Paranoja

imam ocecaj da me neko stalno posmatra
tripujem da mi neko snima telefon
ne volim kada mi se ljudi jako priblize
sta da radim ?

Ako se ne zezaš, to je krajnje opasno, zove se persekutorne (paranoidne ) deluzije i uopšte nije naivno! Jel ti se možda čini da npr uz to čuješ neke glasove i sl? Vidiš stvari koje niko drugi ne može da vidi? Nadam se da se samo zezaš, inače simptom je jako neprijatan, to se zove deluzioni poremećaj - da i ne pominjem šta bi još drugo moglo da bude, ne pomenulo se ne pojavilo se... Ako nije tajna koliko godina (otprilike - ne mora baš tačno) imaš? Iskreno se nadam da se samo zezaš! :D

Svidja mi se tvoj avatar.

Hvala
cool.gif

Ako se ne zezaš, to je krajnje opasno, zove se persekutorne (paranoidne ) deluzije i uopšte nije naivno! Jel ti se možda čini da npr uz to čuješ neke glasove i sl? Vidiš stvari koje niko drugi ne može da vidi? Nadam se da se samo zezaš, inače simptom je jako neprijatan, to se zove deluzioni poremećaj - da i ne pominjem šta bi još drugo moglo da bude, ne pomenulo se ne pojavilo se... Ako nije tajna koliko godina (otprilike - ne mora baš tačno) imaš? Iskreno se nadam da se samo zezaš! :D

ne cujem glasove ali cinimi se celo vreme dok sam u dnevnoj sobi da ima nekog u kujni
i malo malo pa polako odem da vidim da li ima nekog skoro sam sredjivao regal i ram od slike koji sam stavio na stranu
je posle nekog vremena pao i kad je lupilo ja sam se isterao iz pameti pomisleo sam da je neko iza mene nesto zakacio
pa je palo inace u zadnje vreme ne mogu da spavam bez TV nezgodno mi je kad je tisina
imam osecaj kao da je neko tu a prozor kipujem isto mi je nezgodno kad je sirom otvoren iako sam na drugom spratu a godine su 18+

mislio sam na ono iz nova
a kod psihijatra sam bio jednom ali sam se predomislio pred sam razgovor i otkazao sve
Ispod 20 godina? Slušaj, TO MOŽE DA BUDE KRAJNJE OPASNO, nadam se da nije ono najgore što može da bude, trči ti pravo kod psihijatra, nemoj da svoju budućnost dovodiš u pitanje! Ima velikih šansi da i nije ono najgore, a ako i jeste MORA DA SE KRENE ODMAH sa merama, inače posle bude prekasno! Ostavi svako otkazivanje i ne zezaj se...

sta ako me uputi u neku bolnicu na posmatranje ?
nije mi sve jedno

Nije lijepo sto se zezas na ovu temu!

Ali kad si je vec pokrenuo, ako neko slucajno ima slicnih problema a dodje ovdje i naleti na ovu temu....
Paranoja i manija su prisutne u psihozama sto je jedna od najgorih psihickih bolesti ALI...lako se lijeci. Moze da traje oko 20 dana nakon uspostavljanja i uzimanja adakvatne terapije.
Ali da ja ne bih, jer sam laik, lupetala o tome...ono sto sigurno znam i sto mi osnovna informisanost obezbjedju je DA SE LIJECI i da je potrebno lijeciti. Do nje moze da dodje usljed stresa ili dugotrajne stresne situacije u kojoj se covjek nalazio u prethodnom periodu.
Sve sto se oboljelom cini je jedna obicna imaginacija koju on licno savrseno usmjerava protiv sebe. Tada je covjek svoj najveci neprijatelj jer on tacno i najbolje zna sta i gdje ce najvise da ga zaboli i upravo tu gadja, upravo takve stvari UMISLJA da mu se desavaju!
Mogu da bole bubrezi, moze da boli glava, moze da boli porodjaj....ALI KAD BOLI DUSA...To je Bol!
Ne treba se plasiti od doktora. Sto je Dermatolog za kozu - to je Psihijatar za psihu, a sto je Kozmeticar za kozu - to je Psiholog za psihu.

Ne cekajte da vam zatreba psihijatar, idite psihologu ako imate bilo kakvih dilema i nedoumica!

Poslednja izmena:
sta ako me uputi u neku bolnicu na posmatranje ?
nije mi sve jedno
A šta je to tako strašno, ono što je neophodno nije strašno... Ako je ovo što pišeš tačno, onda je po svoj prilici počela psihoza, što u tvojim godinama uglavnom ukazuje na dezorganizovanu šizofreniju, ili se namerno zezaš sa tako ozbiljnim stvarima, pa opet ne bi bilo naodmet...

Poslednja izmena:
imam ocecaj da me neko stalno posmatra
tripujem da mi neko snima telefon
ne volim kada mi se ljudi jako priblize
sta da radim ?

a ovo je klasičan slučaj
smanji boravak na pdf politika... niko te ne proganja u bukvalnom smislu nego tvoji neistomišljenici nisu umeli da odgovore adekvatno pa sad žele da nadju kompromitujuću izjavu lika i dela koje zastupaš...

inače čisto da ti bude lakše i oni su pod paranojom a urednici istu i podržavaju inače ostadoše bez mušterija:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/498650-Slike-forumaša-i-forumašica

Nije lijepo sto se zezas na ovu temu!

Ali kad si je vec pokrenuo, ako neko slucajno ima slicnih problema a dodje ovdje i naleti na ovu temu....
Paranoja i manija su prisutne u psihozama sto je jedna od najgorih psihickih bolesti ALI...lako se lijeci. Moze da traje oko 20 dana nakon uspostavljanja i uzimanja adakvatne terapije.
Ali da ja ne bih, jer sam laik, lupetala o tome...ono sto sigurno znam i sto mi osnovna informisanost obezbjedju je DA SE LIJECI i da je potrebno lijeciti. Do nje moze da dodje usljed stresa ili dugotrajne stresne situacije u kojoj se covjek nalazio u prethodnom periodu.
Sve sto se oboljelom cini je jedna obicna imaginacija koju on licno savrseno usmjerava protiv sebe. Tada je covjek svoj najveci neprijatelj jer on tacno i najbolje zna sta i gdje ce najvise da ga zaboli i upravo tu gadja, upravo takve stvari UMISLJA da mu se desavaju!
Mogu da bole bubrezi, moze da boli glava, moze da boli porodjaj....ALI KAD BOLI DUSA...To je Bol!
Ne treba se plasiti od doktora. Sto je Dermatolog za kozu - to je Psihijatar za psihu, a sto je Kozmeticar za kozu - to je Psiholog za psihu.

Ne cekajte da vam zatreba psihijatar, idite psihologu ako imate bilo kakvih dilema i nedoumica!

odakle tebi to misljenje ??

a ovo je klasičan slučaj
smanji boravak na pdf politika... niko te ne proganja u bukvalnom smislu nego tvoji neistomišljenici nisu umeli da odgovore adekvatno pa sad žele da nadju kompromitujuću izjavu lika i dela koje zastupaš...

inače čisto da ti bude lakše i oni su pod paranojom a urednici istu i podržavaju inače ostadoše bez mušterija:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/498650-Slike-forumaša-i-forumašica

oni me nekad dovode do ludila pa me jebena tenzija ubija

Back