adeptus
Iskusan
- Poruka
- 5.093
Porazavajuci podatak. XXI vek, a preko 70 % veruje u ove pojave koje ne spadaju u pravom smislu u paranormalne pojave. "Cudotvorne moci", vradzbine, kletve, bajalice kao vid borbe protiv zla.![]()
Poražavajuće? Je l si gledao prvi deo emisije, kada su pričali o paranormalnoj jedinici 69?
Zaista misliš da bi se vojska i tajne službe zamajavale glupostima? Pročitaj malo temu parapsihološki rat.
A tu su i sekte
U čemu je razlika između religije i sekte?
Za razliku od brojlerskog zapadnog sveta ovde ljudi još žive u kontaktu sa prirodom .
Shodno tome, postoje u narodu određena znanja koja su uprkos rigoroznim zabranama ostala očuvana tokom vekova .
Postoje oni koji su za spoznaju spremni a postoje i oni drugi, koji ne mogu da razumeju i umreće kao brojleri .
Niko tu nije nikom kriv .
Dobro je dokle god nema nasilja u smislu inkvizitorskog delovanja protiv života pojedinaca koji su obdareni znanjima o kojima zvanična nauka ili još ništa ne zna ili odbija da obelodani saznanja.
Mene, kao čoveka ,raduje što je moj narod sačuvao rituale i običaje iz predhrišćanskog vremena , dok smo još živeli u komunizmu ,ali onom pravom, porodičnog i rodovskog tipa.
Ovi što se kunu u dijalektički materjalizam su mi puno zatupljeniji od ovih prostodušnih kojima se tako sa visine podsmevaju.
Bravo...

Ok...objasnite mi vlasku magiju?
Magija kao i svaka druga... Simbolizam...
Pitanje je jel postoje takvi ovdje.
Kakvi to?