Bil sam u Istanbulu, u Parizu na zalost jos uvek ne.
Isla sam preko turisticke agencije, tako da imam manje infiormacija koje tebe zanimaju.
Ja isto volim da osetim vibe grada, tako da sm dosta bazala, kad je grupa u hotelu...
Na primer Bas Carsija je potpuni promasaj..za mene, gubljenje vremena...trzni centar...ok, ako si u prolazu...ali nista spektakularno...
Duh turske: Egipatska pijaca kod Galata mosta, prodaju cak i pijavice za lecenje...
A ispod Galata mosta ima malih restorancica gde spremaju ribu, koju su tek upecali u Bosforu, i prave sendvice za sitne pare, tu se hrani lokalno stanovnistvo. To je super.
I Bosfor nocu. Romansa. Nevdjeno lepo su osvetljeni mostovi..vidi se azijski deo itd...nemam pojma kako smo dosli do tog parka...odveo nas neki lokalac...
Sve to je bilta van ponude turisticke agencije, i ta mesta su mi ostavila najdublji utisak...tako da ih topli preporucujem..
Osim toga, obisli smo mal;o azijski deo, tamo nema nista, samo kuce.
jednom nas je taxi vozio bukvalno preko azije doi terazije, i odrao nas...uglavnom su sve turisticke atrakcije na walking distance, ako nisi lenj...pa proveri da li ti ej taxi potreban pre nego stos ednes u njega...
saobracaj je haiotican, potpuno.
Za soping pojma nemam, nista nisam kupila! Nisam imala vremena.
Inace mislimd a je istanbul extra destinacija za produzen vikend, mnogo pruza za malo para i malo vremena...
Ostalo osim ovoga sto sam ti rekla su standardne atrakcije, Aja Sofija, Topkapi, Plava Dzamija mi se mnogo svidela, Sulatnova Palata...