Parenje bogomoljki

Mickey Fine

Aktivan član
Poruka
1.835
Hajde malo da razmislimo o bogomoljkama. Ideja da zenka uvek pojede muzjaka posle parenja je zapravo mit. U prirodnim uslovima, ona ga pojede u najvise 30% slucajeva. To medjutim i dalje nije bas sjajna verovatnoca prezivljavanja. Cak bi se moglo reci da je procenat nebitan, jer cak i da je procenat 1% parenje nije vredno toga (barem sa aspekta prezivljavanja).

Zasto je ovaj primer interesantan? Zato sto pokazuje da interesi muzjaka i zenke ne samo da nisu zajednicki ni komplementarni, vec su cesto potpuno suprotstavljeni. Svako tezi da zadovolji svoj interes pa ko bolje prodje. U pomenutom susretu bogomoljki jedini pravi razlog interakcije muzjaka i zenke je njihov reproduktivni nagon. Muzjak igra svojevrstan prirodni ruski rulet, ali revolver je napunjen sa vise metaka.

Recimo da ima dovoljno razuma da se suprotstavi svom reproduktivnom nagonu i odbije da igra. Da li je on pobedik jer je odbio da igra namestenu igru koja ce se mozda zavrsiti tako sto ce biti iskasapljen i pojeden, ili je gubitnik jer je okrenuo ledja reprodukciji i izneverio svoju vrstu?

Većina novih EU srpkinja imaju taj "simptom bogomoljke", udaju se rodi 1-2 deteta i čim deca pođu u školu, rastaju se uz more uvreda, žalbi, tužbi...a samo sa jerdnim ciljem da dobiju muževu platu i svoju slobodu. Imaju privatnog roba koji će da plaća njihova letovanja, zimovanja, cipele, šminku (sve pod firmom ...to treba deci) a one neće morati da muža peru i slušaju...nadalje mogu da se jebbu sa kim god hoće (od šefa do portira) muž nema prava da se meša...jer je ona razvedena. Dakle, muž je zadržan samo kao snabdevač i osoba koja će joj dati legitimitet (ja nisam kurrva a moja deca nisu kopilad) zato skoro sve ostavljaju prezime bivšeg muža (da bi imala isto prezime sa decom). Ovaj bogomoljkin sindrom može da pali još samo ovu generaciju dok još ima tradicionalnih patrijarhalnih muškaraca koji bi poginuli za svoju decu, domovinu, porodicu, čast....što su svi nabrojani višestruko zloupotrebili. Nova generacija muškaraca koje su podigle te bogomoljke je u startu vakcinisana protiv takvih žena iduće genetacije, pošto nisu imali oca kao uzor (jer ga je majka stalno blatila u njihovim očima) nego su imali gomilu "čika" koji se stalno smenjuju u maminoj sobi, oni su izgubili patrijarhalni uzor i sad kad im neka žena pokuša oduzeti slobodu i pare na ime dece (pa ti moraš, pa to su tvoja deca, pa kakav si ti to čovek...) oni se nasmeju i odu da krešu drugu kurrvu a ova njihova bogomoljka ostaje sama sa čoporom dece bez snabdevača i ličnog roba, pošto ovoj mlađoj generaciji ne pada na pamet da žrtvuje ni nokat sa noge za državu, porodicu, otadžbinu, čast...oni se na to ladno popišaju i gledaju samo svoj interes. Tako da se sama priroda pobrinula da ove srpske EU bogomoljke nestanu brzo kako što su i nastale. :hvala:

Poslednja izmena:
A kako to definises gubitnika pobednika?
Npr u fudbalu pobednik je onaj koji je dao najvise golova. Moras da imas neki kriterijum, u zavisnosti od kriterijuma mozes definisati ko je "pobedio"
Ultimativno jedini kriterijum za coveka je onaj koji on sam sebi stvori/nametne

pa pazi miki statistika i verovatnoca su u sustini prirode. Sa tacke muzjaka ako su sanse da NE dozivi sledecu sezonu parenja 30% usled predatora ,bolesti itd..., i sanse da ga zenka pojede 30%, onda u sustini nije ni bitno zar ne?
Sa tacke gledista zenke ako je gladna u tom trenutku bolje da se nahrani i za nju i za muzjaka nego da gladna ceka plen i dalje i organizam smanji broj jaja za oplodjavanje.... opet greska je muzjaka sto nije procenio *sitost* zenke.
---problem nastaje sto muzjaci sa *greskom* u opazanju imaju iste sanse za potomstvo kao i muzjaci koji su vestiji , jer ce ostaviti potomstvo tamo gde je ovaj pametniji preskocio i sad je pitanje dal ce pametni preziveti do sledece godine, pa tu nema neke nagrade i pamet ne pobedjuje...
moze se samo reci da su interesi glupog miskarca i zenke isti ! dal zato postoji neka urodjena naivnost u muskom svetu a namazanost u zenskom pitanje je.
ali to su hladnokrvni kratkoziveci insekti sa mikronskim mozgovima , mi smo toplokrvni sisari.

Poslednja izmena:
Postuj propise i ponasaj se u skladu sa znacima.
Attenzione-prostitute.jpg

Ljudi su stvarno čudna vrsta. Generalizuju sve i prebace odgovornost na druge. Nismo ni sami zlatni. Nema to veze s polom, nezadovoljstvo je prosto odlika čoveka. Muškarci se žale na žene, žene na muškarce. Svima smeta samoća, pa opet u svoj život ne puštamo svaku. Zameramo drugima što ljubav svode na eros, a i sami to radimo. Tvrdimo da su drugi bezosećajni, a ni sami nemamo emocije. Tražimo ljubav, a nudimo mržnju. Smetaju nam "lake", ali nam smeta i bedem. Žene će ispaliti finog mladića koji im se bezrezervno daje, i voleće onog koji je gad prema njima... A i jedni i drugi će pred svojim prijateljima ili prijateljicama pričati "ja sam super, a on(a) ne znam kakav (kakva)". Nešto ne štima u mehanizmu međuljudskih odnosa onako u globalu. Mnogo frustracije, svi nešto prebacuju jedni na druge... I šta onda? Na kraju nas sve zaobiđe sreća... A nje je bilo dovoljno za sve. Samo nismo znali da je ima toliko, i da se moramo ozbiljnije boriti za svoje parče.

Back