Parfemi

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.627
Koji su vasi omiljeni parfemi?
Koje mirisne note volite ?
Koje parfeme koristite leti,zimi,...?
Gde obicno kupujete parfeme? Da li vam je svejedno da li su originali ili su vam dobre i kopije?
Da li obično kupujete iste ili se pre odlučujete da isprobate neki novi?
Da li znate neki dobar, dugotrajan a povoljan parfem?
Da li pri izboru čitate recenzije, kupujete po preporuci ili isključivo onaj koji se vama sviđa posle isprobavanja u parfimeriji?

Dakle sve o parfemima :)

Prethodna tema:
https://forum.krstarica.com/threads/parfemi.292343/

Samo originale. Leti Dolce & Gabbana "Light blue" . Zimi "Angel" Thierry Mugler i Chanel " Coco Mademoiselle" , ponekad Armani " Emporio". Nekada sam obožavala Lancom "Magie Noire" i Laura Biagiotti "Roma" ali se više ne proizvode

Na jesen koristim Burberry London, zimi Tom Ford Black Orchid, a u proleće i leto Avon Rare Pearls i Avon Incandessence... i tako već 5-6 godina.
Omiljen mi je jesenji-
375x500.813.jpg

Burberry London.
Namirisala sam ih sve sama... niko ih mi nije preporučio. Ja sam ta koja preporučuje na pitanje! :)
Gde... pa, svakako ne preko sajtova, nos je u pitanju, moraš lično da osetiš kapljice a ne da ti ih neko opisuje, pitanje je da li je u rukama imao original ili nešto levo.
Kako znam da su moji parfemi original-to su samo moji koje poznajem godinama i nema iznenađenja:
Niti parfem može koštati malo, niti je poenta da prođete jeftino na sumnjivim mestima.
Avon je jeftina varijanta, između ostalih.
Dobar parfem traje dugo, i isplati se investirati.

Tako je...Medjutim u mnogim gradovima nema dobrih parfimerija u smislu da imaju samo one klasicne, trazene parfeme...
A dugotrajnost i neke note parfema ne mogu se osetiti nakon minut - dva...i jako sam u nedoumici oko nekih parfema...:think:

Malo je preskupo eksperimentisati...Volim neke, koristim godinama, opet uvek imam zelju da probam i neke nove...

Na jesen koristim Burberry London, zimi Tom Ford Black Orchid, a u proleće i leto Avon Rare Pearls i Avon Incandessence... i tako već 5-6 godina.
Omiljen mi je jesenji-
Pogledajte prilog 1008185
Burberry London.
Namirisala sam ih sve sama... niko ih mi nije preporučio. Ja sam ta koja preporučuje na pitanje! :)
Gde... pa, svakako ne preko sajtova, nos je u pitanju, moraš lično da osetiš kapljice a ne da ti ih neko opisuje, pitanje je da li je u rukama imao original ili nešto levo.
Kako znam da su moji parfemi original-to su samo moji koje poznajem godinama i nema iznenađenja:
Niti parfem može koštati malo, niti je poenta da prođete jeftino na sumnjivim mestima.
Avon je jeftina varijanta, između ostalih.
Dobar parfem traje dugo, i isplati se investirati.
a kako se odlucis koji novi da probas? mislim...od cega zavisi? nota? brenda?

Meni se na primer opis i note jednog parfema jako svidjaju a nema sanse da ga probam :roll::confused:

Volim neke, koristim godinama, opet uvek imam zelju da probam i neke nove...
Ja kad jednom nađem druga, ostajem sa njim dugo.
London je takav. Nije izvikan, baš me prepoznaju po njemu.
I Black Orchid, ali sad kad je popularan vreme je da krenem ka nečemu drugom.
Ne volim kad se desi kao onih par godina da mirišem kao svako na Crystal Noir.
Ili Million. Nos mora da prestane da voli nešto što je postalo mainstream.
Sve što ne želiš je tu, svaka druga osoba miriše isto.
Čim masa krene za nekim mirisom, ja kapiram da je bolje naći neki novi.

a kako se odlucis koji novi da probas? mislim...od cega zavisi? nota? brenda?
Pa...
Od TEBE sve zavisi, pa i taj parfem koji si nanela na sebe!
Kako to još ne znaš? :)
''Kupujem OVAJ SKUPI PARFEM da se osećam dobro, lepo, divno! ;) ''

Ja kad jednom nađem druga, ostajem sa njim dugo.
London je takav. Nije izvikan, baš me prepoznaju po njemu.
I Black Orchid, ali sad kad je popularan vreme je da krenem ka nečemu drugom.
Ne volim kad se desi kao onih par godina da mirišem kao svako na Crystal Noir.
Ili Million. Nos mora da prestane da voli nešto što je postalo mainstream.
Sve što ne želiš je tu, svaka druga osoba miriše isto.
Čim masa krene za nekim mirisom, ja kapiram da je bolje naći neki novi.

Pa...
Od TEBE sve zavisi, pa i taj parfem koji si nanela na sebe!
Kako to još ne znaš? :)
''Kupujem OVAJ SKUPI PARFEM da se osećam dobro, lepo, divno! ;) ''
dobro to...ali u parfimeriji si...i kako se odlucis koji novi da naspricas na sebe od njih 1000 na to sam mislila :rumenko:

dobro to...ali u parfimeriji si...i kako se odlucis koji novi da naspricas na sebe od njih 1000 na to sam mislila :rumenko:
A, to...
Opet sugerišu da ne kupujemo parfem kada se ne osećamo veselo i dobro.
Parfem koji te uveseli je pravi.
Dan kada si sebi lepa i kad samo nedostaju latice da padaju sa neba na tebe, izaberi da za sebe kupiš parfem i bilo šta divno što ćeš nositi-kaput, torbu.
Zaslužuješ da najlepša i najbolja sebi izabereš.... šta god hoćeš u rangu svojih mogućnosti, je l' te?

Rive Gauche od Yves Saint Laurent je cvjetni aldehidni miris za žene. Rive Gauche je predstavljen 1971. Gornje note su Aldehidi, Zelene note, Orlovi nokti, Bergamot, Limun i Breskva; srednje note su Ruža, Iris, Geranium, Ylang-Ylang, Đurđevak, jasmin, Magnolija i Gardenija; bazne note su Mahovina, Vetiver sa Taitija, mošus, Sandalovo drvo, Amber i Mahune Tonke.
(punmiris.com)

zanimljiva kombinacija...

Koji su vasi omiljeni parfemi?
Koje mirisne note volite ?
Koje parfeme koristite leti,zimi,...?
Gde obicno kupujete parfeme? Da li vam je svejedno da li su originali ili su vam dobre i kopije?
Da li obično kupujete iste ili se pre odlučujete da isprobate neki novi?
Da li znate neki dobar, dugotrajan a povoljan parfem?
Da li pri izboru čitate recenzije, kupujete po preporuci ili isključivo onaj koji se vama sviđa posle isprobavanja u parfimeriji?

Dakle sve o parfemima :)

Prethodna tema:
https://forum.krstarica.com/threads/parfemi.292343/
Gde kupiti Fruttini milki oranž sprej za telo?!?
Nigde ga nema!
Beograd Zagreb nebitno.
Znači poludeo sam i evo po prvi put u životu dolazim na ovaj PDF.

Back