Parking

Hvala bogu sto stanujem u privatnoj kuci, posedujem sopstvenu garazu pa nemam problema kao tvoja komsinica. Kola i ne zakljucavam.
Kod nas postoji jedno nepisano pravilo a to je da niko od komsija ne parkira ispred kuce drugog komsije [svi se znamo] iako svaka kuca ima 3-4 kola a mesta za 2 kola. Svako zna sta ko vozi i niko ne pravi komsiji probleme. Pre nekoliko godina je zamalo doslo do krvoprolica i od tada smo napravili "svoj zakon".
Sad jedino kad dodje neki novi, svima nepoznat auto onda ga niko ne dira. Taj ne zna za nas dogovor :)

Hvala bogu sto stanujem u privatnoj kuci, posedujem sopstvenu garazu pa nemam problema kao tvoja komsinica. Kola i ne zakljucavam.
Kod nas postoji jedno nepisano pravilo a to je da niko od komsija ne parkira ispred kuce drugog komsije [svi se znamo] iako svaka kuca ima 3-4 kola a mesta za 2 kola. Svako zna sta ko vozi i niko ne pravi komsiji probleme. Pre nekoliko godina je zamalo doslo do krvoprolica i od tada smo napravili "svoj zakon".Sad jedino kad dodje neki novi, svima nepoznat auto onda ga niko ne dira. Taj ne zna za nas dogovor :)
U ulici moje babe su sve privatne kuće,nema zgrada.Komšija preko puta nje nije mogo da podnese da mu se komšije parkiraju pred kapijom pa je iz selendre dovuko jednu "Škodu" od pre 30 godina (generacija onih odvratnih kaki,oker,žute ili kako već boje)i nabudžio je da ona zvrji pred kapijom umesto nekog tuđeg vozila.Koliko po ulicama stoji uparkiranih krševa koji nisu upaljeni po 10-15 godina?Jel postoji neko pravilo o tome?
Ta stavka sada postoji u zakonu ali je ranije nije bilo tako da je problem ostaoImas, ali kao pravno lice i da ga placas debelo. Ja sam se pre par godina raspitivao i rekli su mi da moze jer sam tako taxi firma. Kada su mi rekli koliko to kosta mesecno samo sam se nasmejao Nazalost.....Srbija je ovo :)
A od kad postoji?

Nemam pojma od kad ali rekose da moze.

omšija preko puta nje nije mogo da podnese da mu se komšije parkiraju pred kapijom pa je iz selendre dovuko jednu "Škodu" od pre 30 godina

Pa nerazumem u cemu je problem. Dali je ta stara skoda ili komsijin auto isto mu dodje kad njemu licno ne smeta. Ja da nemam kola dozvolio bih svim komsijama da parkiraju ispred mog dvorista. Taj komsija tera inat nesrecnicima koji nemaju gde da parkiraju. Stvarno je baksuz.

Takvi smo mi Srbi.:lol:

Jedino ako je auto neregistrovan pa ako ga prijavis komunalnoj inspekciji u opstini. Oni prvo dodju i ostave papir na kolima da se ukloni za 7 dana a onda ga oni nose.
Ako je taj krsh registrovan nemozes mu nista

Back