Paranormalne aktivnosti u EX-Yu

Evo Poljakinje, nemojte kasti da Poljaci nisu genetski Sloveni :mrgreen:

marina_aleksandrova_02.jpg

Katarzyna_Bujakiewicz_by_Foksal.jpg

yvonne_strahovski_the_25th_annual_william_s_pale.jpg

Kakvi mongoli :hahaha:
Joj što se lepo ismejem kad dođem da vidim nauku.

I ja sam to čitala, Džings Kan je sa armijom uspeo da dođe u Evropu, koncentrisano u današnjoj Mađarskoj.
Legendarni Atila je čak bio do Niša, uništio rimski logor u današnjoj Tvrđavi i oko njega , u blizini je bila vođena žestoka bitka
i ovde leži 20 do 30 hiljada ljudskih skeleta i plus konje.

Tako po genima Mađari imaju hunsko poreklo.

Poslednja izmena:
I ja sam to čitala, Džings Kan je sa armijom uspeo da dođe u Evropu, koncentrisano u današnjoj Mađarskoj.
Legendarni Atila je čak bio do Niša, uništio rimski logor u današnjoj Tvrđavi i oko njega , u blizini je bila vođena žestoka bitka
i ovde leži 20 do 30 hiljada ljudskih skeleta i plus konje.

Tako po genima Mađari imaju hunsko poreklo
.

Ma šta pišeš bre.... Huni su došli jedno 400 godina pre Mađara dok su Mongoli napadali Evropu mnogo kasnije posle dolaska Mađara u panonsku niziju. Mađari i Huni su dva različita naroda. Nemoj da te buni anglicizam "Hungaria", Mađarska se na mađarskom piše Magyarorszag. Postoji teorija da Huni i Mađari imaju isto poreklo zbog istih ličnih imena ali to ne mora da znači ništa. Mnogi danas nose grčka, jevrejska i latinska imena.

Poslednja izmena od moderatora:
Ma šta pišeš bre.... Huni su došli jedno 400 godina pre Mađara dok su Mongoli napadali Evropu mnogo kasnije posle dolaska Mađara u panonsku niziju. Mađari i Huni su dva različita naroda. Nemoj da te buni anglicizam "Hungaria", Mađarska se na mađarskom piše Magyarorszag. Postoji teorija da Huni i Mađari imaju isto poreklo zbog istih ličnih imena ali to ne mora da znači ništa. Mnogi danas nose grčka, jevrejska i latinska imena.

To nije moje mišljenje, već kako nam servira istorija i kako su to istražili. Može i to bude isto kao što na ovim prostorima vladali Turci, Bugari, Austrijanci i izmešali se sa nama, ili neki zadržali svoje poreklo kao manjina.

Poslednja izmena:
Šta ako su ti servirali pa si bukvalno progutao kao istinu? :lol:

Ni po jednoj verziji istorije Mađari nisu Huni pa čak ni po ekstremističkim mađarskim izvorima. U Evropu je došlo 7 mađarskih plemena pod vođstvom kralja Arpada nekoliko stotina godina posle Huna. Mešati Hune, Mađare i Mongole je nebuloza.

Poslednja izmena od moderatora:
aha a prapostojbima madjara je bila gde? i ko su danas Huni?

Postojbina Mađara je centralna Azija. Danas u Sibiru imaš dva naroda (Manši I Hanti) koji imaju jako sličan jezik mađarskom, mnoge reči su razumljive i struktura jezika je ista. Ima ih malo. Ne zna se šta se tačno desilo sa Hunima. Možda je čak bilo i istrebljenja, to se moglo desiti i Mađarima da nisu osnovali državu evropskog tipa posle poraza na reci Lehu.

Back