Parking servisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parking servis uvodi "lisice" za točkove
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Parking-servis-uvodi-lisice-za-tockove.html

Parking servis počeće od januara ili februara da koristi "lisice" za blokiranje točkova, zato što su se sada stvorili odgovarajući zakonski uslovi za to, potvrđeno je Radiju 021 u ovom preduzeću.

parking_lisice.jpg

Portparolka Parking servisa Jasna Kovčin kaže da je ovo preduzeće nabavilo 80 "lisica", na šta je potrošeno 1.800.000 dinara.

"Parking servis od decembra 2009. godine poseduje uređaje kojima se sprečava odvoženje vozila, a pošto su se tek sada, usvajanjem Zakona o komunalnim delatnostima, stekli uslovi za njihovu primenu u praksi, mi ćemo početkom naredne godine početi da ih koristimo", rekla je Kovčin za 021.

Prema njenim rečima, skidanje uređaja kojim se sprečava odvoženje nepropisno parkiranih vozila koštaće 3.500 dinara, ali još uvek nije poznato kako će se plaćati, ali bi to trebalo da bude uređeno pravilnikom koji će biti gotov do kraja godine.

"Još uvek nije definisano u kojim konkretnim slučajevima će se lisice postavljati, ali će to biti određeno pravilnikom koji uskoro treba da bude utvrđen", kaže Kovčin.

Kako Radio 021 nezvanično saznaje, na svim automobilima na koje budu stavljene "lisice" biće postavljeno jasno vidljivo obaveštenje da su točkovi blokirani, kako se ne bi desilo da neko pokrene automobil, a skidanje će se plaćati putem uplatnice. (V. K.)

Кад ће већ једном неко да разјури ове криминалце из Паркинг сервиса?

Према ЗОО, ако постоји уговорни однос нп ауто паркираш на њихов паркинг ал не платиш, требало би да наплате као допунску карту само износ камате која кад се све сабере и одузме мора бити доста мања него њихових фамозних 1000 дин (не знам колико је сад,ал мене су толико одрали). Уговорна казна се плаћа код неновчаних облигација....

zaboravio sam-bio sam u poseti u bolnici "Sveti Sava" i čovek pre mene na prijavnici kuka,plače,vata se za glavu kaže isto da je bio u poseti

naravoučenije:mamu im hebem milu znaju da je zahebano za parking i gledaju ko će da se zahebe i baš u vreme poseta se motaju sa kamionima i odnose auta na slaviju ili na staro sajmište!

Da mom drugaru je pauk odnepo kola ispred dečije bolnice u Tiršovoj,,detetu pozlilo parkirao gde je parkirao i odneli ga:aha:

Poslednja izmena od moderatora:
jel bilo o tome kako demontirati hobotnicu zvana parking servis?

ovo sto imamo je za stres.

svi smo postali taoci sistemske placke i nakaradnog resenja: zaboravis poslati SMS- placas bonus 1850. prekoracis a zaboravis blagovremeno obnoviti- placas bonus 1850. sklonili znak ti mislis slobodno kad ono bonus 1850. parkiras na trotoaru gde nema zabrane a ono nema auta, ali zato dobijas bonus cca 9000. sto manje mesta to veci bonus...u proseku svako ekstra plati 100 do par stotina evra godisnje. ili par stotina miliona evra godisnje globe u beogradu. @demokratski i voljim nasom mi dali hleba zaposlenima u JKP PARKING SERVIS a dobili nocnu moru.

Poslednja izmena:
I šta predlažeš, ko će da onda kažnjava bahate vozače? Da ukinemo parking sevis pa neka sve svako parkira gde stigne......na tramvajskim šinama najbolje.

Parking Servis nema prava da naplacuje kazne koje ne prevazilaze vreme koje si proveo a da nisi platio. Tj nemoze da ti lupi proizvoljnu kaznu od recimo 900din ako ti nisi platio parking za to vreme. Moze samo da ti naplati kaznu koja iznosi onoiko koliko kosta minimalna cena a to je jedan sat.Pa ako te je primetio u recimo 11:15 i nisi platio kaznu, kada ponovo proveri recimo u 11:35 i vidi da i dalje nisi platio moze samo da ti naplati prvi sat! Takodje parking servis nema pravo da uklanja vozila koja su parkirana na parkingu ukolio ta osoba nije platila kaznu, niti ima pravo da uklanja vozila koja su ispravna. Zato i gube toliko slucajeva u NS-u, a advokati kada im odnesu kola prijave da su kola ukradena i onda ih tuze, i veruj mi svaki je do sada dobio tuzbu...

