paraliza sna

kvazar12

Primećen član
Poruka
754
mislim da se jako malo zna o ovom poznatom fenomenu, jedna od pouzdanih teorija jeste da s dovodi u vezu sa rem fazom spavanja.sa druge strane dovodi se uvezu sa demonima, vanzemaljcima, raznim entitetima i sestim culom, a cesti su i slucajevi kontakta sa mrtvima u snu nakon paralize sna, sta mislite o svemu tome ?

ni kod mene nije bilo negativnog iskustva, cak sam jednoj bliskoj osobi koja vise nije medju zivima rekao da mi je glupo sto je vidim na ovaj nacin, na sta je ona odgovorila da se ne opterecujem i da je to sasvim normalno, ali taj kontakt je ipak bio iz dubokog i prosirenog sna... :lol:

Imao sam nekoliko takvih dozivljaja i za razliku od vecine ljudi moji nisu bili negativni. Cak mi se to malo i svidelo.

Isti slučaj !
Ima poseta, ali nisam siguran da su moji umrli,
pre bih rekao da nisu.
Ne libe se ni što je dan....
U početku me pojava užasno plašila, a sada sam već navikao,
jer traje 3-4 godine.

Sreća da su namere miroljubive i nema nikakve frke u kući......

Prvo - nije uopste "malo poznat fenomen", vec veoma, veoma poznat i izuzetno objasnjen, e sad to sto laici kao i za sve ostalo ne znaju za to, dok ne procitaju neku izvitoperenu verziju te strogo naucne i prirodne stvari u Trecem Oku ili slicnom sarlatanskom senzacionalistickom smecu - to je druga prica.

Drugo - nema tu "jedna teorija i druga teorija"...U nauci je teorija nesto sto je dokazano i potvrdjeno. Paraliza sna je dokazana, i naucna stvar a ne postoji nikakva naucna teorija da su to demoni, vise sile, sesta cula i ostale gluposti, koje su uvek "lako objasnjenje" za sve pojave koje nije znao da lepo objasni homosapiens u poslednjih 10 000 godina.

Nesto vise o tome - kada budem imao vremena....

Prvo - nije uopste "malo poznat fenomen", vec veoma, veoma poznat i izuzetno objasnjen, e sad to sto laici kao i za sve ostalo ne znaju za to, dok ne procitaju neku izvitoperenu verziju te strogo naucne i prirodne stvari u Trecem Oku ili slicnom sarlatanskom senzacionalistickom smecu - to je druga prica.

Drugo - nema tu "jedna teorija i druga teorija"...U nauci je teorija nesto sto je dokazano i potvrdjeno. Paraliza sna je dokazana, i naucna stvar a ne postoji nikakva naucna teorija da su to demoni, vise sile, sesta cula i ostale gluposti, koje su uvek "lako objasnjenje" za sve pojave koje nije znao da lepo objasni homosapiens u poslednjih 10 000 godina.

Nesto vise o tome - kada budem imao vremena....

Mala ispravka, teorija nije nesto sto je dokazano i potvrdjeno. To je zakon. Teorija je misljenje o nekoj pojavi koje moze, ali i ne mora da bude apsolutno tacno, u zavisnosti od raznih uslova.

Mala ispravka, teorija nije nesto sto je dokazano i potvrdjeno. To je zakon. Teorija je misljenje o nekoj pojavi koje moze, ali i ne mora da bude apsolutno tacno, u zavisnosti od raznih uslova.

Ne, to je naucna hipoteza. A teorija je nesto sto je dokazano. To je zapravo naucna teorija, ali u danasnje vreme, laici koriste kolokvijalno taj termin "teorija", pa za svaku sprdacinu koja im padne napamet oni kazu - "Jao slusaj moju teoriju zasto je Milica raskinula sa Dejanom", "Slusaj ovu teoriju zasto vanzemaljci postoje" itd.

Sve ono, gde ima indicija i koej se tek treba ispitati i dokazati se naziva HIPOTEZA. Kada se dokaze, moze postati TEORIJA, ili ZAKON. Da nbe ponavljam ono - (naucna) teorija i (naucni) zakon, jer se to podrazumeva.

Sve ovo izucava naucna metodologija,. pa ko je zna, zna je.

Ko je ne zna, on prica floskule tipa - "Teorija evolucije je samo teorija".

Mada da, to i nije toliko netacno tako izreceno, koliko je kontext koji insinuira los i netacan - Ona i jeste "samo teorija", ali i gravitacija je "samo teorija", pa su obe naucno potvrdjene i tacne, takve kakve su - teorije.

Da nisu dokazane i potvrdjene, bile bi HIPOTEZA.
Dok je npr ono sto je opisao Njutn - I, II, III Njutnov zakon. Koji je kao i sve ostalo, jednog dana bio samo pretpostavka, pa se iz nje izrodila naucna hipoteza koja je potvrdjena da je tacna i da postoji pa eto teorije il zakona.

Ne, to je naucna hipoteza. A teorija je nesto sto je dokazano. To je zapravo naucna teorija, ali u danasnje vreme, laici koriste kolokvijalno taj termin "teorija", pa za svaku sprdacinu koja im padne napamet oni kazu - "Jao slusaj moju teoriju zasto je Milica raskinula sa Dejanom", "Slusaj ovu teoriju zasto vanzemaljci postoje" itd.

Sve ono, gde ima indicija i koej se tek treba ispitati i dokazati se naziva HIPOTEZA. Kada se dokaze, moze postati TEORIJA, ili ZAKON. Da nbe ponavljam ono - (naucna) teorija i (naucni) zakon, jer se to podrazumeva.

Sve ovo izucava naucna metodologija,. pa ko je zna, zna je.

Ko je ne zna, on prica floskule tipa - "Teorija evolucije je samo teorija".

Mada da, to i nije toliko netacno tako izreceno, koliko je kontext koji insinuira los i netacan - Ona i jeste "samo teorija", ali i gravitacija je "samo teorija", pa su obe naucno potvrdjene i tacne, takve kakve su - teorije.

Da nisu dokazane i potvrdjene, bile bi HIPOTEZA.
Dok je npr ono sto je opisao Njutn - I, II, III Njutnov zakon. Koji je kao i sve ostalo, jednog dana bio samo pretpostavka, pa se iz nje izrodila naucna hipoteza koja je potvrdjena da je tacna i da postoji pa eto teorije il zakona.

U pravu si. Moja greska. Pomesao sam. Hvala.:)

Kao prvo ne možete da pričate, to je bio običan san a ako si bio svestan onda Lucidni san. A kao drugo to ne može biti pozitivno verovatno je nešto drugo u pitanju. Ja imam stalno mada sad lagano to. Samo kada mi dođe jedva čekam da se probudim pa zbog te želje mi dođe lažno buđenje po 5,6 puta onda opet paraliza pa tako jedno 5,6 puta.

- - - - - - - - - -

Ja to imam od 11, 12 godine tako da... Plus nastaje od stresa, umora itd tako da nema teorije o pozitivnom.

Poslednja izmena:
Dozivela sam paralizu sna relativno skoro, ove ili prosle godine. Danas saznah za termin. Spavala na ledjima i odjednom otvorila oci, ali ne sanjivo, nego kao iz topa. Mozak skroz bistar. Svesna okruzenja, ocima skeniram levo-desno. Kapiram da ne mogu da pomerim ni prst. Pokusala sam cak da progovorim. Samo sam osetila osecaj nemoci da bilo sta uradim sa telom. Posle sam valjda zatvorila oci i nastavila da spavam.

Back