Parga

Pargu i preporučujem od srca.Mi smo bili krajem septembra 2010.godine i vreme je bilo fantastično.Ove godine idemo isto u septembru(mi svake godine letujemo u septembru,uvek Grčka ali druge destinacije i uvek smo imali lepo vreme ako jedan dan kiše ali toplo da može da se kupa ne smeta).Ove godine smo prvi put odlučili da idemo u isto mesto tj.Pargu jer nam se stvarno svidela.Voda je topla s tim što ima naleta hladne vode tipa:plivaš i odjednom uđeš u neku hladnu vodu.Dva metra dalje je voda opet topla.To nigde drugde nisam doživela.Meni se to svidelo,stvar ukusa.U septembru nema gužve,ali ima dovoljno ljudi da se ne osećaš usamljeno.Ako tražite neke diskoteke,mislim da toga nema tj,postoji jedan restoran-klub na brdu koji meni liči na diskoteku.Mi nismo proveravali jer nismo više u godima da nas to zanima ali restorani i kafići su lepi, prijatni i puni mladih ljudi.Ima dosta mladih iz Srbije Postoji dovoljno izleta,mesta za šetnju,radnjica za razgledanje i kupovinu,sve što ti treba na letovanju. Na trgu ćeš videti Popa koji se druži sa lokalnim stanovništvom i turistima,na ulici decu koja idu u školu,čućeš crkvena zvona,...Sve je kao u bajci,opušteno.Na trgu,uzgrd,obavezno probaj točeni sladoled,mnogo je dobar.
Ako nisam zakasnila sa komentarom želim vam lep provod u Pargi.
Možda se i sretnemo!

I mene ovo interesuje...idem u septembru u Pargu pa me interesuje da li su tada cene malo spuštene s obzirom da je vansezona? I da li tamo postoji nešto slično kao u CG tipa kuvano jelo/dnevni obrok za 5-6 EUR, pošto hranu ne želim da spremam a opet ne bih baš da plaćam ručak 20 EUR? Takođe me interesuje cena izleta Paxos/Antipaxos i mitovi i reke, preko lokalnih agencija, naravno i da li su ti izleti povoljniji u septembru? Ako je neko bio u Pargi ove ili prošle godine...svaka pomoć i savet je dobrodošao:):)

Evo ja se upravo vratila iz Parge pa da prenesem utiske :)

Moj utisak je odlican, Parga je prelepo mesto, mnogo lepse od svih na kojim sam bila u Grckoj (Hanioti, Pefkohori, Neos Marmaras Tasos, Ipsos, Zakintos..) , za parove je savrsena. Mi smo isli preko Halo tursa, placali smo 180e prevoz i smestaj a bio je odlican, vila Kostas, svaki dan su uredno cistili i menjali peskire iako su nam rekli da to ne rade, prijatno sam se iznenadila . Jeste brdovito i dosta se umoris kada ides na Valtos plazu ali naviknes se, a i u svakom slucaju ne skodi malo pesacenja. Moj savet je da kada birate smestaj birate u centru a ne blizu Valtos plaze, jer nije bas zgodno dolaziti po mraku uvece sa onog brda u centar.
Sto se cena tice dragstor je dosta skup, supermarketa ima nekoliko, lako cete ih naci jer je malo mesto, znakovi su im veliki, mada nisu ni oni jeftini. Giros je i dalje 2 evra sto je super, ali nema mnogo pekara, nema npr nigde da se kupi pica na parce, tako da mora da se sedne u restoran koji je malo skuplji.
Sto se obilazaka tice, idite na paxos-antipaxos koji je 15e po osobi i stvarno je super, obilaze se pecine i ta ostrva, tamo se ostaje nekih 3 sata i lepo je za videti, nasi prijatelji su isli na onaj obilazak Krf-lefkada koji je oko 40 e po osobi i razocarani su bili jer kazu da uopste nisu videli ono sto su hteli.
Ako nekog jos nesto zanima slobodno neka pita :)

