivot -- poslovni i drustveni -- se odvija preko tkz. mesane realnosti. Sve je virtuelno. Na glavi nosis slusalice koje koriste najsavremeniju BMI ( "brain-machine interface" ) tehnologiju koja ti snima mozdane talase i koja na osnovu toga, a uz pomoc ugradjene vestacke inteligencije, cita tvoje misli. To ti omogucava da obavljas svoj posao mislima ( tako da mogu lako da te zamene nepokretnim ljudima koji su mnogo manje zahtevniji od tebe. ) Ako si prethodno bio gradjenivac, sada si teleoperater gradjevinskih poslova. Posao gradjevinaca preuzeli su roboti a ti si "napredovao" na poziciji teleoperatera tih robota.

Zivis sam. Jedes bube.

Eto, to ti je moderan muskarac.

Okej, mozda nije moderan, mozda je vise coming up next muskarac.

Pa ja ne verujem da je autorka teme mislila kako mi vidimo sebe, nego kako nas zene stavljaju u novo moderno okruzenje , pa ako nisi takav bices nevidljiv kao mnostvo inzenjera elektrotehnike po BG...
Nevidljivi su jer su im daleko moderne i supermoderne devojke i zene...

Super moderne su one koje imaju vlogove i kanale i silikone u usnama i izgledaju kao paja patak...bar meni...i pricaju kako se trose pare, i ups odjednom u reportazi i muz ili decko koji je neki moderan tek ispilio a punisha...programer....jednom se zivi princip a 10k evra mesecna plata....ali nije mu do sponzorusa nego bi vlogerku..

Na primeru mog okruzenja odmah vidim da moderan muskarac nije onaj tip prvoopisani , to su sve ozbiljni ljudi sa svojim stanovima, zaradjenim, koji su sami i nevidljivi...
Ili je moderan muskarac onaj koji bleji ispred klubova da poveca samopouzdanje nafrakanih devojaka...kad izadju, ili je onaj koji je punisa da to radi kad pozele da su u vezi...

Ne vidim trecu ulogu za savremenog muskarca...cak i onaj koji radi na kombajnu se mora svrstati u jednu od ove dve grupe....ili u obe zavisno da li je solo ili resio da se skuci i pravi decu..
A da deca su obavezan kvisko , adut, savremene zene...ne da ih vaspitavaju , nego da ih podare muskarcu i tako opravdaju investiciju u njih, i velike troskove odrzavanja.

Evo treći put danas pišem, ja sam staromodan, mafijaški tip.
Nula moderan.
Iz perspektive modernih ljudi ja sam nula od čoveka :)
Uf Mito, kaliko si samokritičan. :lol:
Samo čovek bez karaktera je 'nula od čoveka', posmatrano iz bilo koje perspektive.

Ako ne ideš u teretanu, nisi naparfemisan, ne voziš fensi kola, ne znači ' nulu od čoveka', imaš drugih kvaliteta.

Pa trazili ste takve necete one sposobne sa sela
Sad si ubo sto je mozda atmosfera i cilj na forumu i teme....
Sto vise picopacenika, to je uticaj veci , pa onda imamo savijanje muskaraca prema traznji i zahtevima koje postavljaju zene..

Zato je i zeznuto pisati o temi zasto ne treba biti iskren prema zenama...prvi trag nezavisnosti misljenja kod muskarca i samim tim moc picopacenistva postaje manja...jos je tu i velika je, ali je manja..

Da pojasnim:
Ma bravo....👏👏👏👏...😉

Iz johanezburga ozenio covek tradicionalnu zenu ,nema idemo da trazimo po plemenima
Ako tako gledas, onda da ti kazem trenutno stanje berze..Srbijanke su najgore, bosanke i hercegovke su pozeljnije resenje...ma kako cudno zvucalo , hercegovke osim sto se nude mlade , nude se i sa realnim odnosom prema rad zahtev klackalici...
Imaju razradjene puteve ka Srbiji , npr novi sad i Kragujevac....

Drugo , nisu bosanke toliko neobrazovane koliko mislite...niti bosanci, sad su ih pretekli Srbi u Srbiji , ne mogu reci Srbijanci , ali moci cu za par godina...
Nije vise glupi bosanac....sad ima jakog rivala u glupi Srbin....

Crna gora se dobro drzi sto se tice zena i sto se tice gluposti , ali su kriminal do daske...do srzi bolje receno...sve je tamo preko veza i mimo zakona, ama bas sve...posao , upravljanje imovinom, droga, turizam, sve je mimo zakona....ne znam sta ce im zakon...

Da pojasnim:
tema me iz nekog razloga podsetila na ovu sliku :lol:

FcxrnwTXEAEAuX1.jpg

Ovo je više nego ozbiljno pitanje... Mislim da i žene treba da se zapitaju...
Ustvari, svi mi... Čini mi se da alarmi zvone...

Izvini ako sam preozbiljno shvatila temu.
Ni najmanje nisu pogrešno shvatila temu.
Svako ko je iole normalan, u ovim "new age", vremenima bi trebalo ozbiljno zapitati se. Možda je najiskrenije s moje strane reći,...brinem se!
Ne zbog sebe ili svog muškarca, znam ih mnogo koji odolevaju nametnutim trendovima, uprkos tome što su donegde primorani da im se prilagode,...ali šta je sa mladima i našom decom? Da li oni već poznaju bolje od nas svet u kome žive ili uopšte ne kapiraju opasnosti kojima su izloženi? Meni se ipak čini ovo drugo,...daj bože da grešim!
Da li svako "vreme samo nosi svoje breme" ili smo ovog puta izgubili "kompas" i kako da ga povratimo?

Doduse za ovo parodija, to meni uzmimo da jos nije jasno sta je htela, ali nema zurbe, videce se....
Parodija u smislu,...čemu biti moderan muškarac i podleći svim trendivima koje društvo nameće i zahteva od vas, ako kao takvi budete ipak polusposbni za život ili ne daj bože preživljavanje u nekim extermnijim uslovima?
Napr. više niko ne ide u Vojsku od mlađih generacija (tamo je sada skoro više žena).
Dobar deo forumske polulacije je ismejavao moj post, o tome da je muškarac bez vozačke dozvole polusposoban za savremeni život.
Na kontu toga,...da li je onaj u autu i sa GPRS-om, kao savremeni muškarac, sposoban da ima kompas u svojoj glavi (bez ikakvih uređaja). Koliko takvih znate danas? Ili koliko ih je još ostalo?

Da pojasnim:
nas normalnih je 99 posto a ti gledas njih.

Koliko takvih znate danas? Ili koliko ih je još ostalo?
Pravi muškarci izumiru.
Od one stare vrste opstali su, na žalost , samo balkanoidi,
ali njih ne svrstavam u prave muškarce.
Isto tako, ovi premoderni i nalickani, depilirani i sa cvetićima na košuljčetu
Sve su , samo ne pravi muškarci.
Da dodam-moderni muškarci nemaju uvek i moderna shvatanja.

Da pojasnim:

То није модеран човек, већ постмодеран.

Теби треба неки традиционалиста, да ти објасни појмове.

--
усрала си тему појмовима... пихх... :kafa:

Back