27E
Legenda
- Poruka
- 52.561
yes, it was.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ovo za madjare prvi put cujem...zar nisu oni hunsko-mongolskog porekla....
ovo za madjare prvi put cujem...zar nisu oni hunsko-mongolskog porekla....
Kakvi mongoli
Joj što se lepo ismejem kad dođem da vidim nauku.
I ja sam to čitala, Džings Kan je sa armijom uspeo da dođe u Evropu, koncentrisano u današnjoj Mađarskoj.
Legendarni Atila je čak bio do Niša, uništio rimski logor u današnjoj Tvrđavi i oko njega , u blizini je bila vođena žestoka bitka
i ovde leži 20 do 30 hiljada ljudskih skeleta i plus konje.
Tako po genima Mađari imaju hunsko poreklo.
Ma šta pišeš bre.... Huni su došli jedno 400 godina pre Mađara dok su Mongoli napadali Evropu mnogo kasnije posle dolaska Mađara u panonsku niziju. Mađari i Huni su dva različita naroda. Nemoj da te buni anglicizam "Hungaria", Mađarska se na mađarskom piše Magyarorszag. Postoji teorija da Huni i Mađari imaju isto poreklo zbog istih ličnih imena ali to ne mora da znači ništa. Mnogi danas nose grčka, jevrejska i latinska imena.
To nije moje mišljenje, već kako nam servira istorija i kako su to istražili. Može i to bude isto kao što na ovim prostorima vladali Turci, Bugari, Austrijanci i izmešali se sa nama, ili neki zadržali svoje poreklo kao manjina.
Šta ako su ti servirali pa si bukvalno progutao kao istinu?![]()
Ni po jednoj verziji istorije Mađari nisu Huni pa čak ni po ekstremističkim mađarskim izvorima. U Evropu je došlo 7 mađarskih plemena pod vođstvom kralja Arpada nekoliko stotina godina posle Huna. Mešati Hune, Mađare i Mongole je nebuloza.
Ni po jednoj verziji istorije Mađari nisu Huni pa čak ni po ekstremističkim mađarskim izvorima. U Evropu je došlo 7 mađarskih plemena pod vođstvom kralja Arpada nekoliko stotina godina posle Huna. Mešati Hune, Mađare i Mongole je nebuloza.
aha a prapostojbima madjara je bila gde? i ko su danas Huni?
Ok. Kako kažeš. Hvala na dragocenoj informaciji.![]()