Pa da, lepo si to napisala...zna li neko koliko je npr.obican rucak ili porcija rostilja, ja negde procitah da moze da se jede za 7eur a negde da ne moze ispod 15eur? Zna li neko cene po tavernema, ali ne nekih luksuzih objekata, vec vise onako obicnih, narodnih:):)

Pa da, lepo si to napisala...zna li neko koliko je npr.obican rucak ili porcija rostilja, ja negde procitah da moze da se jede za 7eur a negde da ne moze ispod 15eur? Zna li neko cene po tavernema, ali ne nekih luksuzih objekata, vec vise onako obicnih, narodnih:):)
Ja sam bio u Pargi prosle godine u septembru i mesto je vrhunsko!Britgirl je sve lepo napisala u postu iznad.Sto se taverni tice,jako su skupe a razlog tome je sto ovo mesto posecuju najvise zapadnjaci pa su prema tome napravljene i cene u tavernama.Ja iskreno nisam video da negde moze da se jede ispod 7 evra,osim u fast foodovima kad uzmes suvlaki ili porciju girosa.Svuda ostalo ti po osobi treba bar nekih 20-etak evra.Ako neko zna ime jeftinog restorana nadam se da ce ti napisati,ali ja nisam nasao..iako sam trazio:)

Ja sam bio u Pargi prosle godine u septembru i mesto je vrhunsko!Britgirl je sve lepo napisala u postu iznad.Sto se taverni tice,jako su skupe a razlog tome je sto ovo mesto posecuju najvise zapadnjaci pa su prema tome napravljene i cene u tavernama.Ja iskreno nisam video da negde moze da se jede ispod 7 evra,osim u fast foodovima kad uzmes suvlaki ili porciju girosa.Svuda ostalo ti po osobi treba bar nekih 20-etak evra.Ako neko zna ime jeftinog restorana nadam se da ce ti napisati,ali ja nisam nasao..iako sam trazio:)

Da, a ti si kao neka facetina, koliko vidim! Takvi kompleksasi kao ti i ne mogu da jedu ispod 20evra, za tebe nije Parga nego Budva-ja sada sa prijateljima pricao, cene su otprilike kao sto sam i rekao - oko 7-8 eura porcija za jedno a ja sam na to i mislio. A naravno uvek ima i skuplje, ima i za 50eura po osobi, ima to i u Beogradu, svuda ima...nemoj leba ti vise siriti dezinformacije na ovom forumu, muka mi je od likova koji se vrate sa letovanja sa pricama, platio ceh 40-50 eura i te fore...........

Da, a ti si kao neka facetina, koliko vidim! Takvi kompleksasi kao ti i ne mogu da jedu ispod 20evra, za tebe nije Parga nego Budva-ja sada sa prijateljima pricao, cene su otprilike kao sto sam i rekao - oko 7-8 eura porcija za jedno a ja sam na to i mislio. A naravno uvek ima i skuplje, ima i za 50eura po osobi, ima to i u Beogradu, svuda ima...nemoj leba ti vise siriti dezinformacije na ovom forumu, muka mi je od likova koji se vrate sa letovanja sa pricama, platio ceh 40-50 eura i te fore...........

Zasto misliš da je neko kompleksaš ako kaže da ne može da jede ispod 20 eur..:dontunderstand:
Realno...godinama letujem na grčkim ostrvima i ne znam da negde može da se pojede kompletan obrok za 7-8 eur po osobi...ako računaš da u taj obrok treba da ubrojiš piće,glavno jelo,salatu, hleb i dezert...:think:
Ako računaš po nekim prosečnim cenama gde je piće 1,5-5 eur(sok,gazirano piće, pivo ili neki drugi alkohol, ko šta voli),grčka salata 5-7 eur,porcija ribe,lignji ili nešto sa roštilja 5-10 eur,pizza 5,5-10 eur ne vidim gde je računica da je porcija za jednog 7-8 eur.... još ako na sve to dodaš i neki sladoled ili slatkiš na kraju koji nije ispod 3-4 eur dodjemo do cifre od 20 tak eur po čoveku