I šta predlažeš, ko će da onda kažnjava bahate vozače? Da ukinemo parking sevis pa neka sve svako parkira gde stigne......na tramvajskim šinama najbolje.
izvrces. hobotnica je po tome sto ce ti marnuti 1850 dinara napravis li propust pri placanju u njihovoj samoposluzi . a naplata usluge najma parking prostora je posao koji bi davalac usluga trebao raditi. propust ces po pravilu napraviti: zaboraviti produziti, ne poneti mobilni, nemati vremena, ne videti zonu...dan danas nema nigde istaknute cene i uslova koriscenja javne povrsine.

hobotnica je i po tome sto je izvrnula logiku i pravo da bi tako poslovala. pa uvela da placas usluge kao vlasnik vozila!!! kao da je porez u pitanju. zamisli ja pozajmim auto od tebe, a tebi stigne postom racun za gorivo, racun za hotelski smestaj, racun iz kasina, racun za parkaranje... ne ide?

hobotnica je i po tome sto ce te u slucaju da ne platis cekati sudski troskovi pa i presude po nakaradnom Zakonu koji je njihova slika i prilika. a sve da nebi vrsili naplatu na licu mesta.

hobotnica je i po tome sto je parking servis stavio monopol na vecinu parkinga. u centru grada gotovo da nema parking prostora koji se ne placa. racunaj svako parking mesto po 500 din dnevno. mogli bi i o tome gde trose tih 4 evra x 100.000(?) dnevno.

I šta predlažeš
za pocetak im oduzeti 50% površine i vratiti u korisćenje na način kakav je bio pre no sto su ga uzurpirali.

potom ih naterati da održavaju prostor i naplaćuju usluge prakiranja na licu mesta kao što to rade garaže.

Poslednja izmena:
zaboravio sam-bio sam u poseti u bolnici "Sveti Sava" i čovek pre mene na prijavnici kuka,plače,vata se za glavu kaže isto da je bio u poseti

naravoučenije:mamu im hebem milu znaju da je zahebano za parking i gledaju ko će da se zahebe i baš u vreme poseta se motaju sa kamionima i odnose auta na slaviju ili na staro sajmište!
otprilike tako. najmanje vremena trose ako love tamo gde se najcesce oglusuje o pravila koja su "zakonodavci" postavili...a pravila su se navodno uvela da bi se novcanim kaznjavanjem upravljalo ponasanjem.

a u biti sluze da se narod reketira i jednom delu zajednice omoguci da tim novcem raspolaze.

Da rezimiramo.

Ako je nelegalno naplacivanje parking kazne, i ako ovo moze da potvrdi neko pravno lice, zasto onda ne dignemo gradjansku tuzbu protiv njih?
Napravimo online peticiju i trazimo da se retrospektivno svima vrati novac kome je nelegalno oduzet.
Da li se ovo moze prijaviti MUP-u, posto je ovo ocigledno reketiranje kroz javnu instituciju, a odgovorni se moraju naci iza resetaka.

Da li se ovo moze prijaviti MUP-u, posto je ovo ocigledno reketiranje kroz javnu instituciju, a odgovorni se moraju naci iza resetaka.
to bi trebalo da spada u kategoriju visokosofisticirane pljacke.u kombinaciji sa nestrucnoscu poslanika koje su tako sto svojim glasom ozakonili.

pazi vako. ti meni posudis auto a ja ne platim parking servisu. njihov zakon njima daje pravo da naplate tebi. clan 320 (sluzbeni glasnik 41/2009,53/2010, 101/2011) :rtfm:
vlasnik, odnosno korisnik je odgovoran sto je omogucio da se njegovim vozilom omoguci prekrsaj te ce protiv istog biti preduzete mere prekrsajnog postupka.

samo ne znam kako su propustali odgovornost roditelja vlasnika auta.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back