PARENJE PASA

Imam jedno pitanje.. Moja zenka haski se parila isto sa haskijem ali ona je braon a on sive boje. Zanima me da li ce kucici biti neki braon a neki sivi ili moze npr. jedno kuce da ima na sebi obe boje..? :)

Trobojne haskije nisam vidjala, ali od raznobojnih roditelja obicno bude ujednaceno leglo, pola jedne a pola druge boje. Ili u korist majcine boje-dosta ridjih stenaca sam vidjala od ridje majke i crnog oca.

I ako je pustis najverovatnije se nece opariti,zato sto je mlada,samo ce se njuskati i bezati od muzjaka(podvice rep),mada i ako se opari bice sve u redu
Samo se vi igrajte...uzgaivaca i delite olako savete!!!
Odakle ideja da se zenka nece upariti? Nemojte pricati svasta, ako ne znate.
Svaka zenka je spremna za parenje cim ima teranje, a vase je da ne dozvolite parenja u periodima kada je zenka mlada previse (pre 3 teranja) kada uslovi za nju nisu idealni d abi mogla da odgaji leglo, posle bolesti ili ko zna kog razloga.
Zenke se ne oparuju, nego pare i NE pre 3 teranja, a za muzjake je preporuka da ne pare do 18 meseci.
Edukujte se ljudi, ne pricajte svasta i ne verujte svakom, jer vase greske ne placate obicno vi, nego ona neduzna stvorenja koja napravite iz neznanja i nemara!!

Back