Ja sam 2008.godine letovala na Lefkadi i tom prilikom jedan dan provela u Pargi...naravno,u vreme ručka smo nas četvoro seli u kafanu na samoj obali i ceh je bio negde oko 50-55 eur...a deca su mi u to vreme bila mala pa su delila ono glavno jelo i salatu :aha:

E sad...obzirom da Grci vole da jedu i njihove porcije su veće nego u drugim zemljama...tako da na nekim mestima dvoje komotno mogu da se najedu od jedne porcije :)

Auh,pa ja hteo iz najbolje namere,da ti pomognem,a ti me ispljuva:)Kao prvo,nigde u mom postu nisam napisao da sam jeo po restoranima.Jeo sam po fast fudovima jer za restorane nemam para.Cene u restoranima su visoke kao sto sam ti napisao,a za to znam jer u restoran mozes da sednes i da samo popijes pice ako hoces pa da vidis kolike su cene hrane,a takodje mozes da vidis cene i na tabli ispred restorana.P.S nadam se da ti je sad lakse kad znas da nisam imao cehove vece od 7-8 evra,zaista nisam imao nameru da ti uznemirim komplekse.

Da li neko može da mi odgovori kolika je otprilike cena ekskurzija iz Parge (Krf, Meteori, Grad mrtvih i druge ekskurzije koje se nude). Pošto idem sa drugaricom koja, kao i ja, nije veliki ljubitelj plaže, mislile smo da malo više obilazimo okolinu i sve što se nudi, pa čisto da znamo koliko para da pripremimo. Pošto idemo krajem septembra, da li se i u to vreme normalno organizuju ekskurzije? Takođe ako ima preporuka za neku solidnu lokalnu agenciju koja organizuje te izlete. Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! Rezervisao sam sa društvom četvorokrevetni apartman u vili "TOULOUPIS " preko Argusa! Interesuje me da li je neko bio u tom apartmanu ili toj vili i kakvi su vam utisci! :)

Ja sam uplatila vilu Kostas za 6.6.2013 pa me zanima da li je neko bio u toj vili i kakvi su utisci?! Posto postoje dve vile Kostas u Pargi,mene zanima ona bela vila Kostas koju radi Fun Travel :) Unapred hvala :)

Parga kao mesto je jedno malo selo, nista posebno i ne vredi ici tamo na vise od 5 dana... ukoliko idete kolima na Krf pa svratite u Pargu to je sasvim ok, u suprotnom nije moja preporuka. Ja sam bila leta 2012 i totalno sam razocarana vilom Elpida, jer je gazdarica katastrofa, gasi toplu vodu, ulazi ti u sobu kad god hoce, ponasa se bahato i bezobrazno. Ako ovo zanemarite vila je na super mestu al ako vam ne smeta memla koja smrdi u sobama, frizider koji moze i ne mora da radi i jedna jedina soba je kao sto je na slikama inace sobe ne izgledaju tako! Ukoliko ne znate preko koje agencije da idete, mogu vam reci da nikako ne idete preko Argusa, kasne, neodgovorni su i ukoliko imate nekih problema ne zele da vam pomognu. Parga ima par plazica i lepe su, toliko ima Srba da imate osecaj da ste u Herceg Novom. Nemojte da se iznenadite ako ne zele da vas usluze jer ste dosli previse rano na plazu (po njima), nije bas tako slatko kao sto svi pricaju. To je mesto gde se ide samo jednom i nikad vise, cene su jake s obzirom na ponudu. Jedina pozitivna stvar je Lichnos plaza, udaljena je od centra i ide se taxijem (7evra), gde je prava uzivancije i ima dobrih kafica-restorana.

posto ove godine idem na krf mislio sam u povratku da svratim do parge na 4-5 dana
da li se tamo na licu mesta moze naci neki smestaj za normalne pare (studio, app za 40e po danu)), ili je bolje da bukiram?
vreme boravka 7.-12. jul
a mozda i ne mora parga, ako ima neko drugo zanimljivo mesto u blizini?

