Parfemi koji se prodaju preko FB ?

ima tu i kopija, ali i kradenih stvari
mislim da se kopije prepoznaju po tome što kutija i parfem nemaju neki serijski broj isti ili šta već, čuo sam to negde, nemam pojma
Pazi ovo :

pre 4 godine dobijemo nas 4 koleginice sa posla parfem od gazde.
Došla mu prijateljica šanerka,ponudila parfeme, 20-tak evra jeftiniji od onih koji su u parfimerija.
Medjutim,parfem traje 2 sata samo :)
Kutija i bočica imaju svoje neke kodove i prosto neverovatno da je lažnjak teški.

Zato sam i pitala da li neko zna gde se proizvode te mirišljave vodice,nemoguće da neko ima celu pokradenu parfimeriju kod sebe kući :D
Pa lik na FB ima 10 000 parfema i svoj sajt za prodaju istih.
Cena jeste pristupačna,ali neću da se pecam na cenu.
ja ne verujem da to mogu biti originali.Ne može biti ni pola od toga original.
Pa znali bismo iz crne hronike : Nepoznati napadač opljačkao parfimeriju u centru beograda i to na bicikliciju :D

Pazi ovo :

pre 4 godine dobijemo nas 4 koleginice sa posla parfem od gazde.
Došla mu prijateljica šanerka,ponudila parfeme, 20-tak evra jeftiniji od onih koji su u parfimerija.
Medjutim,parfem traje 2 sata samo :)
Kutija i bočica imaju svoje neke kodove i prosto neverovatno da je lažnjak teški.

Zato sam i pitala da li neko zna gde se proizvode te mirišljave vodice,nemoguće da neko ima celu pokradenu parfimeriju kod sebe kući :D
Pa lik na FB ima 10 000 parfema i svoj sajt za prodaju istih.
Cena jeste pristupačna,ali neću da se pecam na cenu.
ja ne verujem da to mogu biti originali.Ne može biti ni pola od toga original.
Pa znali bismo iz crne hronike : Nepoznati napadač opljačkao parfimeriju u centru beograda i to na bicikliciju :D
Pa ako je sve originalno , od identičnog mirisa i ambalaže , jedino razumno objašnjenje je da, sama fabrika, lansira testere kroz parfeme za siromašnije zemlje .

Pa pazi, mogu da budu mnogo stari na primer tipa 1990-ih, mozda su kradeni, moze da bude bilo sta...ima onaj sajt mojaparfimerija (valjda se tkao zove) gde su parfemi dosta jeftiniji nego u prodavnicama, ja sam kupio tu nesto prosle godine - dobio original, e sad da l su i ostali takvi to ne znam

To su razblaženi parfemi , 10 do 20 % od identicnog parfema , u manjim pakovanjima za probu u parfimerijama ili u originalnom pakovanju predviđenom za određeno tržište .
Kao sto si rekla , isto mirisu ali veoma brzo vetre.

Mislim da su testeri napravljeni sa jačom bazom pa se miris jako dugo zadržava baš iz razloga da se lakše odlučiš na kupovinu. Dešavalo mi se da i posle tuširanja osetim tester na jastuku kroz kosu.

Što se tiče original ili fejk parfema više ne znam šta je tu pravo, a šta ne. Imam iskustvo da je original Nina Ricci koji sam kupila u inostranstvu bio lošiji i slabiji od istog takvog koji je moja drugarica kupila preko neta.I inače se parfemi (kolonske ili tolaetne vode) generalno prave slabije nego ranije. Nekada nisam mogla da promenim parfem iz dana u dan, jer se miris zadržavao dugo, a sada možeš i sto puta da staviš , on izvetri :)

Odakle na primer nekom prodavcu 5 000 "original" parfema koje prodaje preko društvene mreže ?
Da li to u opšte i mogu biti original parfemi ?

Da li ste kupovali ?
i gde se prave te kopije parfema sa or.ambalažom ? i kako one dolaze na tržište bez kontole ?

Verovatno u tome ima i kopija, i kradenog, ali i originala sa drugih trzista.
Drugarica je radila u nekoj fabrici parfema u pogonu u Svajcarskoj, i svaki put kada je dolazila kuci u Srbiju, donosila nam je puno parfema na poklon, koje je dobijala gratis kao radnica te firme. To su bili originali. Na Netu verovatno ima i takve robe, ali ima dosta onog sto dolazi iz sverca. Kozmetika se razlikuje prema trzistu za koje se proizvodi ne toliko prema kvalitetu, koliko prema PH i ostalim faktorima koze u odredjenom klimatskom podrucju (isti parfem ne "zraci" svoj miris jednako na zeni u Norveskoj i na istoj zeni u Italiji, naprosto temperatura je razlicita, lucenje koze i sl. u razlicitim uslovima), tako da se ne radi primarno o razlici u kvalitetu, nego u zasicenosti i strukturi.

Back