Sve da napisem ovde, pa zaboravim. Ko ide u Pargu, moze da svrati na klopu u jedan fin restorancic koji se nalazi medju ulicicama, mislim da se zove Kastelo, sa bastom i zatvorenim delom. Tu radi nas covek iz Like, bar je radio tada, ima par godina, slucajno smo ga provalili, pricali na srpskom, on nas cuo i doneo nam neko gratis desertno vino, plus nam preporucio sta da klopamo, sto je dobro i obilnije, a nije skupo. Cisto mala preporuka.

Поздрав свима!
Идем у Паргу у термину 10.јун - 21.јун, преко Аргуса, кућа "Two brothers" у центру.

1) Надам се да вода неће бити хладна. Какава су ваша искуства, јел био неко у том термину?
2) Каква је ситуација са супермаркетима? Има ли их, цене? Овде видим опречне информације.
3) Да ли је неко био смештен у кући "Two brothers" и какви су утисци?

Хвала унапред! :cool:

Вратио сам се из Парге! :cool:
Супер сам се провео. :ok:
Време нас је послужило, претопло је било, вода солидна за купање, ни близу хладна како смо очекивали. Парга је прелепа, баш има неки посебан шмек. Плаже су супер, али је Лихнос без конкуренције. :heart:
Парга дефинитивно није место за неки провод, али добро, нисам ни очекивао неко лудовање.
Смештај "Two-Brothers" је сасвим солидан, свима га топло препоручујем. :ok:

Вратио сам се из Парге! :cool:
Супер сам се провео. :ok:
Време нас је послужило, претопло је било, вода солидна за купање, ни близу хладна како смо очекивали. Парга је прелепа, баш има неки посебан шмек. Плаже су супер, али је Лихнос без конкуренције. :heart:
Парга дефинитивно није место за неки провод, али добро, нисам ни очекивао неко лудовање.
Смештај "Two-Brothers" је сасвим солидан, свима га топло препоручујем. :ok:

Jaaaao, pa ovo mi puno znači! Ja 30.06. idem u Pargu i baš ću biti u vili Two Brothers...i bila bih ti veoma zahvalna ako bi mi rekao još neki detalj, što se tiče higijene i tako to, kakve su gazde? Cene...konkretno izleti i ležaljke, okvirno. Hvala unapred! :)

Вила "Two-Brothers" је одличан избор. :ok: На одличној је локацији, у близини школе и цркве Св.Николе. У близини су супермаркети Ариста и Далас.
Ако идеш преко Аргуса смештен си у једном делу виле, а преко Сабре у другом. Ја сам ишао преко Аргуса, то су собе без кухиње. Био сам сасвим задовољан. Имаш заједничку терасу са кухињским елементима, ту смо се скупљали, спремали клопу и одлично дружили. :cool:
Један од браће је чешће ту. Онај ситнији, неозбиљнији. Лик је увек спреман за шалу, љубазан. Навалио човек да ме ожени за Гркињу, па да останем тамо. :mrgreen:
Собе се чисте свакодневно, а постељина се мења на пола смене.

Излети?
Крф 30евра, Јонска острва 37евра, Паксос - Антипаксос 25 евра, Албанија 55евра...
Лежаљке нисмо плаћали, имали смо своје пешкире, асуре и сунцобране.

Interesuje me vila Dimitrakis ona je blizu Two brothers,idem preko Sabre,da li ima mesta u blizini za parking.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Forum Krstarice mobile app

Back